Kategorie
 
 
 
 
 
 

Jak zredukovat plast v koupelně? Odpovědí je eko kosmetika

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
24.09.2022

Plánujete žít více ekologicky? V tom případě doporučujeme zredukovat nadbytečné plastové produkty v koupelně. Pomůže vám eko kosmetika šetrná k pokožce ik přírodě.

Eko kosmetika a její výhody

Každý rok skončí v oceánu přibližně 5 milionů tun plastového odpadu. Velká část plastů pochází z domácností. Právě v koupelně lze nalézt obrovské množství plastových obalů. Za zmínku stojí kartáčky, obaly na tekutá mýdla, šampony či tuby od krémů. Chcete zredukovat plast v koupelně ? Odpovědí je eko kosmetika . Velký výběr naleznete také na webu DOBRIO .

Eko kosmetika má několik výhod:

  • šetří životní prostředí
  • jedná se o přírodní kosmetiku, takže produkty jsou vhodné pro citlivou pokožku
  • tuhá forma kosmetiky je ideální pro cestování

Vyměňte tekuté produkty za tuhé

Kosmetika v tuhé podobě je ideální alternativou ke klasickým produktům v plastových obalech. Tuhé přípravky mají úžasnou výhodu při cestování. Nemusíte se bát vytečení a ušetříte prostor v zavazadle. Obal sestává z ekologické krabičky z kartonu.

Šampuch se pyšní bylinkovou vůní levandule a cedrového dřeva. Hodí se na všechny typy vlasů od suchých přes normální až po mastné. Vytváří hustou pěnu a je šetrný k pokožce . Nenajdete v něm sulfáty, parabeny ani barviva. Obsahuje za studena lisované oleje – konopný a ricinový.

Tuhá mýdla se vracejí na scénu. Stále širší veřejnost oceňuje jejich jemnost, design, protizánětlivé účinky a přátelskost k přírodě. Jsou vhodné při kožních problémech jako například akné či ekzém. Můžete je používat k čištění těla i obličeje. Doporučujeme ručně vyrobené konopné mýdlo od značky RAWEA. Je neparfémované a nedráždí pokožku.

tuhé mýdlo
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 74163349

Sáhněte po výrobcích ze dřeva

Až 99% populace používá plastové zubní kartáčky . Nejsou recyklovatelné a na skládkách se nacházejí dalších 400 let. Při jejich výrobě se používá také ropa a guma. Chemikálie škodí nám i životnímu prostředí. Dejte proto šanci dřevěným ekologickým kartáčkům.

Bambusové zubní kartáčky se dokážou rozložit za šest měsíců. Bambus je vynikající materiál. Je odolný, udržitelný a některé druhy dokáží vyrůst za den o jeden metr.

kavovy peeling
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 66076562

Udělejte si doma: Domácí kávový peeling na tělo

Ušetřete desítky eur za kávový peeling z drogerie. Vyrobte si jej jednoduše a ekologicky doma. Ušetříte jeden obal v koupelně a chytře využijete kávový grunt , který by jinak skončil v koši kompostéři.

Co budete potřebovat:

  • 4 PL zbytková mletá káva (tzv. kávový grunt)
  • 6 PL kokosový olej
  • 1 PL med
  • arganový olej podle potřeby
  • 2 PL třtinový cukr (volitelné, nedoporučujeme při použití na obličej)

Jak na to?

Všechny uvedené přísady smíchejte v čisté misce. Směs musí být sypká a po stlačení vznikne hrudka. Peeling nasypte do skleněné uzavíratelné sklenice a skladujte na chladném a tmavém místě. Při skladování v chladničce jej nezapomeňte vyjmout dříve a nechat odležet při pokojové teplotě, aby se snadno roztíral po těle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze