Proteinový čokoládový dort
Naše články - BLOG
13.06.2023
Představujeme recept na Proteinový čokoládový dort, který je vyroben z pečlivě vybraných surovin. Jednoduchý dezert na přípravu, který lze konzumovat na svačinu i jako odpolední svačinu, případně s ovocem.
Na jeho výrobu jsme použili bio proteinovou mouku na sladké , bohatou na energii, vlákninu a vitamíny.
- Příprava: 10 minut
- Obtížnost: snadné
- Určeno pro: 4 osoby
- Doba pečení: 40 minut
INGREDIENCE
- 350 g Proteinová směs na sladké
- 2 bio vejce
- 80 g kokosového oleje nebo 50 g olivového oleje
- 125 g třtinového cukru
- 70 g tmavé čokolády
- 240 g vody
- 1 g vanilky
- 70 g mandlí, lískových oříšků nebo rozinek podle přání
Postup
- Hořkou čokoládu roztopte ve vodní lázni a přidejte ji do kokosového nebo olivového oleje. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkou, dokud nezískáte světlou a napěněnou směs.
- Do již vyšlehané směsi přidejte čokoládu a olej a podle přání přidejte mandle, lískové oříšky nebo rozinky. Potom přidávejte vodu, dokud nezískáte poměrně tekutou, ale strukturovanou směs.
- Nakonec zapracujte proteinovou směs krok za krokem pomocí měkké špachtle nebo lžíce krouživými pohyby zdola nahoru.
- Směs vylijete do dortové formy (ještě lepší, lze-li otevírat) o průměru 26 cm a pečte při 180° cca 30 minut. Upečení zkontrolujte dřevěným párátkem.
- Po přípravě podávejte a ozdobte podle potřeby.