Bezlepkové proteinové tyčinky s dýňovými semínky
Naše články - BLOG
14.08.2024
Perfektní občerstvení, které si můžete vzít kamkoli.Tyto proteinové tyčinky jsou vyrobeny z BIO bezlepkových ovesných vloček a BIO dýňových semínek. Jsou bez cukru, energetické a bohaté na vitamíny a bílkoviny.
Postupujte podle našich jednoduchých kroků a připravte si chutné domácí tyčinky z přírodních surovin.
- Příprava: 10 minut
- Porce: 8 - 10 tyčinek
- Obtížnost: Jednoduchá
- Pečení: 20 minut
Ingredience:
- 250 g BIO bezlepkových ovesných vloček Zer% glutine
- 150 g BIO dýňových semínek Antico Molino Rosso
- 2 čajové lžičky skořice
- ½ čajové lžičky soli (volitelné)
- 50 g javorového sirupu
- 6 lžic kokosového oleje
Postup:
- Předehřejte troubu na 170 °C a plech o velikosti 20 x 20 cm vystlejte pečícím papírem.
- Hrubě pomelte ovesné vločky a poté dýňová semínka v kuchyňském robotu. Nemusí být úplně jemné, stačí, když budou trochu tlustší.
- V misce smíchejte ovesné vločky, dýňová semínka, skořici, sůl, javorový sirup a kokosový olej, dokud nebude směs dobře promíchána.
- Směs natlačte do připraveného plechu a zatlačte ji zadní stranou lžíce. Můžete si pomoci tím, že lžíci naolejujete, aby se směs nelepila.
- Pečte 15 minut nebo dokud tyčinky nezezlatnou. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
- Když jsou tyčinky dostatečně chladné, vložte je alespoň na hodinu do chladničky.
- Po vychlazení vyjměte tyčinky z plechu pomocí pečicího papíru, nakrájejte je na tyčinky a skladujte ve vzduchotěsné nádobě nebo plastovém sáčku.
zdroj: https://molinorosso.com/ricetta-barrette-energetiche-con-semi-di-zucca/