Kategorie
 
 
 
 
 
 

Proč se nedaří uhnětet těsto, když jdete přesně podle receptu?

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
25.03.2024

Zažili jste už situaci, kdy postupujete přesně podle ověřeného receptu a nedaří se vám uhnětet těsto? Je tekuté, rozlévá se a nedá se odlepit od mísy ? Zjistěte příčinu tohoto jevu.

Mouku používáte stále stejnou od Antico Molino Rosso, tak kde je problém? Pojďme se na to podívat.

Minulý rok v Itálii hodně pršelo a tedy během růstu obilí mělo nadbytek vláhy. Samotné zrno je krásné a má dostatek bílkovin , tedy mouka je silná, ale její elasticita je slabší .

Doporučujeme vám postupovat podle těchto kroků

  1. Snížit množství vody v receptu.
  2. Snížit množství lievito madre v receptu.
  3. Zkrátit dobu chladničkového kynutí.

Při dodržení výše zmíněných rad se nemůže stát, že těsto se nepodaří vyměsit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze