Cooperativa Agritur je sdružení malých pěstitelů ovoce, které bylo založeno již v roce 1989 . Agritur sídlí v Lizzano v Belvederu v provincii Bologna u regionálního parku Corno alle Scale na severu Itálie. V současnosti sdružuje 24 malých pěstitelů, kteří pěstují ovoce výhradně v biologickém zemědělství. Vzhledem k tomu, že ovoce jde přímo od farmářů ke zpracování, tak je zaručena 100% kvalita a zralost ovoce . Agritur získalo certifikát BIO již v roce 1996, který mu udělila certifikační společnost ICEA.
Proč Agritur?
Nejkvalitnější džemy TOP BIO bez pektinu a cukru
Džemy TOP BIO patří mezi nejkvalitnější džemy, které jsou dostupné na trhu.
Výroba džemů probíhá ve velkém tlakovém kotli, který je hermeticky uzavřen. V takovém kotli se džem vyrábí při tlaku menším než 1 bar, což znamená, že během výroby se nepřekročí teplota 45 – 50°C a při takové teplotě ovoce pustí extra vodu.
Díky procesu výroby pod tlakem menším než 1 bar a maximální teplotě 45 – 50°C si džemy uchovávají všechny enzymy, minerály a vitamíny, které se nacházejí v ovoci. Tento proces výroby zajistí, že ovoce si zachová původní vůni, barvu a chuť.
Výhody TOP BIO džemů:
- bez zahušťovadel – 100% bez pektinu,
- bez konzervantů,
- bez uměle přidaných aroma – pouze přírodní aroma ovoce,
- bez barviv – jen přírodní barva ovoce,
- bez přidaného cukru – pouze přírodní ovocné cukry,
- zachovány všechny enzymy, minerály a vitamíny.
Nejkvalitnější borůvky na světě
Lesní borůvky (Vaccinuim myrtillus), které se používají k výrobě výrobků pocházejí přímo z regionálního parku Corno alle Scale. Borůvky rostou přirozeně v čistém a horském prostředí ve výšce 1000 – 1800 mnm Co se týče kvality, tak jde o nejlepší borůvky nejen v Itálii, ale také na světě. Vždy se vyrobí jen limitované množství v závislosti na sezóně.
Nejkvalitnější borůvkový džem bez obsahu pektinu a cukru, jen s použitím hroznové a citrónové šťávy. Na 100g džemu se spotřebuje až 130g divokých borůvek, které se sklízejí v přirozeně čistém a horském prostředí ve výšce 1000 - 1800 mnm v regionálním parku Corno alle Scale.
Dne 16. června 2016 byl borůvkový džem TOP BIO oceněn zlatou medailí za kvalitu v soutěži Confraternita dello Gnocco D´Oro (Zlatý knedlík).
Nejkvalitnější borůvkový džem na světě
Exkluzivní borůvkový džem v BIO kvalitě vyrobený pouze z lesních borůvek při Max. teplotě 45-50 °C, čímž jsou zachovány všechny enzymy, minerály a vitamíny.
Sklenice borůvkového džemu (215g) obsahuje až 500g lesních borůvek.
Certifikovaný obsah antioxidantů – antokyanů: 684 mg na 100 g.
Zobrazit všechny výrobky Cooperativa Agritur
Certifikáty
BIO certifikáty všech výrobků k dispozici ke stažení
Kontakt
AGRITUR Società Agricola Cooperativa
Laboratorio :
Via Ponte del Podestà 32
40042 Lizzano in Belvedere (BO)
Itálie