Kategorie
 
 
 
 
 
 

AIDA - jak se zrodila první polozrnná mouka

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
09.10.2022

Milujete mouku AIDA , stejně jako tisíce dalších domácností na Slovensku a v Česku? Oslovili jsme majitele mlýna Antico Molino Rosso Gaetana Mirandolu, aby nám vyprávěl, jak vznikla mouka AIDA .

V roce 2000 jsem měl opakovanou myšlenku...

Každý den jsem se setkával s profesionály v oblasti pečení a uvědomil jsem si, že používají pouze konvenční rafinované mouky. Od toho dne bylo mým cílem znovu zavést do jídelníčku organické mouky, které obsahovaly vlákninu, minerály a vitamíny .

Spolu s mými spolupracovníky jsme se rozhodli vyrobit typ 1, organickou, polozrnnou, mouku mletou na kameni se všemi klíčky . Největší obtíží bylo právě to, že jsme dokázali odstranit zvyky spojené se zpracováním rafinovaných muk.

Pomalé zpracování a nízká teplota mouky učinily z této mouky skutečné umělecké dílo. V tom momentě se zrodila rodina mouky AIDA. Trh okamžitě pochopil hodnotu této mé intuice a dodnes je AIDA skutečnou revolucí i nejprodávanějším produktem Antico Molino Rosso.

Gaetano Mirandola, majitel mlýna Antico Molino Rosso

Základní rozdíly mezi moukami AIDA

aida 2.0 aida 2.5 aida 3.3

W 200/220 - P/L 0,53-0,5
Hydratace: 45 - 65%

W 240/260 - P/L 0,55-0,57
Hydratace: 60 - 70%

W 320/330 - P/L 0,57-0,65
Hydratace: 65 - 90%

Tip 1, polozrnná, mletá na kamenném mlýně, obsahuje celý klíček Tip 1, polozrnná, mletá na kamenném mlýně, obsahuje celý klíček Tip 1, polozrnná, mletá na kamenném mlýně, obsahuje celý klíček
Vhodná pro velké chleby, přímé kynutí od 2 do 4 hodin.
Vynikající na křehké a křehké těsto.
Také na pizzu na plechu, kulatou pizzu vyrobenou ve stejný den,
focacci, sendviče, briošky, koláče a dezerty.
Vhodná na velké chleby, přímá a polonepřímá těsta, 6-8 hodinové kynutí
nebo na kulatou a neapolskou pizzu s 24 hodinovým kynutím.
Vynikající pro výrobu listového těsta.

Vhodná na ciabattu, bagetu a dlouho kynoucí focacci, kulatou pizzu,
pizzu alla pala s nepřímou metodou 36/72 hodin.
I pro panettone s přídavkem 20% Manitoby .
V pečivu výborná na briošky a croissanty.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze