Kategorie
 
 
 
 
 
 

Zelené potraviny: Účinky, které vás ohromí

Naše články - BLOG
Napsal Tím DOBRIO
04.01.2023

Malé, zelené a plné síly. Rostliny spirulina a chlorella jsou známé již od nepaměti, ale v současnosti zažívají znovuzrození. Obsahují velké množství proteinů, antioxidantů a minerálů, které mají pozitivní účinky na zdraví. I proto je bez obav můžeme zařadit do kategorie superpotravin.

I v malé rostlině se může ukrývat obrovská síla. Příkladem je spirulina, vzplývavá vláknitá sinice, která patří mezi zdraví prospěšné potraviny, nazývající se zelené potraviny. Roste zejména v Africe, v Asii a Jižní Americe ak jejím největším pěstitelům se řadí Japonsko.

Proč je spirulina považována za úžasnou?

Kdo se zajímá o zdravé stravování a zdravý životní styl, ten sáhne po zázračné spirulině. Síla této bio potraviny spočívá v množství vitamínů a minerálních látek , které má v sobě. Již jedna polévková lžíce se 7 gramy spiruliny obsahuje 4 gramy vysoce kvalitních bílkovin. Kromě toho je bohatým zdrojem vitamínů B1, B2, B3, vitamínů A, C, D, železa a mědi.

Zapamatujte si: Spirulina je výborný zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.

Spirulina má nespočet účinků pro zdraví člověka:

  • snižuje krevní tlak – vysoký krevní tlak je jedním z největších rizikových faktorů, které vedou k ochřením jako infarkt nebo porážka. Spirulina je výbornou prevencí vůči těmto zdravotním problémům. Dennodenní užívání spiruliny v podobě poloviny polévkové lžíce má příznivé účinky na vysoký tlak.
  • podporuje imunitu – díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů je doslova vitamínovou bombou. Zároveň je zdrojem vlákniny, která podporuje zdravé trávení
  • čistí organismus - spirulina zbavuje tělo škodlivých látek, napomáhá správnému fungování a regeneraci ledvin a jater. Zdraví prospěšné antioxidanty chrání organismus před škodlivými volnými radikály
  • prospívá fyzickým aktivitám – na základě studií zlepšuje sprirulina výkonnost sportovců a napomáhá svalstvu k menšímu vyčerpání
  • pomáhá při alergiích – spirulina je malým zázrakem také v boji proti alergiím, zejména na zvířecí srst nebo na prach a pyl. Při pravidelné konzumaci spiruliny se tyto příznaky minimalizují

Jak užívat spirulinu?

Spirulinu můžete užívat dennodenně. Jelikož spirulina je mořská řasa, některým lidem je nepříjemná zejména její typická chuť. Ideální forma konzumace je proto v pokrmech, které si během dne připravujete.

BIO chlorellu i BIO spirulinu můžete užívat podle návodu na balení nebo je využít jako zdravý doplněk vašich oblíbených nápojů a pokrmů – kterým, mimo jiné, dodají i krásnou smaragdově zelenou barvu! Vyzkoušejte přidat práškovou spirulinu nebo chlorellu do smoothie, snídaňové kaše, jogurtu či do sklenice ovocné šťávy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování ani v případě, kdy tyto zelené potraviny používáte jako přísadu do jídel a nápojů.

Tip od DOBRIO : Přidejte spirulinu do ovocných smoothies nebo do snídaňové kaše. Připravit si můžete například lahodné smoothie s avokádem. Do mixéru vložte listy zeleného salátu, pokrájený ananas, avokádo, přilijte kokosový olej a přidejte spirulinu v prášku spolu s vodou. Mixujte 30 vteřin, dokud se nevytvoří krémová směs. Pokud je krém příliš hustý, můžete jej rozředit například mandlovým mlékem.

Kterou spirulinu si vybrat?

Pokud uvažujete o výběru spiruliny, měli byste především myslet na kvalitu. Pozorně si prostudujte, co spirulina obsahuje a zda je bio. Inspirujte se naší nabídkou, ve které naleznete to nejlepší z nejlepšího.

  1. Spirulina křupavá z Itálie Consonnibioalghe – přesvědčí vás svojí příjemnou vůní a příjemnou chutí. Je vypěstována v Itálii a zpracována organickou řemeslnou metodou. Určenou ke každodennímu použití ji můžete konzumovat i vy. Křupavá spirulina v praktickém balení je perfektní jako vysokobílkovinné, energetické, tonikum, multivitamínové, remineralizační, antioxidační, pro boj proti únavě, pro podporu imunitního systému, vhodné pro sportovce, kteří chtějí zlepšit výkon a zvýšit odolnost proti únavě.
  2. Spirulina Top Bio tablety Consonnibioalghe – bez obav můžete spirulinu konzumovat také v podobě tablet. Tablety ze spiruliny jsou jedním z nejkomplexnějších zdrojů minerálů a vitamínů. Speciální nutriční vlastnosti Spiruliny dělají ze Spiruliny tablety perfektní jako vysokobílkovinné, energetické, tonikum, multivitamínové, remineralizační, antioxidační, pro boj proti únavě, pro podporu imunitního systému, vhodné pro sportovce, kteří chtějí zlepšit výkon a zvýšit odolnost proti únavě.
  3. Spirulina Top Bio prášek Consonnibioalghe – bez obav můžete spirulinu konzumovat i v podobě prášku. Speciální nutriční vlastnosti Spiruliny dělají ze Spiruliny perfektní jako vysokobílkovinné, energetické, tonikum, multivitamínové, remineralizační, antioxidační, pro boj proti únavě, pro podporu imunitního systému, vhodné pro sportovce, kteří chtějí zlepšit výkon a zvýšit odolnost proti únavě.

Pokud chcete opravdu žít zdravě, sáhněte po výjimečných mikrořasách chlorelle a spirulině. Zdraví máme všichni jen jedno a investice do něj se vyplatí - zelené potraviny vám v tom pomohou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze