Proč se nedaří uhnětet těsto, když jdete přesně podle receptu?
Naše články - BLOG
25.03.2024
Zažili jste už situaci, kdy postupujete přesně podle ověřeného receptu a nedaří se vám uhnětet těsto? Je tekuté, rozlévá se a nedá se odlepit od mísy ? Zjistěte příčinu tohoto jevu.
Mouku používáte stále stejnou od Antico Molino Rosso, tak kde je problém? Pojďme se na to podívat.
Minulý rok v Itálii hodně pršelo a tedy během růstu obilí mělo nadbytek vláhy. Samotné zrno je krásné a má dostatek bílkovin , tedy mouka je silná, ale její elasticita je slabší .
Doporučujeme vám postupovat podle těchto kroků
- Snížit množství vody v receptu.
- Snížit množství lievito madre v receptu.
- Zkrátit dobu chladničkového kynutí.
Při dodržení výše zmíněných rad se nemůže stát, že těsto se nepodaří vyměsit.