Kategorie
 
 
 
 
 
 

Naše články - BLOG

07.08.2024

Objevte skryté zázraky jablečného octa: Vaše cesta ke zdraví a vitalitě

Jablečný ocet se vyrábí z čerstvých jablek a obsahuje kyselinu maleinovou, která je přirozenou součástí jablek a podílí se na více trávicích procesech. Kyselina maleinová se v těle dokáže spojit s alkalickými prvky a minerály pro výrobu vnitřní energie. Jablečný ocet má také velmi vysoký obsah draslíku, který slouží k dosažení klidu a tělesné harmonie.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
06.08.2024

Dietní tipy pro snížení večerního nadýmání

Trpíte-li večerním nadýmáním, je důležité zaměřit se na správné stravovací návyky a potraviny, které podporují zdravé trávení. Zde jsou podrobná doporučení, která vám mohou pomoci:

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
06.08.2024

Proč zvolit systém reverzní osmózy před vodou z vodovodu

Na Slovensku si stále více domácností volí systémy pro úpravu vody, jako je reverzní osmóza, z důvodu obav z kvality vody z vodovodu. Podle nedávné studie z roku 2023, až 25 % slovenských domácností používá různé systémy filtrace vody, přičemž reverzní osmóza je stále populárnější volbou.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
24.07.2024

Jaké účinky má chlorella na náš organismus a jaké jsou výhody jejího pravidelného užívání?

 

 

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
24.07.2024

Zjistěte, jaké jsou nutriční hodnoty amarantu a do jakých receptů se nejvíce hodí

 

 

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
18.07.2024

Potravinové moly? Skoncujte s nimi rychle a jednoduše

Pokud vám v mouce nebo müsli najednou začnou létat malé hmyzíky a spatříte je, jak poletují po kuchyni, pravděpodobně jste se setkali s potravinovými moly. Tito škůdci se obvykle projevují až když se stanou dospělými motýly a začnou klást vajíčka. Během noci mohou létat v bytě a ve dne se skrývají na stěnách. Je důležité věnovat pozornost těmto známkám, protože nejsou vždy snadno identifikovatelné.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
18.07.2024

Instalace reverzní osmózy je jednoduchá jako výměna baterie

Instalace reverzní osmózy je poměrně jednoduchá, lze přirovnat k výměně vodovodní baterie. Reverzní osmóza se montuje přímo pod kuchyňský dřez nebo pod sokl. Se samotnou reverzní osmózou vám přijde v balíčku i vše potřebné k montáži: hadičky, spojky, těsnění a nainstalované filtry.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
11.07.2024

Intenzivní zemědělství? 40 letá studie odhaluje výhody ekologického zemědělství

40 let pozorování a výzkumu , který uskutečnil Institut Rodale v Pennsylvánii, ukázalo, že stejná nebo dokonce vyšší produktivita ekologického zemědělství je spojena s většími hospodářskými přínosy, agronomickými a environmentálními než konvenční intenzivní zemědělství .

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
09.07.2024

Rodinná italská těstovinárna MOZZO

V květnu 2024 jsme osobně navštívili rodinnou těstovinárnu MOZZO, abychom se osobně přesvědčili, jak probíhají procesy a poznali jsme majitele. To vše proto, že vybíráme pro vás jen to nejkvalitnější, co i my samy konzumujeme.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
07.07.2024

Rodinná lisovna oleje Salvagno

V květnu 2024 jsme osobně navštívili rodinnou lisovnu oleje Salvagno, abychom se osobně přesvědčili, jak probíhají procesy a poznali jsme majitele. To vše proto, že vybíráme pro vás jen to nejkvalitnější, co i my samy konzumujeme.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
01.07.2024

Praktické tipy na čištění a údržbu mlýnků na obilí KoMo

Mlýnky na obilí potřebují pravidelnou péči a údržbu. Stalo se vám, že se mlecí kameny zašpinily a zcela zalepily z důvodu vlhkého obilí nebo olejnaté suroviny? Podívejte se na praktické tipy na čištění a údržbu, které se nám osvědčily.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
01.07.2024

Bezlepková pomerančová bábovka

Lehká a jemná bábovka, bezlepková as intenzivním aroma pomeranče. Klasika italské kuchyně, ideální k snídani. Jen pár jednoduchých ingrediencí udělá bábovku opravdu jedinečnou a chutnou. Doporučujeme přesně dodržet následující recept a použít Bezlepkovou směs na sladké pečení Spigabuona.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
27.06.2024

Znáte bulgur? Jaké živiny obsahuje a jak jej správně připravit?

Bulgur je celozrnná pšeničná potravina , která si získává stále větší popularitu mezi milovníky zdravé výživy. Je to výborný zdroj živin a nabízí široké možnosti využití v kuchyni. Díky své všestrannosti může být bulgur použit jako základní ingredience v mnoha receptech, od polévek až po dezerty. Kromě toho, jeho jednoduchá příprava a rychlost vaření z něj činí ideální doplněk pro ty, kteří chtějí jíst zdravě, ale nemají mnoho času na vaření. V tomto článku se dozvíte, co je to bulgur, jaké má zdravotní výhody, jak jej správně připravit a v jakých jídlech jej můžete využít.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
27.06.2024

Proč je quinoa považována za superpotravinu a kde všude se dá využít?

Quinoa se v posledních letech stala velmi populární potravinou, zejména mezi lidmi, kteří se zajímají o zdravý životní styl. Je považována za superpotravinu díky svému výjimečnému složení a pozitivním účinkům na zdraví. Tato pseudoobilnina je nejen výživná, ale také velmi všestranná a může být použita v různých jídlech od snídaňových kaší až po hlavní chody. Quinoa je navíc lehce stravitelná a vhodná pro lidi s různými dietami, včetně bezlepkové. V tomto článku se dozvíte, co je quinoa, jaké má výhody pro zdraví a jak ji můžete připravit.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
27.05.2024

Vše, co potřebujete vědět o kuskusu: Výhody, původ a recepty

Kuskus je potravina, která si získává stále větší popularitu nejen pro svou výživnou hodnotu, ale také pro rychlou a jednoduchou přípravu. Jeho univerzálnost umožňuje použití v různých jídlech, od hlavních jídel až po přílohy a saláty. Tento článek vám poskytne podrobný pohled na to, co je kuskus , odkud pochází, co obsahuje, jaké má účinky na zdraví a jak jej připravit. Kromě toho se dozvíte o jeho různých druzích, jako je celozrnný kuskus nebo perlový kuskus, a jejich výživových výhodách. Navíc přidáme několik zdravých receptů s kuskusem a doporučené produkty, abyste mohli snadno začlenit tuto výjimečnou potravinu do svého jídelníčku. S jeho rychlou přípravou a všestranným využitím je kuskus ideální volbou pro každého, kdo hledá zdravá a chutná řešení v kuchyni.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze