Pohanková mouka celozrnná mletá kamenem BIO SpigaBuona®
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 500 g SG12150 | Na skladě | 137,50 Kč | ||
Hmotnost: 2.5 kg SG12105 | Vyprodáno - do 10 dnů skladem | 537,50 Kč |
Pohanka se podobá na malé oříšky. Přesto ukrývá v sobě vzácné látky. Nejvýznamnější látka je vzácný vitamín P - flavonoid rutin. Vitamin P zabraňuje oxidaci vitamínu C v těle, čili ochraňuje cévy před volnými radikály.
Kromě vitamínu P obsahuje minerály jako vápník, fosfor, draslík, hořčík a železo, nenasycené mastné kyseliny, aminokyseliny, vitamíny B1, B2, C a E. Pohanka je energetická potravina, výživná a lehce stravitelná. Doporučuje se jíst hlavně v chladném počasí, neboť velmi rychle produkuje vnitřní teplo.
Pohanková mouka má velmi dobré vlastnosti, co se týče spojování těsta (placky, palačinky, lívance,...). Můžete ji zkombinovat s pšeničnou nebo špaldovou moukově v poměru 1:1. Pohanková mouka je přirozeně bezlepková a je to vynikající zdroj vlákniny.
Pohanková celozrnná mouka se vyrábí mletím loupané pohanky na kamenném mlýně Antico Molino Rosso v závodě SpigaBuona® , který je výhradně určen k mletí bezlepkových surovin a tudíž mouka neobsahuje žádné stopy lepku. Celý proces výroby mouky je speciálně vyvinut pro celiatiky. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Surovina se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.
Věděli jste, že všechny produkty SpigaBuona® se vyrábějí v závodě nazvaném Casa Dedicata al Senza Glutine Bio. Je to 100% bezlepkový závod, kde přicházejí jen bezlepkové suroviny. Tyto suroviny zde zpracovávají a balí pracovníci specializovaní na manipulaci s těmito výrobky. Všechny tyto procesy zaručí, že nemůže dojít ke kontaminaci lepkem.
Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.
TIP: Doporučujeme vyzkoušet i jiné druhy mouk, které byly mleté na kamenném mlýně Antico Molino Rosso .
"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."
Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.
Složení : pohanková mouka* *=BIO
Alergeny: Může obsahovat ořechy, sezam, hořčici a vlčí bob.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1443 kJ (341 kcal)
- Tuky: 3,18 g
- z toho nasycené: 0,96 g
- Sacharidy: 61,9 g
- z toho cukry: 0,7 g
- Vláknina: 5,47 g
- Bílkoviny: 13,46 g
- Sůl: 0,01 g
Hmotnost : 500g, 2,5kg
Země původu: EU
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Don A. Fabbri 2
IT - Buttapietra (VR)
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: