Kategorie
 
 
 
 
 
 

Bezlepkové proteinové tyčinky s dýňovými semínky

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
14.08.2024

Perfektní občerstvení, které si můžete vzít kamkoli.Tyto proteinové tyčinky jsou vyrobeny z BIO bezlepkových ovesných vloček a BIO dýňových semínek. Jsou bez cukru, energetické a bohaté na vitamíny a bílkoviny.

Postupujte podle našich jednoduchých kroků a připravte si chutné domácí tyčinky z přírodních surovin.

  • Příprava: 10 minut
  • Porce: 8 - 10 tyčinek
  • Obtížnost: Jednoduchá
  • Pečení: 20 minut

Ingredience:

  • 250 g BIO bezlepkových ovesných vloček Zer% glutine
  • 150 g BIO dýňových semínek Antico Molino Rosso
  • 2 čajové lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky soli (volitelné)
  • 50 g javorového sirupu
  • 6 lžic kokosového oleje

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C a plech o velikosti 20 x 20 cm vystlejte pečícím papírem.
  2. Hrubě pomelte ovesné vločky a poté dýňová semínka v kuchyňském robotu. Nemusí být úplně jemné, stačí, když budou trochu tlustší.
  3. V misce smíchejte ovesné vločky, dýňová semínka, skořici, sůl, javorový sirup a kokosový olej, dokud nebude směs dobře promíchána.
  4. Směs natlačte do připraveného plechu a zatlačte ji zadní stranou lžíce. Můžete si pomoci tím, že lžíci naolejujete, aby se směs nelepila.
  5. Pečte 15 minut nebo dokud tyčinky nezezlatnou. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
  6. Když jsou tyčinky dostatečně chladné, vložte je alespoň na hodinu do chladničky.
  7. Po vychlazení vyjměte tyčinky z plechu pomocí pečicího papíru, nakrájejte je na tyčinky a skladujte ve vzduchotěsné nádobě nebo plastovém sáčku.

zdroj: https://molinorosso.com/ricetta-barrette-energetiche-con-semi-di-zucca/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze