Kategorie
 
 
 
 
 
 

5 tipů pro zdravější pokožku. Olej na pleť může zmírnit akné

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
24.09.2022

Přírodní péče o pokožku je na výsluní. Je šetrná k životnímu prostředí ik člověku. Rostlinný olej pro pleť, bylinkové čaje a dostatek zinku mohou pomoci ke zdravé pleti. Přinášíme pár tipů na inspiraci.

Přírodní péče o pokožku je na výsluní. Je šetrná k životnímu prostředí ik člověku. Rostlinný olej pro pleť, bylinkové čaje a dostatek zinku mohou pomoci ke zdravé pleti. Přinášíme pár tipů na inspiraci.

Vyzkoušejte měsíček lékařský z Vysokých Tater

Pro zdravou pokožku je mimořádně důležitý pravidelný pitný režim. Vyměňte limonády a sladké nápoje za měsíčkový čaj a pleť se vám zajisté odvděčí. Měsíček lékařský se v souvislosti s péčí o pleť používá v lidovém i moderním léčitelství. Sušená květina má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky na pokožku.

Na e-shopu DOBRIO naleznete ekologický měsíček lékařský od značky BIOTATRY vypěstovaný na loukách pod Kriváněm.

Vhodný olej na pleť může pomoci

Rostlinné oleje mají v kosmetice své pevné místo již od pradávna. Pokud jste si mysleli, že jsou vhodné jen pro suchou pokožku, rádi vás vyvedeme z omylu. Olej na pleť může být nápomocný, i když trpíte smíšenou či dokonce mastnější pletí. Důležité je sáhnout po správném typu. K redukci kožního mazu výborně slouží jojobový olej . Bonusem je, že neucpává póry.

Dýňový olej obsahuje množství vitamínů a významných prvků jako například zinek. Blahodárně působí proti zánětům pokožky. Pleť hydratuje a eliminuje nežádoucí pigmentové skvrny. Přispívá také k léčbě ekzémů. Vyzkoušejte za studena lisovaný dýňový olej od BIO italské značky fior di loto . Můžete jej užívat vnitřně, natírat na pokožku nebo využít ve studené kuchyni.

Konopný olej představuje jeden z nejbohatších zdrojů mastných kyselin. Je ideální pro hydrataci a výživu velmi suché a podrážděné pokožky. Jeho pravidelným používáním předejdete vysušování pokožky, šupinatění a svědění.

Pyšní se také silnými antibakteriálními a protizánětlivými účinky na pleť . Je to významný antioxidant. Za studena lisovaný konopný olej Cannavita vyrobený výhradně ze semínek konopí seté vypěstované na Slovensku naleznete na e-shopu Bionákupy.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 31827744

Jablečný ocet - miláček přírodní péče o pleť

Slyšeli jste už o blahodárných účincích jablečného octa? V poslední době se stal mazlíčkem naturální péče o pleť. Jablečný ocet se vyrábí z čerstvých jablek. Obsahuje kyselinu meleinovou , která se v těle dokáže spojit s alkalickými prvky a minerály pro výrobu vnitřní energie.

Přispívá k vyrovnané hladině pH ve vnější vrstvě pokožky. Správně vyrobený jablečný ocet dokáže bojovat s bakteriemi způsobujícími akné. Zjemňuje pigmentaci a odstraňuje odumřelé buňky. Více o pozitivních účincích se dočtete na našem blogu .

Jablečný ocet značky Baule Volante je bohatý na enzymy vzniklé během fermentace můžete koupit na webu DOBRIO . Stačí ho nakapat na čistý bavlněný hadřík a vyčistit obličej.

Doplňujte zinek

Zinek je důležitý stopový prvek nacházející se iv pokožce. Jeho optimální hladina je proto nezbytná pro zdravý vzhled pokožky. Přispívá k elasticitě, regeneraci, vitalitě kůže a redukci mazu. Několik studií prokázalo, že zinek se podílí na hojení ran. Proto pomáhá s léčením oparu a akné.

Pokud trpíte nedostatkem zinku, můžete pozorovat projevy zhoršené pleti, nehtů a vlasů. K jeho doplnění doporučujeme konzumovat zeleninu s vysokým obsahem zinku jako špenát, brokolice nebo kapusta.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 39448989

Nezapomeňte na vitamínové doplňky výživy

Doplnit zinek můžete také prostřednictvím přírodních výživových doplňků. Sáhněte po našem lipozomálním zinku s vitamínem C od výrobce Adelle Davis. Pozitivně ovlivňuje zdraví pleti a podporuje zdravý imunitní systém. Lipozomální zinek6krát vyšší vstřebatelnost než tablety, prášky či nápoje.

Pro zdravou pleť je důležitý kolagen . Přispívá k revitalizaci pokožky a vlasů. Vyzkoušejte pomerančový kolagen na krásu od Adelle Davis s kyselinou hyaluronovou, vitamínem C a zinkem. Obsahuje vysokou dávku klinicky testovaného bioaktivního kolagenu - 5000 mg . Je chutný a navíc má čisté přírodní složení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze