Kategorie
 
 
 
 
 
 
Mlýn Šmistrla

Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopanej ve Frenštátu pod Radhoštěm melou pohanku již po pět generací od roku 1861 . Tato rodinná firma si zakládá na poctivém a seriózním přístupem ke svým zákazníkům. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.

Při zpracování pohanky se používá tradiční technologie mechanického loupání . Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny. Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty, při kterém (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány všechny vitamíny a další hodnotné látky. Pro mletí a další zpracování pohankové kroupy se používají opět mlýnské kameny.

V pohankovém mlýně Šmistrla se zpracovává a balí jen pohanka a výrobky z ní , což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Na trhu působí řada firem, které na balicích linkách zpracovávají kromě pohanky také další potraviny obsahující lepek a nemohou Vám garantovat nepřítomnost stopového množství lepku u přirozeně bezlepkových potravin, jako je pohanka, rýže.

 
 

Výrobce: Mlýn Šmajstrla

Seřadit podle: Řadit vzestupně
 
novinka
Pohanka lámanka BIO 1kg na váhu Mlýn Šmistrla
Ušetříte: 29 %
Pohanka lámanka patří mezi bezlepkové potraviny s obsahem vzácných minerálů a vitamínů. Dá se použít ve zdravých receptech ak zahuštění polévek. Pohanka lámanka vypěstovaná v České republice.

Pohanka lámanka BIO 1kg na váhu Mlýn Šmistrla

172,50 Kč 122,50 Kč
Dostupnost
Na skladě: 19
Dostupnost: Na skladě
novinka
Poslední kus
Jáhly loupané BIO 1kg na váhu Mlýn Šmistrla
Pohanka lámanka patří mezi bezlepkové potraviny s obsahem vzácných minerálů a vitamínů. Dá se použít ve zdravých receptech ak zahuštění polévek.

Jáhly loupané BIO 1kg na váhu Mlýn Šmistrla

72,50 Kč
Dostupnost
Na skladě: 1
Dostupnost: Na skladě

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze