Kategorie
 
 
 
 
 
 

Tamari sójová omáčka BIO La Finestra

5 (1 hodnocení)
Kód:0707211
Tamari sójová omáčka je úžasné dochucovadlo, které oceníte při omáčkách, dipech či studených zálivkách,
Dostupnost
Na skladě (Objem: 250 ml): 12
Dostupnost: Na skladě
Objem: 250 ml: od 249,75 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
attr_img Objem: 250 ml 0707211 Na skladě 249,75 Kč
attr_img Objem: 500 ml 0707212 Na skladě 432,50 Kč

Tamari sójová omáčka pochází z Číny, kde se používá již více než 2800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a v současnosti je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou a levnou sójovou omáčkou nemá však nic společného. Naše Tamari omáčka neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva a ani umělá sladidla.

Známe základní čtyři chutě (sladká, hořká, slaná, kyselá), avšak existuje ještě pátá chuť - umami. Označuje se jako lahodná nebo chuť zralosti, zvýrazňuje chuť jídla. Tato pátá chuť, umami, se nachází ve všech fermentovaných výrobcích a tedy i v Tamari omáčce.

Jak se vyrábí Tamari omáčka od výrobce La Finestra?

Připravuje se ze sójových bobů, mirinu a koji. Proces fermentace trvá 18 měsíců a probíhá v dřevěných sudech. Fermentační proces obohacuje Tamari o enzymy, které podporují trávení ao bílkoviny, které jsou potřebné ve vegetariánské stravě . Tamari se na závěr jemně pasterizuje při teplotě 82°C, ale jen 1 hodinu, aby se zastavila fermentace a zabránilo se kažení Tamari. Z důvodu vysokého obsahu vody v Tamari, nelze žádným jiným způsobem konzervovat.

Rozdíl mezi Shoyu a Tamari

Shoyu a tamari jsou víceméně srovnatelné, avšak tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě . Shoyu se doporučuje používat až ke finálnímu dochucení hotového jídla.

  • vyrábějí se rozdílným způsobem - tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Miso
  • tamari je tmavší, hustší, bohatší a výraznější chuť než shoyu

Tipy na využití Tamari omáčky

  1. rýžový salát s rajčaty
  2. zeleninové soté
  3. kešu zálivka - rozmixujte 2 lžíce shoyu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, hrst kešu ořechů
  4. dresink na salát - smíchejte sezamový olej, shoyu, agavový sirup a jablečný ocet
  5. restovaná hlíva ústřičná - hlívu orestujte na troše sezamového oleje a když jsou houby skoro hotové, tak přidejte shoyu a dokončete restování
  6. marinády (na zeleninu, maso a ryby) - smíchejte shoyu s medem (nebo jevovorým sirupem) a potřete surovinu touto marinádou, následně upečte nebo ugrilujte
  7. polévky či zeleninové směsi

  • Složení: sója * (46%), voda, mořská sůl, mirin* (sladká rýže*, voda, rýže*), ječná mouka*, koji (Aspergillus oryzae)
  • Objem: 250ml / 500ml / 1L / 18L (gastro)
  • Země původu: zemědělství mimo EU
  • Vyrobeno v Japonsku.

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Tamari sójová omáčka BIO La Finestra 28.12.2023 20:14

Ovela lepsia chut ako pri beznych sojovych omackach

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze