Kategorie
 
 
 
 
 
 

Tamari bezlepková sójová omáčka BIO 250ml La Finestra

(0 hodnocení)
Kód:0706134
Bezlepková Tamari sójová omáčka je úžasné dochucovadlo, které oceníte při omáčkách, dipech či studených zálivkách,
Dostupnost
Na skladě: 9
Dostupnost: Na skladě
Cena: 199,75 Kč

Tamari sójová omáčka pochází z Číny, kde se používá již více než 2800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a v současnosti je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou a levnou sójovou omáčkou nemá však nic společného. Naše Tamari omáčka neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva a ani umělá sladidla.

Známe základní čtyři chutě (sladká, hořká, slaná, kyselá), avšak existuje ještě pátá chuť - umami. Označuje se jako lahodná nebo chuť zralosti, zvýrazňuje chuť jídla. Tato pátá chuť, umami, se nachází ve všech fermentovaných výrobcích a tedy i v Tamari omáčce.

Jak se vyrábí Tamari omáčka od výrobce La Finestra?

Připravuje se ze sójových bobů, mirinu a koji. Proces fermentace trvá 18 měsíců a probíhá v dřevěných sudech. Fermentační proces obohacuje Tamari o enzymy, které podporují trávení ao bílkoviny, které jsou potřebné ve vegetariánské stravě . Tamari se na závěr jemně pasterizuje při teplotě 82°C, ale jen 1 hodinu, aby se zastavila fermentace a zabránilo se kažení Tamari. Z důvodu vysokého obsahu vody v Tamari, nelze žádným jiným způsobem konzervovat.

Rozdíl mezi Shoyu a Tamari

Shoyu a tamari jsou víceméně srovnatelné, avšak tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě . Shoyu se doporučuje používat až ke finálnímu dochucení hotového jídla.

  • vyrábějí se rozdílným způsobem - tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Miso
  • tamari je tmavší, hustší, bohatší a výraznější chuť než shoyu

Tipy na využití Tamari omáčky

  1. rýžový salát s rajčaty
  2. zeleninové soté
  3. kešu zálivka - rozmixujte 2 lžíce shoyu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, hrst kešu ořechů
  4. dresink na salát - smíchejte sezamový olej, shoyu, agavový sirup a jablečný ocet
  5. restovaná hlíva ústřičná - hlívu orestujte na troše sezamového oleje a když jsou houby skoro hotové, tak přidejte shoyu a dokončete restování
  6. marinády (na zeleninu, maso a ryby) - smíchejte shoyu s medem (nebo jevovorým sirupem) a potřete surovinu touto marinádou, následně upečte nebo ugrilujte
  7. polévky či zeleninové směsi

Naše Tamari omáčka je přirozeně bezlepková a neobsahuje ani stopová množství lepku.

"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."

Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.

Složení: sója * (45%), voda, mořská sůl, shochu slané* (voda, rýže*, sůl, koji), Koji (Aspergillus oryzae) *=BIO

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 354 kJ (83 kcal)
  • Tuky: 0 g
    • z toho nasycené: 0 g
  • Sacharidy: 6,5 g
    • z toho cukry: 0,5 g
  • Vláknina: 0,7 g
  • Bílkoviny: 14 g
  • Sůl: 13,1 g

Objem: 250ml
Země původu: Japonsko

Baleno v:
TerraSana BV
POBox 70
NL - Leimunden
Baleno pro:
LA FINESTRA SUL CÍLO
Via Santa Maria in Duno snc
Interporto Bologna Blocco 10.1
IT - Bentivoglio (BO)
Distributor SK:
BIO nákupy sro
Karpatské náměstí 10A
CS – 831 06 Bratislava



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze