Grante
Šťávy Grante nejsou dělané z koncentrátu a vyrábějí se přímým lisováním za studena z nejlepších odrůd granátového jablka , které se pěstují v bezprostřední blízkosti ekologicky čisté oblasti Geokčaj v Ázerbájdžánu . Štáva je filtrována, ale přesto obsahuje usazeninu na dně láhve. Šťáva je bez konzervačních látek, cukru a barviv. Obsahuje pouze přírodní cukr, který se přirozeně vyskytuje v granátových jablkách.
Hlavní výhody šťávy od výrobce Grante
- Závod zpracovává pouze celé, čerstvé a nepoškozené plody výběrových ručně tříděných odrůd granátového jablka z oblasti Geokčaj.
- V závodě se používá technologické zařízení z nerezové oceli Aisi 304, přičemž části bezprostředně přicházející do styku se šťávou jsou z nerezové oceli Aisi 316.
- Šťáva se získává šetrným způsobem pomocí pneumatických membránových lisů, které na rozdíl od šnekových lisů (šťáva se získává drcením zrníček) šetrně uvolňují šťávu z granátových zrníček.
- Díky uzavřenému technologickému procesu nedochází k nežádoucí oxidaci výrobků.
- Šťávy se velmi šetrně tepelně zpracovávají pomocí pasterizátorů, včetně tunelových pasterizátorů. Na rozdíl od běžně používaných sterilizátorů, kde teplota převyšuje 100°C, teplota v pasterizátorech nepřesáhne 100°C.
- Filtrace šťáv se provádí přes ultrafiltrační zařízení namísto běžných otevřených deskových filtrů a zda filtrací s náplní.
- Pasterizovaná šťáva se uchovává v aseptických nádobách z nerezové oceli o obsahu 50m3 na rozdíl od jiných výrobců, kteří uchovávají šťávu v běžných nádobách s použitím konzervantů.