Kategorie
 
 
 
 
 
 

MCT olej: Jedinečný zdroj energie pro mozek a svaly

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
30.07.2022

MCT olej slouží jako palivo pro mozek a svaly. Dodává energii, může pomoci při hubnutí a pomáhá při mnoha nemocech . Více se dozvíte v článku.

MCT olej - funkční pomocník

MCT je zkratka pro „Medium Chain Triglycerides”, tedy triglyceridy se středně dlouhým řetězcem . Jedná se o unikátní formu tuků . Díky krátké metabolické dráze v organismu nezatěžuje žaludek. Je to populární doplněk pro sportovce a lidi s náročným povoláním.

MCT olej se nejčastěji extrahuje z kokosového oleje , protože více než 50% tuku v kokosovém oleji pochází z MCT. Mezi další potraviny patří mateřské mléko, čerstvé skopové, kravské a kozí mléko.

Účinky pro zdraví

Studie ukázaly, že MCT olej může podporovat ztrátu hmotnosti . Konzumace oleje zvyšuje uvolňování dvou hormonů (peptidu YY a leptinu) podporujících pocit plnosti.

Další studie ukázala, že lidé konzumující 2 lžičky oleje k snídani nakonec snědí méně jídla na oběd v porovnání s lidmi konzumujícími kokosový olej.

Pojďme na nejdůležitější vlastnost. Tělo absorbuje MCT olej rychleji než triglyceridy s dlouhým řetězcem (LCT). Vzhledem ke kratší délce řetězce MCT putují ze žaludku rychle do krve a přímo do jater. Rychleji a jednodušeji metabolizují.

V játrech se tuky rozdělují na palivo pro tělo nebo jako tělesný tuk pro uskladnění. MCT se bez porušení snadno dostanou do buněk, a tak mohou být použity jako okamžitý zdroj energie .

Některé studie prokázaly blahodárné účinky MCT oleje na zlepšení funkcí mozku . Může pomoci lépe zvládat epilepsii, Alzheimerovu chorobu a autismus.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 83870051

Tipy ke konzumaci

MCT olej je bez chutě a vůně. Můžete jej zakomponovat do různých jídel. Denně můžete zkonzumovat jakékoli množství oleje. Někteří konzumují až 6 lžic denně, jiným stačí 1 lžička. MCT olej nemusíte skladovat v chladničce. Při pokojové teplotě si zachovává tekutou konzistenci.

Konzumace MCT oleje zlepšuje metabolismus tuků a příznivě působí na fyzickou a mentální výkonnost. Ideálně se hodí do smoothies , salátů , dezertů , kávy či jiných pokrmů.

Doporučujeme MCT olej od Adelle Davis

Na e-shopu DOBRIO naleznete MCT olej 100% kokosového původu s vysokým obsahem kyseliny kaprylové (min.96%) je efektivní a rychlý zdroj energie pro mozek a svaly. Díky krátké metabolické dráze v organismu nezatěžuje žaludek. Konzumace MCT oleje zlepšuje metabolismus tuků a ketózu, působí příznivě na fyzickou a mentální výkonnost, díky čemuž je stále více oblíbený jako ingredience do různých smoothies, dezertů, kávy nebo jiných pokrmů.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 87700953

Proč je MCT olej Adelle Davis správná volba?

  • vysoký obsah C8 a C10
  • vysoká vstřebatelnost
  • podpora spalování tuků bez zatížení žaludku
  • 100% kokosový původ
  • čisté složení bez palmového oleje
  • eko balení ze skla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze