Rýže Vialone Nano natural BIO SpigaBuona®
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 500 g SG312010 | Vyprodáno - do 10 dnů skladem | 137,50 Kč | ||
Hmotnost: 2.5 kg SG312025 | Vyprodáno - do 10 dnů skladem | 517,50 Kč |
Vialone Nano je odrůda italská odrůda rýže , které patří k poddruhu japonica, s chráněným zeměpisným označením. Jeho deklarovanou vlastností je pěstování v oblastech zavlažovaných pramenitou vodou , ve skutečnosti se jeho produkční oblast shoduje s velkým povodím řeky Tartaro . Je to jedna z nejoblíbenějších odrůd rýže pro výrobu rizota .
Rýže Vialone Nano je výbornou přílohou k jídlu, základem různých druhů rizota, paelly či timballu . Rovněž vhodná i do polévek .
Natural rýže má nižší glykemický index než bílá rýže a je vhodnou potravinou pro diabetiky a pro lidi, kteří chtějí zhubnout.
Bílá rýže představuje jen čistý a biologicky málo hodnotný škrob. Celozrnná rýže (natural) obsahuje podstatnou část slupky a klíčku, kde jsou schovány všechny důležité látky – vitamíny skupiny B, minerály hořčík, železo, selen, mangan, esenciální mastné kyseliny a fenoly – kyselina ferulová se silným antioxidačním účinkem. Jeden šálek uvařené celozrnné rýže vám dodá až 88% manganu, 20% selenu, 20% hořčíku, 10% mědi z doporučené denní dávky. I proto vám doporučujeme v kuchyni vyměnit bílou rýži za rýži natural (celozrnnou).
Věděli jste, že všechny produkty SpigaBuona® se vyrábějí v závodě nazvaném Casa Dedicata al Senza Glutine Bio patřící pod Antico Molino Rosso? Je to 100% bezlepkový závod, kde přicházejí jen bezlepkové suroviny. Tyto suroviny zde zpracovávají a balí pracovníci specializovaní na manipulaci s těmito výrobky. Všechny tyto procesy zaručí, že nemůže dojít ke kontaminaci lepkem.
- Složení: rýže Vialone Nano natural* *=BIO
- Alergeny: Může obsahovat stopy ořechů, sezamu, hořčice a vlčího bobu.
- Hmotnost: 500g, 2,5kg
- Země původu: Itálie
- Způsob přípravy : omyjte rýži a smíchejte v hrnci 1 díl rýže a 3 díly vody s trochou soli. Přiveďte k varu a vařte na slabém ohni cca. 50 – 60 min. Dochuťte olejem, sójovou omáčkou nebo gomasiem.
TIP: Věděli jste, že pomocí mlýnků a vločkovačů na obilí KOMO si dokážete připravit vlastní pohankovou mouku či pohankové vločky?
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Vareny v konopnom caje (Cannavita) bol velmi chutny. 🙂
Ako pripravím rižu RYŽA VIALONE NANO NATURAL BIO SPIGABUONA®
kolko vody treba dať na šálku ryže a ako postupujem ďalej
Ďakujem za skorú odpoveď
Opražte ryžu na panvici s trochou olivového oleja, pridajte jemne osolenú horúcu vodu v pomere 3 diely vody k 1 dielu ryže a varte na miernom ohni v prikrytom hrnci cca. 20-25 min od kedy začne vrieť (polovičný čas v tlakovom hrnci).
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: