Kategorie
 
 
 
 
 
 

Jak žít ekologicky? 6 tipů pro domácnost

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
03.05.2022

V domácnosti se iv současnosti dá najít spousta zbytečných plastů. A přitom je tak jednoduché vzdát se jich. Bionákupy vám přinášejí několik praktických rad, jak žít ekologicky.

Vyzkoušejte ekologické čistící prostředky

Čistící prostředky vyrobené z přírodních surovin nabízejí řadu výhod. Jsou šetrné k pokožce i životnímu prostředí. Neobsahují syntetické látky a barviva. Jsou dermatologicky testovány . Nenajdete v nich žádné agresivní látky způsobující zdravotní problémy.

Dejte sbohem parafínovým svíčkám

Svíčky mají uklidňující účinky, vytvářejí příjemnou atmosféru a pomáhají navodit pocit hygge. Dejte si pozor na klasické parafínové svíčky . Jsou sice levnější, ale uvolňují do vzduchu škodlivé látky jako formaldehyd, toluen či benzen spojené s vážnými respiračními onemocněními. Nejsou biologicky odbouratelné a vyrábějí se z neobnovitelných zdrojů.

Sáhněte po ekologické alternativě v podobě svíček ze včelího vosku nebo sójových a palmových svíček. Zdravé svíčky na našem e-shopu uvolňují během hoření jemné tóny přírodních silic. Neobsahují parafín ani olovo. Navíc hoří mnohem déle než parafín. Doporučujeme například sójovou svíčku Sním od ryze slovenské značky Jemnô s přírodními silicemi mandarinky a geránie.

Kuchyně bez zbytečných plastů

V kuchyni se to plastovými obaly jen hemží. Vyzkoušejte naše ekologické alternativy. Konopná kapsa je ideální náhrada za mikrotenové sáčky. Slouží k uskladnění různých potravin - pečivo, houby, bylinky, čaje. Nabízí přirozené prostředí pro pečivo s obsahem kyslíku. Chléb tak vydrží déle čerstvý. Konopná kapsa je vyrobena ze 100% konopného vlákna. Jedná se o nejšetrnější přírodní vlákno na Zemi.

Bambusové nebo nerezové brčka nezatěžují životní prostředí. Jsou perfektní náhradou za plastové brčka. Nerezová brčka od slovenské značky Mobake bude sloužit navždy. Navíc se pyšní krásným designem, který se bude ve sklenici vyjímat.

eko brčka
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 140043897

Eko kosmetika je budoucnost

Mnohé produkty v koupelně lze vyměnit za ekologičtější alternativy. Na e-shopu DOBRIO nabízíme řešení v podoběeko kosmetiky .

Eko kosmetika má mnoho výhod:

  • šetří životní prostředí
  • jedná se o přírodní kosmetiku, takže produkty jsou vhodné pro citlivou pokožku
  • tuhá forma kosmetiky je ideální pro cestování

eko kosmetika
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 124555676

Tuhá mýdla hlásí návrat

Kdysi byly mimořádně populární. Později se stáhli do pozadí a vyměnili je tekutá mýdla s dávkovačem. Dnes jsou opět velmi žádané. Řeč je o tuhých mýdlech obalených kartonem.

Do pozornosti dáváme konopná mýdla RAWEA s blahodárnými účinky na pokožku. Na rozdíl od běžných mýdel tuhé mýdlo vyrobené v České republice nevysušuje pokožku a dostatečně ji hydratuje. Je vhodné jako součást denní rutiny, k čištění obličeje i do koupele.

Nakupujte bez obalu

Na webu DOBRIO jsme spustili i prodej na váhu bez obalu . Je to velmi jednoduché. Na váhu si můžete pořídit libovolné množství od 100 gramů. Daná surovina k vám poputuje hezky zabalená v recyklovaném papíře. K doručení objednávky používáme recyklované krabice zalepené papírovou lepicí páskou.

Tak co, kterým eko tipem se inspirujete vy?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze