Fior di Loto: příběh rodiny, která od roku 1972 věří v BIO.
Fior di Loto distribuuje ekologicky vypěstované potraviny, výrobky na potravinovou intoleranci, biokosmetiku a ekologické čistící prostředky pro ty, kteří si stejně jako vy zvolí zdravější životní styl respektující přírodu. Jeho historie se prolíná s historií rodiny, která od roku 1972 věří v ekologické zemědělství a šíří své hodnoty.
Příběh značky fior di loto
1968 - Dobrodružství fior di loto začíná, když Riccardo Maschio , technický designér společnosti Fiat a basketbalista Serie A, přestane sportovat. S opuštěním konkurenční činnosti si ve skutečnosti všimne prudkého poklesu fyzické zdatnosti a začne cvičit jógu u Dr. Dharmarama.
1970 - N a řady Dr. Dharmarama změnil své stravovací návyky po přečtení knihy „Makrobiotická dieta“ od George Ohsawu . V Piemontu se snaží najít základní ingredience potřebné k dodržování této nové stravy, takže každý měsíc chodí do Francie hledat potřebné výrobky.
1972 - V centru Turína se otevírá první obchod s přírodními potravinami: „La Macrobiotica“ . Nakonec Riccardo už není nucen odjíždět do Francie nakupovat spoustu surovin. Ve stejném roce byla založena společnost Il Fior di Loto – Centro Macrobiotico Maiocco , první společnost v Itálii, která dováží makrobiotické výrobky z východu.
1975 - Riccardo se rozhodne radikálně změnit svůj život : opustí Fiat a převezme kontrolu nad Il Fior di Loto - Centro Macrobiotico Maiocco. Kromě dovozního podnikání společnost balí obiloviny a mouku a vyrábí rýžové koláče podle japonské tradice. Fior di Loto je první společností v Itálii, která je vyrábí: Riccardo ve skutečnosti dováží konkrétní stroj z východu. V této době se zrodila spolupráce se zahraničními společnostmi, které přetrvávají dodnes, například Muso (japonská společnost vyrábějící sušené mořské řasy a miso) a Cattier (francouzská laboratoř, která prodává čistý jíl a kosmetické výrobky, které je obsahují).
1978 - Fior di Loto najímá prvního obchodního agenta a účastní se prvního italského veletrhu přírodních potravin: Herbora. Do týmu přichází i Riccardův syn Roberto Maschio .
1980 - Společnost se stěhuje na nové větší místo, kde je zahájena i výroba prvních organických sušenek (z legislativního hlediska zatím jako tak neuznaných). Sortiment roste ruku v ruce s příslušnou strukturou a lidskými zdroji. Riccardo navrhuje a vyrábí stroj na sušenky se systémem dvojitého lisu.
1985 - Na konci roku Fior di Loto opět změnila své sídlo a přestěhovala se do větších prostor v provincii Turín v Grugliasco. Nové historické spolupráce se rodí s firmami, které sdílejí stejné hodnoty, včetně Biotta a Bioforce.
1991 - Organické látky jsou úředně uznávány institucemi po vstupu nařízení o způsobu výroby zemědělských produktů a potravin v platnost (EHS 2092/91).
1992 - Fior di Loto je jedním z propagátorů Italské federace ekologického zemědělství , která sdružuje všechny, kteří usilují šířit hodnoty ekologického zemědělství od farmáře po spotřebitele.
1993 - Ve Virginii , dceři Roberta, diagnostikovali celiakii. Riccardo a Roberto se rozhodli začít studovat bezlepkový potravinový sektor , aby Virginii nabídli organickou alternativu ke konvenčním výrobkům.
1996 - Smrt Riccardo Maschio vede Fior di Loto s jeho synem Robertem, který se již podílí na rozvoji společnosti, ještě v kanceláři dnes. Co se změnilo? Fior di Loto opouští výrobní sektor a své zdroje zaměřuje na výběr produktů, které se prodávají pod značkou Fior di Loto nebo se jednoduše distribuují pod značkou výrobce.
1998 - Fior di Loto představuje poprvé ve svém sortimentu produkty určené pro lidi s intolerancí na laktózu, kvasnice a lepek.
2008 - Fior di Loto vyvíjí projekt Zer% s cílem uspokojit specifické výživové potřeby osob trpících potravinovou intolerancí. Rodinná tradice pokračuje vstupem společnosti Virginia do společnosti zabývající se marketingem a komunikací.
2016 - F ior di Loto získává nový obraz : zásadní, jasný, rozpoznatelný, okamžitý.
Zobrazit všechny výrobky fior di loto
Kontakt
IL FIOR DI LOTO srl
Strada Prima 1/A
IT-10043 Orbassano