Kategorie
 
 
 
 
 
 

Jídlo na turistiku: 5 funkčních a chutných tipů

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
01.06.2022

Jídlo na turistiku musí zahnat hlad, dodat potřebnou energii a pohodlně se vejít do batohu. Po konzumaci byste se měli cítit snadno. Které snacky doporučujeme? Dozvíte se v článku.

1. Obložený chlebíček se zeleninou

Klasický „lepeňák” nesmí chybět v batohu správného turisty. Obložený chlebíček se zeleninou hravě zastoupí plnohodnotný oběd. Stačí zvolit správné ingredience. Výživná tvarohová pomazánka nebo cottage sýr jsou ideální pro rychlé doplnění bílkovin. Dejte si záležet také na volbě pečiva. Pečivo z bílé mouky zbytečně zatěžuje střeva.

Ideální je domácí kváskový chléb , celozrnné, špaldové či žitné pečivo. Upečte si domácí bagety z našich zdravých muk . Domácí obložený chlebíček je mnohem chutnější než balené kupované bagety plné majonézy a povadlé zeleniny. Navíc majonéza může být v letních vedrech riziková.

2. Čokoláda jako rychlý zdroj energie

Při turistice často musíme sáhnout na dno svých sil. Tehdy je ideální pomocník kvalitní hořká čokoláda . Tělu dodá potřebnou energii k dosažení vytouženého cíle. Stačí několik tablet a hned budete mít dostatek sil ke kráčení do kopce.

Na e-shopu D OBRIO naleznete zdravé čokolády od italské značky Baule Volante bez obsahu cukru, laktózy a palmového oleje. Výhodou vysokého obsahu kakaa v čokoládě je, že v létě nebude rychle tát.

jídlo na turistiku
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 172463248

3. Ořechy a sušené ovoce

Zdravé tuky obsažené v ořeších předcházejí pocitu hladu. Zabraňují únavě a pocitu vyčerpanosti. Stačí hrst ořechů ao dávku energie a vitamínů máte postaráno. Doporučujeme kešu ořechy , vlašské ořechy nebo lískové oříšky . Celý výběr ořechů naleznete zde .

Sušené ovoce z nabídky DOBRIO neobsahuje cukr ani konzervanty. Může se konzumovat místo sladkostí. Doporučujeme kupovat nesířené ovoce . Naše oblíbené jsou fíky, datle a sušené švestky.

jídlo na turistiku
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 145084804

4. Ořechový krém za odměnu

Vychutnejte si s kamarády na vrcholu zdravou odměnu v podobě ořechového krému. Stačí vzít jedno balení a lžičky pro celou partu. Ořechový krém obsahuje velké množství vitamínů řady B, minerálů, zdravých tuků a bílkovin. Zasytí a dodá energii. Navíc výborně chutná.

Vyzkoušejte oříškové krémy od italské značky Baule Volante a fior di loto . Jsou vyrobeny bez palmového oleje, cukru, soli, konzervantů a umělých sladidel. Všechny ořechy jsou v prvotřídní kvalitě a praží si je sami nasucho bez přidání tuků.

5. Vezměte na túru sušenky

Na výletech se nám osvědčily klasické sušenky . Neobsahují čokoládu či polevu, takže jsou vhodné do veder. Multicereální sušenky neobsahují cukr, konzervanty ani barviva. Příjemně křupají a jsou slazené pouze rýžovým sirupem nebo medem. Výborně poslouží jako rychlá svačinka či odpolední svačina plná energie.

Nezapomeňte zejména na pitný režim v podobě vody. Pohodové výlety přeje tým DOBRIO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze