Makrobiotika
Makrobiotika je jeden z nejstarších a nejprověřenějších výživových systémů. Je založena na energetických principech, proto se často nazývá také energetickou medicínou nebo energetickým stravováním. Základem makrobiotiky je konzumování potravin podle ročních období a zeměpisných šířek - jednoduše to co právě teď u nás roste.
Mořské řasy
Mořské řasy se těší velké oblibě - jsou plné vitamínů a minerálů, mají dlouhou trvanlivost a jídlu dodají nezaměnitelnou chuť. Dokonce se ve veganské kuchyni používají k vytvoření „rybací chuti“. Z naší široké nabídky si určitě vyberete:
- Agar agar je řasa, která se používá k výrobě rostlinné želatiny a je vhodná jako kloubní výživa pro vegetariány a vegany: agar agar od Consonnibioalghe .
- Arame - řasa sušená na vzduchu, s jemnější chutí, vhodná k luštěninám, zelenině a do polévek.
- Řasa Dulse je oblíbená pro nízký obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Před konzumací je třeba ji namočit. Vyberte si: Dulse řasy , Dulse vločky .
- Irský mech je řasa červené barvy, oblíbená také v potravinářství.
- Kombu je jedna z nejznámějších hnědých řas, má štiplavou chuť a intenzivní vůni: Kombu v prášku , Kombu z Atlantiku , Kombu z Atlantiku mleté , Kombu z Atlantiku vločky .
V nabídce pro vás dále máme: mletá směs řas , mořské Spaghetti , mořský salát , nori mleté , nori plátky na sushi , wakame z Atlantiku .
Miso
Miso pasta je velmi oblíbenou surovinou v asijské kuchyni. Používá se jako náhrada sójové omáčky a soli a je výborným přírodním probiotikem. Obsahuje mnoho lehce stravitelných bílkovin, vitamínů, minerálů a enzymů.
- Miso Hatcho má tmavou barvu a velmi silnou, slanou chuť
- Miso ječné má intenzivní chuť
- Miso rýžové má světlejší barvu a jemnou chuť
- Miso Shiro je sladší než ostatní druhy Miso pasty
Ume
Ume je oblíbenou léčebnou potravinou v čínské medicíně. Dnes je také oblíbenou specialitou v asijské kuchyni. Vyrábí se fermentací ze sušených švestek a pomáhá čistit střeva, podporuje imunitní systém a dodává vitalitu. Má slanokyselou chuť a je výborným neutralizátorem lidského organismu.
Přečtěte si více o tomto japonském receptu na dlouhověkost a vyzkoušejte jeho účinky na vlastní kůži:
- čistý přírodní Ume extrakt
- praktické Umetablety
- zavařované fermentované Umeboshi švestky
- plnohodnotná náhrada soliUmeocot 48% a Umeocot 68%
- Vhodná pro přípravu ume omáčky- Umepasta
Dochucovadla
Makrobiotická strava umí být dokonale chutná! Díky dochucovadlům , vyrobeným podle jejích zásad. Gomasio, tahini, tamari či ume , miso nebo nori – tyto makrobiotické zázraky z přírody vám po jejich ochutnání více nebudou cizí.
Gomasio je zdravé dochucovadlo, označované také jako „sezamová sůl“. Je vhodné k posypání rýže, do polévek a luštěnin. Můžete jej používat jako klasické stolní dochucovadlo. Zkuste klasické Gomasio nebo některé z ochucených: s černým sezamem , s kurkumou , s řasami , se spirulinou nebo se zázvorem .
Tahini je oblíbenou přísadou mnoha zdravých jídel. Tuto sezamovou pastu můžete použít do sladkých dezertů, jako pomazánku nebo pro přípravu chutného hummusu. Vyberte si čisté tahini nebo tahini s arame či s umeboshi .
Tamari je celosvětově oblíbená sójová omáčka, která jídlu dodá neodolatelnou, pátou chuť umami . Můžete ji použít do omáček, dipů či studených zálivek. Pro celiaky máme i bezlepkovou verzi .
Speciality
Makrobiotické speciality vás překvapí svojí skvělou chutí a pozitivním účinkem na vaše zdraví! Zdravá strava vůbec nemusí být nudná.
Amasake je oblíbený sladký japonský dezert - vyrábí se pomletím naklíčených obilovin a rýže. Má probiotické vlastnosti a svoji sladkost získává díky fermentaci. Vychutnejte si jej jako dezert nebo jej použijte k doslazení pokrmů.
Mezi našimi specialitami najdete například i koji - fermentovanou rýži, kuzu škrob - ideální na zahušťování jídel, lotosový kořen - skvělý při nachlazení, nigari - přírodní srážedlo na výrobu tofu, seitan - rostlinná náhrada masa, lopuchový kořen - pro přírodní léčbu kožních problémů nudle a sezamové máslo tahini .
Exkluzivní čaje
Exkluzivní asijské čaje , pěstované v horách ve výšce 1500 mnm Horské mlhy a chlad způsobují pomalý růst listů a výhonků a zachovávají jejich křehkost. Takto pěstované čajovníky mají výjimečnou a velmi intenzivní chuť, které z nich činí výjimečný povzbuzující nápoj.
Čajovníky jsou pěstovány v biologickém zemědělství.