Bezlepková pomerančová bábovka
Lehká a jemná bábovka, bezlepková as intenzivním aroma pomeranče. Klasika italské kuchyně, ideální k snídani. Jen pár jednoduchých ingrediencí udělá bábovku opravdu jedinečnou a chutnou. Doporučujeme přesně dodržet následující recept a použít Bezlepkovou směs na sladké pečení Spigabuona.
Ingredience
- 300 g Bezlepková směs na sladké pečení Spigabuona
- 230 g třtinového cukru
- 4 střední vejce při pokojové teplotě (30°C)
- 180 g jogurtu
- 90 g slunečnicového oleje
- 1 špetka soli
- 1 vanilkový lusk
- 1 kypřicí prášek na sladké pečení
- 2 PL pomerančová kůra drcená BIO
Postup
Samostatně smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Následně pořádně vymíchejte vejce s cukrem, drcenou pomerančovou kůrou, semínky z vanilkového lusku (dle chuti) asi 7-8 minut, případně i více, dokud nezískáte pěnistou a hustou směs. Postupně přilévejte slunečnicový olej a neustále míchejte, poté postupně přilévejte jogurt. Po vymíchání přidejte veškerou mouku a nechte robot míchat (tentokrát na minimální rychlosti) několik sekund, jen aby se ingredience dobře smíchaly a mouka se dobře vstřebala. Směs nalijte do měkké silikonové formy (doporučujeme ji předtím nastříkat potravinářským sprejem nebo dobře natřeným máslem a vysypte rýžovou moukou), vyrovnejte a vložte do trouby.
Pečte 40 minut na 175°C s ventilací, trouba musí být předem předehřátá.