Rýžová mouka celozrnná mletá kamenem BIO SpigaBuona®
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 500 g SG051065 | Na skladě | 130,00 Kč | ||
Hmotnost: 2.5 kg SG05106 | Vyprodáno - do 10 dnů skladem | 480,00 Kč |
Rýžová celozrnná mouka je vhodná do bezlepkového pečení, na kváskové bezlepkové chlebíčky či na smažení . Můžete ji použít také jako zahušťovadlo krémů a omáček (doporučujeme vařit nejméně 10 minut za neustálého míchání). Vhodná pro přípravu dortů, záskuků, dezertů či chleba a těstovin.
Rýže Vialone Nano se v Itálii pěstuje od roku 1937 . Byla vyvinuta křížením rýže Vialone s odrůdou zvanou Nano kvůli nízké výšce rostliny. Je typická pro oblasti pěstování rýže v jižní provincii Verony ve Veneto . Zpracované zrno by mělo být středně velké, kulatého tvaru a polodlouhé s výrazným zubem a zaobleným průřezem. Mělo by být bílé a mělo by mít prodloužené perleťové jádro . Podobně jako v případě Carnaroli je Vialone Nano oceňovanou rýží v rizotě. Díky vysokému obsahu škrobu, který je bohatý na amylázu (a proto vytváří krémové rizoto), mu umožňuje zachovat si tvar a během vaření absorbovat spoustu tekutin.
Rýžová celozrnná mouka se vyrábí mletím rýže natural odrůda Vialone Nano na kamenném mlýně Antico Molino Rosso v závodě SpigaBuona® , který je výhradně určen k mletí bezlepkových surovin a tudíž mouka neobsahuje žádné stopy lepku. Celý proces výroby mouky je speciálně vyvinut pro celiatiky. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Surovina se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.
Věděli jste, že všechny produkty SpigaBuona® se vyrábějí v závodě nazvaném Casa Dedicata al Senza Glutine Bio. Je to 100% bezlepkový závod, kde přicházejí jen bezlepkové suroviny. Tyto suroviny zde zpracovávají a balí pracovníci specializovaní na manipulaci s těmito výrobky. Všechny tyto procesy zaručí, že nemůže dojít ke kontaminaci lepkem.
Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.
- Složení : rýžová celozrnná mouka* *=BIO
- Alergeny : Může obsahovat stopy ořechů a sezamu .
- Hmotnost : 500g, 2,5kg
- Země původu : Itálie
- Skladování : Skladovat v suchém a chladném místě (max. 24°C).
TIP: Doporučujeme vyzkoušet i jiné druhy mouk, které byly mleté na kamenném mlýně Antico Molino Rosso .
„Dobrý eshop je jako skutečná láska. Stačí jediný pohled a víte, že je ten pravý.”
Jsme mladá rodinná firma, milujeme Itálii a poctivé potraviny. Proč? Italové si užívají dobré jídlo, dlouhé debaty při sklence sklence vína a skvělých přátel. BIO nákupy chceme přinést příjemnou atmosféru i na rodné Slovensko. Zapomeňte na stres a vychutnejte si kvalitu přetavenou do potravin. Bez lepku, cukru, konzervantů a palmového oleje. Protože s námi se naučíte rozlišit úžasné jídlo od dobrého.
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: