Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Rýžová mouka celozrnná mletá kamenem BIO SpigaBuona®

(0 hodnocení)
Kód:SG051065
Rýžová celozrnná mouka mletá na kamenném mlýně, který je speciálně určen pro mletí bezlepkových plodin. Pro maximální bezpečí lidí s intolerancí na lepek a celiakií.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 500 g): 14
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 500 g: od 130,00 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 500 g SG051065 Na skladě 130,00 Kč
Hmotnost: 2.5 kg SG05106 Vyprodáno - do 10 dnů skladem 480,00 Kč

Rýžová celozrnná mouka je vhodná do bezlepkového pečení, na kváskové bezlepkové chlebíčky či na smažení . Můžete ji použít také jako zahušťovadlo krémů a omáček (doporučujeme vařit nejméně 10 minut za neustálého míchání). Vhodná pro přípravu dortů, záskuků, dezertů či chleba a těstovin.

Rýže Vialone Nano se v Itálii pěstuje od roku 1937 . Byla vyvinuta křížením rýže Vialone s odrůdou zvanou Nano kvůli nízké výšce rostliny. Je typická pro oblasti pěstování rýže v jižní provincii Verony ve Veneto . Zpracované zrno by mělo být středně velké, kulatého tvaru a polodlouhé s výrazným zubem a zaobleným průřezem. Mělo by být bílé a mělo by mít prodloužené perleťové jádro . Podobně jako v případě Carnaroli je Vialone Nano oceňovanou rýží v rizotě. Díky vysokému obsahu škrobu, který je bohatý na amylázu (a proto vytváří krémové rizoto), mu umožňuje zachovat si tvar a během vaření absorbovat spoustu tekutin.

Rýžová celozrnná mouka se vyrábí mletím rýže natural odrůda Vialone Nano na kamenném mlýně Antico Molino Rosso v závodě SpigaBuona® , který je výhradně určen k mletí bezlepkových surovin a tudíž mouka neobsahuje žádné stopy lepku. Celý proces výroby mouky je speciálně vyvinut pro celiatiky.   Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Surovina se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.

Věděli jste, že všechny produkty SpigaBuona® se vyrábějí v závodě nazvaném Casa Dedicata al Senza Glutine Bio. Je to 100% bezlepkový závod, kde přicházejí jen bezlepkové suroviny. Tyto suroviny zde zpracovávají a balí pracovníci specializovaní na manipulaci s těmito výrobky. Všechny tyto procesy zaručí, že nemůže dojít ke kontaminaci lepkem.

Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.

  • Složení : rýžová celozrnná mouka* *=BIO
  • Alergeny : Může obsahovat stopy ořechů a sezamu .
  • Hmotnost : 500g, 2,5kg
  • Země původu : Itálie
  • Skladování : Skladovat v suchém a chladném místě (max. 24°C).

TIP: Doporučujeme vyzkoušet i jiné druhy mouk, které byly mleté na kamenném mlýně Antico Molino Rosso .

„Dobrý eshop je jako skutečná láska. Stačí jediný pohled a víte, že je ten pravý.”

Jsme mladá rodinná firma, milujeme Itálii a poctivé potraviny. Proč? Italové si užívají dobré jídlo, dlouhé debaty při sklence sklence vína a skvělých přátel. BIO nákupy chceme přinést příjemnou atmosféru i na rodné Slovensko. Zapomeňte na stres a vychutnejte si kvalitu přetavenou do potravin. Bez lepku, cukru, konzervantů a palmového oleje. Protože s námi se naučíte rozlišit úžasné jídlo od dobrého.



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze