Kategorie
 
 
 
 
 
 

Jsou vonné svíčky škodlivé?

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
24.09.2022

Vonné svíčky patří k horku domova. Vytváří příjemnou atmosféru a emocionální štěstí. Levnější verze z parafínu však vylučují do ovzduší škodlivé látky. Dejte šanci zdravým a ekologickým alternativám.

Zeptejte se Dánů, co si jako první spojují s hygge . Osmdesát procent odpoví svíčky . Svíčky mají relaxační účinky , umí navodit příjemnou atmosféru a emocionální štěstí . Jsou zdrojem světla a tepla. Většinou je zapalujeme v podzimním a zimním období. Kdo by je nemiloval?

Parafín - riziko pro zdraví i přírodu

Levnější parafínové svíčky mají velkou nevýhodu. Jedna svíčka svými mikročásticemi dokáže znečistit vzduch v místnosti tak, že je škodlivější, než vzduch na ulici během rušného provozu.

Několik výzkumů prokázalo, že parafínové svíčky mohou způsobovat závažná onemocnění jako astma, rakovina plic, ekzém či jiné kožní problémy. Parafín je vedlejší ropný produkt a při spalování uvolňuje do ovzduší saze, formaldehyd, toluen, benzen a oxid uhličitý. Zplodiny ze svíčky se také usazují na površích - stěnách, nábytku, textiliích. Parafínové svíčky nejsou biologicky odbouratelné a vyrábějí se z neobnovitelných zdrojů.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 164895649

Proč jsou sójové vonné svíčky správná volba?

Sójové vonné svíčky se vyrábějí ze 100% sójových bobů. Na rozdíl od parafínu jsou přírodním obnovitelným zdrojem. Jsou netoxické - při hoření neuvolňují do ovzduší karcinogenní látky. Vítězí i délkou hoření. Sojový vosk má pomalejší spalování .

Na e-shopu DOBRIO nabízíme sójové vonné svíčky od slovenských značek Jemnô a Vonia . Vznikají odléváním přírodního sójového vosku bez GMO. K výrobě se používá čistý bavlněný knot. Během hoření do ovzduší uvolňují jemné tóny přírodních silic. Vůně se uvolňuje postupně, takže se nemusíte obávat příliš intenzivní vůně.

Vyzkoušejte například osvěžující svíčku Radost s přírodními silicemi pomeranč, grapefruit, bergamot, mandarinka a vanilka od značky Jemnô. Svíčka je odlévána do skla. Po využití svíčky nádobku můžete umýt a dále používat. Potěší vás doba hoření 40 až 42 hodin .


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 163904083

Včelí svíčky jsou přírodě velmi blízké

Mezi zdravé produkty patří i svíčky ze včelího vosku . Přírodě jsou velmi blízké. Pocházejí přímo od slovenských včelařů. Barva svíčky závisí na délce doby vosku v úlu a na období, ve kterém včely vosk používaly.

Svíčka z pravého včelího vosku při hoření vypouští záporné ionty čistící vzduch. Negeneruje tolik CO2, takže se nám lépe dýchá. Součástí je čistý bavlněný knot .

Na našem e-shopu naleznete čajové svíčky přímo od včelaře ručně odlévané na Slovensku bez přibarvování.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze