Bezlepkové těstoviny
Chutě italské kuchyně jsou nyní dostupné naprosto pro každého! Díky bezlepkovým těstovinám si „Itálie doma“ připravíte i vy. Těstoviny od značky Antico Molino Rosso jsou vyráběny z bezlepkových plodin, které byly umlety na kamenném mlýně, určeném výhradně k mletí těchto bezlepkových surovin - díky čemuž jsou těstoviny naprosto bezpečné pro celiatiky s různými stupni intolerance . Neobsahují totiž vůbec žádné stopy lepku.
Těstoviny se vyrábějí tzv. těstovinami. „bronzovou formou“, díky čemuž mají porézní povrch, který lépe nasaje jakoukoli chutnou omáčku! Suší se 36 hodin, na dřevěných prknech, při teplotě max. 100 mm. 36°C.
Bezlepkové těstoviny jsou vyráběny z čočky, kukuřice nebo rýže – díky čemuž mají lepší nutriční hodnoty než těstoviny z pšenice. Čočka obsahuje vysoké množství vitamínů skupiny B, lecitinu, hořčíku, fosforu a vápníku a je bohatá na rostlinné proteiny. Kukuřice a rýže zase obsahují vysoký podíl sacharidů, které vám dodají energii na dlouhou dobu.
Vyzkoušejte bezlepkové fusilli, pappardelle nebo tagliatelle například s pestem nebo lahodnou rajčatovou omáčkou !