Mikrofiltrace
Mikrofiltrace je proces filtrace, který odstraňuje nepříjemné pachy a chutě z vodovodní vody, aniž by se změnily její chemicko-fyzikální vlastnosti. Voda prochází filtrem s aktivním uhlím o průměru 0,5 mikronu , čímž se eliminují všechny částice o průměru větším než 0,5 mikronu. Mikrofiltrace odstraňuje mikroorganismy, chlór, pesticidy, usazeniny, řasy, rez , přičemž zachovává všechny minerální soli (sodík, draslík, hořčík, vápník).
Mikrofiltrovaná voda má stejné vlastnosti jako voda z vodovodu bez nepříjemných pachů a chutí. Tvrdost, pH, pevné zbytky, vodivost a minerální soli zůstávají nezměněny. Z tohoto důvodu je mikrofiltrace vhodná hlavně pro všechna místa, kde je již kvalita vody vysoká. horské vesničky. Je méně vhodná pro filtrování tvrdé vody ve velkých městech, v tomto případě je reverzní osmóza mnohem lepší, neboť činí vodu lehkou a příjemnou. Vůbec se však nehodí k čištění vody artézských studní , kde je reverzní osmóza mnohem účinnější.