Kategorie
 
 
 
 
 
 

Přírodní energeťáky - nápoje a potraviny pro doplnění energie

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
07.08.2022

Vyměňte klasické energetické nápoje plné kofeinu a cukru za zdravé alternativy. Přinášíme tipy na doplnění energie přírodní cestou . Více se dozvíte v článku.

Vysoké pracovní nasazení a rychlý životní styl mohou způsobit vyčerpanost a únavu. Moderní člověk často sahá po energetických nápojích s vysokým obsahem kofeinu a cukru.

Nežádoucím důsledkem pravidelné konzumace klasických energeťáků může být nervozita, nespavost, žaludeční problémy a obezita. Dobijte baterky přírodním způsobem. Vyzkoušejte zdravé potraviny k doplnění energie .

Matcha - zelený japonský čaj

Japonský čaj matcha má od slabých čajů v sáčcích pořádně daleko. Matcha je zelený čaj vyrobený z nejkvalitnějších mladých čajových lístků. Je rozemlet na jemný prášek , který zaručuje konzumaci všech živin obsažených v čajovém listu. Je 10krát silnější než klasický louhovaný zelený čaj. Slouží k doplnění energie , je plný antioxidantů a detoxikuje organismus.

Příprava matcha čaje: 1 lžičku zalijte 70 ml vody o teplotě 70°C. Vymíchejte mini mixérem nebo bambusovou metličkou zvanou chasen. Pokud je matcha čaj kvalitní, vytvoří se hustá pěna. Vodu můžete nahradit rostlinným mlékem.

BIO čaj matcha od značky La Finestra pochází z oblasti Uji, nedaleko města Kjóto. Neobsahuje konzervační látky, barviva ani přísady. Má smaragdovou barvu a krásně voní.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 53981520

Reishi - houba nesmrtelnosti

Čínská medicinální houba Reishi se právem označuje za houbu nesmrtelnosti. Obsahuje obrovské množství bioaktivních substancí s pozitivním účinkem na lidské zdraví. V houbě se ve velké koncentraci vyskytují polysacharidy a antioxidanty.

Pro doplnění energie vyzkoušejte přírodní Reishi kapsle s obsahem až 30% polysacharidů. Poskytují rychlou pomoc při vyčerpání a poruchách spánku.

Dávkování: 1 – 2 kapsle denně, nejlépe ráno zapít sklenicí čisté vody.

MCT olej k doplnění energie

MCT olej C8 100% kokosového původu s vysokým obsahem kyseliny kaprylové (min.96%) je efektivní a rychlý zdroj energie pro mozek a svaly. Díky krátké metabolické dráze v organismu nezatěžuje žaludek. Konzumace MCT oleje zlepšuje metabolismus tuků a ketózu, působí příznivě na fyzickou a mentální výkonnost, díky čemuž je stále více oblíbený jako ingredience do různých smoothies, dezertů, kávy nebo jiných pokrmů.

Dávkování: Pro běžného člověk bez extrémní fyzické zátěže 7 - 15 ml denně (1 PL) do nápoje nebo jídla.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 125933561

Rybí olej

„Jedna lžička rybího oleje pro zdraví,” pamatujete si na tuto hlášku babiček? Amen, měli pravdu. Rybí olej obsahuje velké množství vitamínů a minerálů důležitých pro zdraví člověka. Má příznivé účinky na mysl i tělo. Je výborný zdroj energie a omega-3 mastných kyselin. Zbavuje tělo stresu a zlepšuje náladu.

Na e-shopu DOBRIO naleznete rybí olej Nutraceutica získaný z celých severských tresek a sardinek. Pyšní se přívlastkem HP (High Purity) - nejvyšší stupeň čistoty.

Dávkování: Dospělí - 1 PL (5 ml) denně, děti 1 ČL (2,5 ml) denně spolu s jídlem.

Zázračné chia semínka

Chia semínka pravidelně konzumovali bájní Aztékové ve Střední a Jižní Americe. Obsahují spoustu vitamínů, omega-3 mastných kyselin a minerálů. V chia naleznete 5krát více vápníku než v mléce, 2krát více draslíku než v banánu a 3krát více železa než ve špenátu. Díky vynikajícím výživovým vlastnostem jsou ideální doplněk stravy pro sportovce a vegetariány.

Chia semínka zpomalují rozklad sacharidů na jednoduché cukry, takže jsou vhodné pro lidi s nedostatkem energie. Vyzkoušejte kvalitu od značky La Finestra . Doporučená denní dávka je cca 15 g.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze