Kategorie
 
 
 
 
 
 

Polozrnná piadina

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
18.08.2024

Piadina je jedno z nejuniverzálnějších jídel, vhodné pro všechna roční období. Je ideální pro rychlý oběd nebo lehké a výživné občerstvení. Tento recept má své kořeny ve starověku a je připraven s minimálním množstvím ingrediencí, přičemž neobsahuje žádné kvasnice. Použití polozrnné mouky jí dodává ještě rustikálnější chuť. Pro tento recept jsme použili mouku Aida 2.0, mletou na kamenném mlýně, která je ideální pro tento druh příprav.

polozrnná piadina

Polozrnná piadina se výborně hodí s jakoukoli náplní – od klasické kombinace šunky a čerstvého sýra se salátem a rajčaty až po odvážnější vegetariánské varianty. Dopřejte si ingredience, které máte nejraději.

Příprava: 20 minut
Počet porcí: 4 osoby
Obtížnost: Lehká
Čas vaření: 20 vteřin z každé strany

INGREDIENCE

  • 400 g AIDA 2.0
  • 180 g vody
  • 1/2 PL jedlé sody
  • 50 g extra panenského olivového oleje Salvagno
  • 8 g soli
  • Náplň podle chuti (salát, šunka, nebo cokoli, co upřednostňujete)

POSTUP

  1. Mouku nasypte do velké mísy. Přidejte prosetou jedlou sodu a sůl, poté dobře promíchejte. Ve středu mouky udělejte důlek a přidejte vodu a olej. Nejprve míchejte dřevěnou lžící, poté těsto přemístěte na lehce pomoučený vál a rukama mísíte, dokud nebude hladké a homogenní.
  2. Těsto rozdělte na části po 80 g a vytvarujte z nich kuličky. Nechte je odpočívat 10 minut přikryté čistou utěrkou.
  3. Pomocí válečku vyválejte každou kuličku na tenkou placku. Chcete-li dosáhnout dokonalého kruhového tvaru, použijte kruhovou formu nebo talíř a ořezávejte okraje nožem.
  4. Na pánvi zahřejte trošku oleje. Každou pátinu pečte asi 20 vteřin z každé strany, dokud se nevytvoří bubliny. Bubliny jemně rozdrťte hroty vidličky, poté otočte a pečte dalších 20 sekund.

Piadina je připravena k plnění dle vaší chuti.

zdroj: https://molinorosso.com/piadina-semintegrale-biologica/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze