Kategorie
 
 
 
 
 
 

Bezlepková pomerančová bábovka

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
01.07.2024

Lehká a jemná bábovka, bezlepková as intenzivním aroma pomeranče. Klasika italské kuchyně, ideální k snídani. Jen pár jednoduchých ingrediencí udělá bábovku opravdu jedinečnou a chutnou. Doporučujeme přesně dodržet následující recept a použít Bezlepkovou směs na sladké pečení Spigabuona.

bezlepková pomerancová babovka

  • Příprava: 20 minut
  • Porce: 12 osob
  • Obtížnost: Střední
  • Pečení: 45 minut

Ingredience

Postup

Samostatně smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Následně pořádně vymíchejte vejce s cukrem, drcenou pomerančovou kůrou, semínky z vanilkového lusku (dle chuti) asi 7-8 minut, případně i více, dokud nezískáte pěnistou a hustou směs. Postupně přilévejte slunečnicový olej a neustále míchejte, poté postupně přilévejte jogurt. Po vymíchání přidejte veškerou mouku a nechte robot míchat (tentokrát na minimální rychlosti) několik sekund, jen aby se ingredience dobře smíchaly a mouka se dobře vstřebala. Směs nalijte do měkké silikonové formy (doporučujeme ji předtím nastříkat potravinářským sprejem nebo dobře natřeným máslem a vysypte rýžovou moukou), vyrovnejte a vložte do trouby.

Pečte 40 minut na 175°C s ventilací, trouba musí být předem předehřátá.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze