Kategorie
 
 
 
 
 
 

Bezlepkové slané pizzové muffiny

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
15.09.2024

Už jste ochutnali pizza muffiny bez lepku? 😋 Jsou to měkké slané jednohubky, ideální k servírování jako finger food na bufetu nebo si je můžete vychutnat jako chutnou svačinku.

Do těsta, kromě Bezlepkové směsi na celozrnnou pizzu Spigabuona, jsme přidali několik jednoduchých ingrediencí typických pro středomořskou kuchyni, jako je olej, oregano, cherry rajčátka a strouhaný sýr, abychom dosáhli tu jedinečnou chuť připomínající margherita pizzu 🍕

Bez lepku a organické, tyto pizza muffiny jsou ideální k zařazení do vaší stravy jako zdravý a přirozený produkt.

Příprava: 40 minut
Porce: 6 osob
Náročnost: Lehká
Pečení: 20 - 30 minut

INGREDIENCE

120 g Bezlepkové směsi na celozrnnou pizzu Spigabuona
1 vejce
100 g studené vody
30 g extra panenského olivového oleje
30 g strouhaného sýra
8 g kypřicího prášku na pizzu a slané pečivo
cherry rajčata
1 mozzarella
oregano
5 g soli

POSTUP

  1. V misce smíchejte Bezlepkovou směs na celozrnnou pizzu Spigabuona s kypřicím práškem do pečiva na slané pečivo, oreganem, strouhaným sýrem a solí.
  2. Přidejte vodu, vejce a extra panenský olivový olej. Dobře promíchejte metličkou nebo dřevěnou lžící, dokud nevznikne homogenní těsto.
  3. Nakrájejte cherry rajčátka na kostičky a rozdrťte mozzarellu. Přidejte je do těsta a zamíchejte.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C, vystelte formu na muffiny papírovými košíčky nebo ji lehce potřete olejem. Rozdělte těsto na stejné porce a naplňte každou prohlubeň ve formě na muffiny do poloviny.
  5. Pečte muffiny 20-25 minut, nebo dokud nebudou zlatavé. Před vyjmutím z formy je nechte mírně vychladnout.

 

zdroj: https://molinorosso.com/pizza-muffins-gluten-free-bio/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze