Kategorie
 
 
 
 
 
 

Domáci bezlepkové piškoty Savoiardi

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
14.08.2024

Piškoty savoiardi, známé také jako savoiardi, jsou jemné a nadýchané sušenky, které jsou základem zejména dezertů jako tiramisu. Piškoty se po upečení mohou použít jako základ do dezertů, ale výborně chutnají i samostatně posypané moučkovým cukrem. S bezlepkovou směsí na sladké Spigabuona si můžete ručně připravit vynikající bezlepkové piškoty, které jsou lehké, bez přidaného cukru a bez chemických přísad.

domácí bezlepkové piškoty Savoiardi

INGREDIENCE - cca. 10ks piškot Savoiardi

  • 60 g Bezlepkové směsi na sladké Spigabuona
  • 2 vejce
  • 60 g třtinového cukru (krystalový)
  • strouhaná bio citrónová (pomerančová) kůra
  • Špetka soli
  • Práškový třtinový cukr (k posypání)

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 200 °C (s ventilátorem) a vystlejte plech pečícím papírem.
  2. Oddělte žloutky od bílků.Žloutky smíchejte s citrónovou (pomerančovou) kůrou. Z bílek a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.Po vyšlehání přidejte třtinový cukr a pokračujte ve šlehání. Žloutky postupně vmíchávejte do vyšlehaného sněhu: přidejte polovinu žloutků a jemně promíchávejte zespodu nahoru, aby se zachovala lehkost směsi. Postup zopakujte s druhou polovinou žloutků.
  3. Prosejte bezlepkovou směs na sladké přes síto (aby nabyla vzdušnost). Prosetou mouku jemně zapracujte do směsi, míchejte opět zespodu nahoru pomocí špachtle. Směs vložte do cukrářského sáčku s hladkou tryskou nebo bez ní.
  4. Formujte tvar piškotu Savoiardi na plechu, přičemž nechte prostor mezi nimi. Měly by být dlouhé přibližně 6 cm a široké 2 cm. Před pečením je posypte krystalovým cukrem a následně moučkovým cukrem.
  5. Pečte v troubě při 200 °C přibližně 5 minut, nebo dokud piškoty nebudou mírně nazlátlé. Piškoty nechte úplně vychladnout před jejich použitím do tiramisu nebo jiných dezertů.

zdroj: https://molinorosso.com/tiramisu-gluten-free-bio/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze