Kategorie
 
 
 
 
 
 

5 ověřených účinků reishi

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
30.07.2022

Dálný východ je studnicí mnoha léčivých potravin . Reishi je jednou z nich. Díky mimořádnému množství polysacharidů dokáže bojovat s mnoha problémy . Přečtěte si více.

Co je reishi?

Reishi je medicinální houba pocházející z Asie. Česky se nazývá lesklokorka lesklá . Název dokonale popisuje její lesklý vějířovitý klobouk. Roste převážně na listnatých stromech jako jsou buk nebo dub.

Momentálně se převážně pěstuje na tvz. houbových farmách , kde má podmínky blízké volné přírodě. Zároveň se díky farmám houba může využívat ve více vývojových stádiích, jako jsou zralé houby, micélie nebo spóry.

Houba nesmrtelnosti

Houba reishi je zmiňována již na začátku našeho letopočtu v herbáři Shen Nong Ben Cao Jing. Připisovali jí mnoho pozitivních účinků a přezdívali ji houbou nesmrtelnosti . Číňané ji používají v asijském léčitelství celá tisíciletí. Od 60. let se provádějí různé celosvětové výzkumy a studie, díky kterým se o houbě dozvídáme stále více.

Zvláště pozoruhodné je složení reishi. Obsahuje výjimečné množství polysacharidů , antioxidantů a triterpenů . Jsou důležité při podpoře imunitního systému , chrání buňky a působí protizánětlivě . Reishi je bohatá na esenciální aminokyseliny , vitamíny , minerály a stopové prvky .

Účinky reishi

Posílení imunitního systému

Schopnosti posílit imunitní systém se připisují zejména polysacharidem . Speciální proteoglykan aktivuje imunocyty a upravuje produkci cytokinů. Cytokiny jsou zodpovědné za imunologickou reakci proti bakteriím . Reishi má také pozitivní účinky při prevenci a léčbě alergických reakcí .

Doplňková terapie onkologických onemocnění

Polysacharidy v reishi vykazují široké spektrum protinádorových účinků . Ganodermické kyseliny potlačují formování DNA a RNA v nádorových buňkách, čímž je buněčná schopnost dramaticky snížena. Mnoho vědeckých studií se týká posilujícího účinku houby na imunitu pacientů s rakovinou. Tyto účinky mohou být použity ve prospěch imunologické integrity při chemoterapii nebo radioterapii.

Prevence kardiovaskulárních poruch

Kyselina ganoderová zajišťuje rychlý průtok krve a snižuje hladinu cholesterolu . Reishi napomáhá s odstraňováním plaku z tepen. Studie ukazují, že již po 2 týdnech užívání reishi dochází ke snižování krevního tlaku .

Přírodní prostředek proti stárnutí

Schopnost reishi chránit před aterosklerózou je již dlouho uznávána. Podporuje normalizaci hodnot krevních tuků a kontrolování úrovně cholesterolu. Medicinální houba vyniká také díky antioxidačním vlastnostem . Pozitivně ovlivňuje procesy stárnutí, hlavně co se týče srdce a cév.

Účinná na psychické problémy

Účinky reishi zasahují i psychickou stránku člověka. Při pravidelném užívání se u lidí zlepšil stav vnitřního klidu a štěstí . Ve velké míře zatočí s únavou a podrážděním. V některých případech dokázala houba zmírnit projevy deprese .

Reishi tobolky na DOBRIO

Při výrobě kapslí je základem kvalita houby. Kvalita je důležitá k tomu, aby výsledná kapsle mohla poskytnout plnohodnotný účinek. Prášek na výrobu kapslí se vyrábí metodou polámaných skořápek . Směs obsahuje velmi jemná zrna pro co nejlepší vstřebatelnost v těle.

Mezi nejdůležitější složky patří polysacharidy z čistých hub. Vysoce kvalitní extrakty hub jsou standardizovány podle obsahu těchto polysacharidů. Optimální hodnota polysacharidů je mezi 20 až 30% .

Reishi tobolky obsahují až 30% polysacharidů, což značí mimořádnou kvalitu. Dvěma tabletami denně obohatíte své tělo až o 180 mg polysacharidů . Díky nim posílíte imunitní systém, dokážete předcházet kardiovaskulárním onemocněním, stárnutí, problémům se spánkem a mnoho jiného.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze