Kategorie
 
 
 
 
 
 

Zdravé snacky do práce plné energie

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
07.08.2022

Během pracovního dne zkonzumujeme množství nečekaných pamlsků. Zapomeňte na čokoládové tyčinky, klasické chipsy či bonbóny . Vyzkoušejte zdravé snacky do práce.

Vyměňte klasické chipsy za luštěninové

Pokud se neumíte vzdát tradičních chipsů, vyzkoušejte zdravější alternativu. Luštěninové trojúhelníky od značky fior di loto jsou vyrobeny z prémiových luštěnin z biologického hospodářství. Pyšní se extra křupavostí.

Po ochutnání rychle zapomenete na klasické bramborové chipsy vykoupané v mastném oleji. Jsou bohaté na vlákninu (až 20%) a bílkoviny. Během smažení nedochází k přepalování a tvorbě škodlivých látek.

Křupejte ořechy

Ořechy jsou perfektní snack do práce plný zdravých tuků a energie. Podporují lepší náladu a paměť. Pozor na pražené a solené varianty. Vsaďte spíše na naturální chutě.

Na dobití baterek doporučujeme makadamové ořechy s vysokou energetickou hodnotou (786 kcal). Ořechy nastartují mozek a dodají energii potřebnou pro všechny pracovní úkoly.

Vyzkoušejte mandle ve slupce plné mononenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Para ořechy jsou bohatým zdrojem selenu. Stačí jen dva kousky ao denní dávku selenu máte postaráno.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 41162568

Dejte zelenou zelenině

Během dne bychom měli zkonzumovat alespoň dvě porce zeleniny. Strava bohatá na zeleninu dodá energii a budete produktivnější. V práci vyzkoušejte hummus se zeleninou .

Jak na to? Čerstvou zeleninu (okurka, paprika, mrkev) nakrájejte na tyčinky. Servírujte s kvalitním hummusem z e-shopu DOBRIO. Zdravá a chutná svačina je na světě.

Vyzkoušejte ovesné vločky

Zakomponujte do stravy ovesné vločky bohaté na zdravé tuky a sacharidy. Energie obsažená v ovsu se v trávicím traktu pomaleji vstřebává, což prodlužuje pocit nasycenosti. Ovesné vločky podporují myšlení a soustředění během dne.

Perfektní snack do práce jsou ovesné vločky s jogurtem nebo müsli tyčinky. Vyzkoušejte také naše multicereální sušenky s jablkem a skořicí s vysokým obsahem ovesných vloček.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 19403910

Ovoce je důležité

Konzumace čerstvého ovoce je výborná příležitost přijetí vitamínů a minerálů do těla.

Bobulovité ovoce je bohaté na polyfenoly podporující mozkovou aktivitu. Vyzkoušejte například borůvky nebo brusinky. Jablka podporují tvorbu látky acetylcholin v mozku, která je důležitá pro vitální mozek.

Bonusový tip: Nezapomeňte na hydrataci. Vypijte alespoň 2 litry tekutin denně. Namísto sycených nápojů s vysokým obsahem cukru sáhněte po čisté vodě nebo neslazeném čaji. Slazené nápoje fungují přesně opačně – dehydrují.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze