Kategorie
 
 
 
 
 
 

Naše články - BLOG

18.04.2024

Jsou BIO potraviny zdravější než potraviny ze supermarketu?

BIO potraviny jsou jistě zdravější než běžně dostupné potraviny bez BIO certifikátu a to z jednoho jediného důvodu. Používání pesticidů, umělých hnojiv či pěstování GMO v běžném (konvenčním) zemědělství.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
11.04.2024

Recenze mlýnků KoMo a výhody mletí na kamenném mlýnku KoMo

Neumíte se rozhodnout, zda investovat do koupě mlýnku na obilí a zda má taková investice význam? Pak vám doporučujeme detailní video, ve kterém se dozvíte všechny výhody domácího mletí obilí a také podrobnou recenzi mlýnků na obilí.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
25.03.2024

Proč se nedaří uhnětet těsto, když jdete přesně podle receptu?

Zažili jste už situaci, kdy postupujete přesně podle ověřeného receptu a nedaří se vám uhnětet těsto? Je tekuté, rozlévá se a nedá se odlepit od mísy ? Zjistěte příčinu tohoto jevu.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
19.03.2024

Víte jak se vyrábí aktivní uhlí binchotan?

Před více než 300 lety, během období japonských dějin Edo, se japonským výrobcům uhlí z provincie Kishu (dnešní prefektura Wakayama) podařilo zdokonalit své výrobní techniky natolik, že vzniklo uhlí výjimečné čistoty a kvality.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
10.03.2024

9 receptů jak uvolnit zácpu a vyvolat stolici

Zácpa je zdravotní problém, který každého z nás už potrápil. Příčiny mohou být různé – od onemocnění jako syndrom dráždivého tračníku až po Parkinsonovu chorobu. Častěji než následek nějakého onemocnění je zácpa způsobená nesprávným stravováním . Například nadměrná konzumace mléčných výrobků nebo nedostatečný příjem tekutin mohou způsobit ucpání potravy ve střevech. Stejně se na tom podílí i sedavý způsob života. V takových případech lidé hned sáhnou po projímadlech a jejich časté užívání může přispět ke zhoršené funkčnosti vašich střev. No a z krátkodobého hlediska projímadla zase omezují vstřebávání živin z potravy či absorpci užívaných léků. Proto namísto projímadel vám chceme doporučit některý z následujících přírodních receptů.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
25.01.2024

Víte, co znamenají mikrony u vodních filtrů?

Možná se divíte, co znamená mikron u vodních filtrů, když se pokoušíte vybrat ten nejlepší systém vodního filtru pro váš domov nebo kancelář. Možná přemýšlíte o tom, který vodní filtr je nejlepší. Pojďme se na to podívat.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
24.01.2024

Víte, co znamená označení GPD při reverzní osmóze?

Filtrace vody hraje důležitou roli v našem každodenním pití a když si vybereme systém reverzní osmózy, tak často vidíme na produktu hodnotu GPD. Víte, co tedy znamená GPD ve vodě? Je vyšší GPD lepší nebo ne? Vysvětlíme si to v článku.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
13.06.2023

Proteinový čokoládový dort

Představujeme recept na Proteinový čokoládový dort, který je vyroben z pečlivě vybraných surovin. Jednoduchý dezert na přípravu, který lze konzumovat na svačinu i jako odpolední svačinu, případně s ovocem.

Na jeho výrobu jsme použili bio proteinovou mouku na sladké , bohatou na energii, vlákninu a vitamíny.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
13.06.2023

Jak odstranit a vyčistit vosk z různých povrchů bez námahy

Chcete si zpříjemnit čas strávený při knížce, filmu nebo při práci, zapálíte si svíčku a po chvíli na ni zcela zapomenete. Vzpomenete si až když je pozdě a vosk steče tam kam nemá. Nepanikařte, vosk lze ve většině případů jednoduše odstranit bez zanechání trvalých následků. Tady je pár tipů, jak na to.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
23.02.2023

Chlorella Pyrenoidosa - odhalte tajemství chlorelly

CHLORELLA PYRENOIDOSA je smaragdově zelená jednobuněčná řasa patřící do třídy Trebouxiophyceae a čeledi Chlorellaceae. Chlorella má schopnost množit se neuvěřitelnou rychlostí. Reprodukční proces lze rozdělit do několika etap: růst-zrání-zralost-dělení. Chlorella se rozdělí na čtyři dceřiné buňky za méně než 24 hodin.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
16.02.2023

Kokos: Tropické ovoce s výbornými účinky na zdraví člověka

Kokosový ořech nebo jednoduše kokos se v poslední době stává oblíbenou surovinou v kosmetice a ve výživě. Jeho využití v kuchyni je rozmanité – od kokosového mléka přes kokosový cukr až po kokosovou mouku. Kokos má mnoho benefitů, obsahuje antioxidanty, vlákninu a další zdraví prospěšné látky. Přečtěte si, proč byste jej i vy měli zařadit do jídelníčku.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
16.02.2023

Důvody, proč byste měli přejít na eko čistící prostředky

Praní v domácnosti patří mezi běžně vykonávané činnosti, při kterých moc nepřemýšlíme. Měli bychom se však zabývat tím, jaké čistící prostředky při tom používáme. Oprané prádlo přichází do kontaktu s kůží a proto je vhodné čistící prostředky pečlivě vybírat tak, aby byly zdravotně nezávadné . Nejlepší, co můžeme pro své zdraví udělat, je vybírat si ekologické čisticí prostředky.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
17.01.2023

Co obsahuje lepek? Chutné alternativy bezlepkových potravin

Kdysi téměř neznámá bezlepková dieta je v současnosti často skloňovaným pojmem. Nejde přitom o žádný módní výstřelek v oblasti stravování, ale o vážný zdravotní problém , který způsobuje nemalé problémy. Čtěte dále a zjistěte, které potraviny obsahují lepek, a jak se jim vyhnout pomocí chutných bezlepkových alternativ.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
17.01.2023

Vše o lipozomálních vitamínech: Jaké mají účinky na zdraví?

Když přijde řeč na vitamíny, většina z nás si představí rozmanité množství zdraví prospěšných produktů v úhledně zabalených krabičkách na pultech lékáren. Vitamíny jsou známé také díky slovnímu spojení lipozomální vitamíny a minerály. Liposomální vitamíny si rychle získaly na oblíbenosti. Kralují žebříčku vitamínů díky jejich vlastnostem, zejména vyšší vstřebatelnosti v porovnání s běžně dostupnými produkty.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
04.01.2023

Zelené potraviny: Účinky, které vás ohromí

Malé, zelené a plné síly. Rostliny spirulina a chlorella jsou známé již od nepaměti, ale v současnosti zažívají znovuzrození. Obsahují velké množství proteinů, antioxidantů a minerálů, které mají pozitivní účinky na zdraví. I proto je bez obav můžeme zařadit do kategorie superpotravin.

Napsal Tím DOBRIO
Celý článek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze