Kategorie
 
 
 
 
 
 

Rodinná italská těstovinárna MOZZO

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
09.07.2024

V květnu 2024 jsme osobně navštívili rodinnou těstovinárnu MOZZO, abychom se osobně přesvědčili, jak probíhají procesy a poznali jsme majitele. To vše proto, že vybíráme pro vás jen to nejkvalitnější, co i my samy konzumujeme.

těstovinárna mozzo

Těstovinárna MOZZO je mladá společnost sídlící ve Villafontana di Oppeano u Veroně , která do centra svého závazku klade výzkum a výběr surovin a jejich respektování během všech fází výrobního procesu.

Osobně jsme poznali majitele těstovinárny MOZZO a podívali jsme se na všechny procesy výroby těstovin. Nám těstoviny MOZZO velmi chutnají a věříme, že budou i vám.

Představíme vám 3 pilíře, na kterých je postavena výroba těstovin

Poctivý výběr suroviny - tvrdá pšenice

Prvním krokem k vytvoření těstovin MOZZO je hledání vysoce kvalitní tvrdé pšenice mezi zemědělci z Veneta , čímž se podpoří zemědělství na území Veneta. Vytvářejí silnou spolupráci s partnerskými farmami úzkou spoluprací od semene až po sklizeň. Aby zaručili vynikající produkt, využívají také kvalifikované agronomické poradenství. Výsledkem je semolina s velmi vysokým obsahem bílkovin , 14%, s organoleptickými vlastnostmi, které ji řadí mezi nejlepší na světě . Každý obal těstovin disponuje vysledovatelností vypěstování semoliny přes QR kód na obalu .

Bronzové formy

Výroba těstovin bronzovou formou je ušlechtilým zpracováním těstovin. Při kontaktu s bronzem se na povrchu těstoviny vytvářejí malé oděrky , které se promítají do zvláštní pórovitosti, drsného povrchu . Díky této drsnosti a pórovitosti jsou těstoviny schopny zachytit všechny chutě a barvy požadovaného pepře a omáčky . Kromě toho bronzová forma vyžaduje použití vysoce kvalitní semoliny a velmi dlouhé procesy sušení. To znamená, že neovlivní organoleptické a nutriční vlastnosti surovin.

Dlouhé a pomalé sušení

Ve většině průmyslových závodů na výrobu těstovin se těstoviny suší za 3-4 hodiny, přičemž teploty dosahují až 100 ° C na úkor nutriční kvality. Jednou z hlavních charakteristik řemeslných těstovin je jejich vysoká stravitelnost díky enzymům, které stimulují. Organoleptické vlastnosti jsou vylepšeny dlouhými cykly sušení a při nízkých teplotách , čímž se maximalizuje chuť a pravá chuť řemeslných těstovin. V těstovinárně MOZZO se těstoviny suší velmi dlouhým procesem při nízké teplotě, některé tvary těstovin se suší i více než 35 hodin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze