Kategorie
 
 
 
 
 
 

Dárek k nákupu - Ječný diastatický pečicí slad BIO 30g Antico Molino Rosso

5 (1 hodnocení)
Kód:1942
Ječmenný diastatický slad je pekařský zesilovač bohatý na komplexní cukry a enzymy, které podporují kvasnou aktivitu zejména v chladných měsících.
Dostupnost
Na skladě: 726
Dostupnost: Na skladě

Ječmenný diastatický slad je pekařský zesilovač bohatý na komplexní cukry a enzymy , které podporují kvasnou aktivitu tím, že snižují problémy spojené s chladnějšími měsíci. Povrch chleba je zlatý a křupavý, zlepšuje také kvašení, vůni, chuť a barvu chleba či pizzy.

Slad je nasladované, naklíčené a usušené obilí, které se nakonec suší různými teplotami pro různý efekt. Převážně se pro výrobu sladu používá ječmen. Obilí se sladuje proto, aby se rozštěpily ve sladu uložené polysacharidy na jednoduché sacharidy.

Ječmenný diastatický slad je pekařský zesilovač bohatý na komplexní cukry a enzymy, které podporují kvasnou aktivitu . Proto v pekařství má největší význam diastatický slad – při sušení se používá teplota max. 50 °C, čímž se nezničí enzymy – diastáza. Tento slad má vysokou enzymatickou účinnost.

Diastáza je skupina enzymů, která se nachází ve sladu. Produkuje se klíčením semen . Diastáza transformuje škrob na maltózu a poté ji přeměňuje na glukózu.

V pekařství má význam diastatický slad, který má vliv na elastičnost a pružnost střídky a na charakteristickou vůni.

Ostatní druhy sladů se přidávají kvůli barvě, chuti a vůni.

TIP ke čtení: Sladenka není slad. Jaký je nejlepší pečící slad?

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.

Způsob použití: Na 100g mouky použijte 1,5g ječného sladu a pořádně promíchejte.

Složení: ječný slad (diastatický) v prášku* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek . Může obsahovat stopy sóji a sezamu .

Hmotnost: 30g (stačí na 2kg mouky)
Země původu: zeměd. EU



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Darček k nákupu - Jačmenný diastatický slad na pečenie BIO 30g Antico Molino Rosso 13.04.2023 17:45

:-)

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze