Mlýnek KoMoMio ECO 250W KoMo
Udržitelnost, ochrana životního prostředí
Slova, bez kterých si v dnešní době neumíte představit život. Přemýšleli jsme o tom, jak můžeme udělat svoji část. Proto vám s hrdostí představujeme náš nový KoMoMio ECO .
Náš populární KoMoMio k tomu poskytuje základ. Násypka je však první svého druhu na světě a je vyrobena ze 100% korku - další inovace z vlastního vývoje. Náš nový klenot je poháněn motorem, který vyžaduje pouze 250 wattů energie , například na mletí měkkého obilí nebo koření – v duchu ekologické spotřeby energie.
Mlýnky na obilí KoMoMio ECO jsou vyrobeny pro celoživotní používání díky speciálním samoostřícím mlecím kamenům , které jsou vyrobeny ze směsi keramiky a korundu. Teplota mouky během mletí se pohybuje v rozmezí 30-38 °C.
Revoluční násypka ze 100% korku
Násypka první svého druhu na světě a je vyrobena ze 100% korku. Během cca 200letého života korkového dubu je sklizen až 15krát - tj. zbaven kůry a to jen každé 4 měsíce. Tradiční technika bednění korkových dubů, která se traduje po generace, zajišťuje, že ani jeden strom nebude pokácen nebo poškozen.
Korek je přirozeně antimikrobiální , což zamezuje tvorbě plísní. Antistatický povrch korku omezuje možnost absorpce prachu a toxinů, díky čemuž je skvělou volbou pro alergiky . Korek je skvělým materiálem pro použití v domácnosti a téměř neuvolňuje těkavé organické sloučeniny , které mohou nepříznivě ovlivnit vnitřní atmosféru vašeho domova.
Revoluční materiál Arboblend®
Mlýnek na obilí KoMoMIO je unikátní použitým materiálem - Arboblend® . Tento materiál je 100% ekologický a biologicky rozložitelný, vyrábí se ze směsi celulózy a přírodních materiálů . Plášť mlýnku není celodřevěný a některé části (víko, výsypka, rohy) jsou vyrobeny z Arboblend®, proto je mlýnek levnější než Fidibus Classic či Medium.
KOMOMIO DOKÁŽE ZEMLET 100G SUROVIN ZA 1 MINUTU
- měkké obiloviny: pšenice, ječmen, žito, špalda, kamut, oves, jednozrnka,...
- pepř: chilli, anýz, kmín, fenykl, skořice, kardamon, koriandr, sůl, hřebíček, anýz, rozmarýn, tymián,...
Regulace tloušťky mletí
Regulace tloušťky mletí se provádí pouhým otáčením násypky (nálevky, kde se sype zrno) doleva nebo doprava . Dokážete umlít od velmi jemné mouky (doslova prášku) až po krupici či půlení zrna.
Doporučujeme vám dokoupit i vyměnitelnou mlecí komoru s druhou sadou mlecích kamenů , díky které můžete mlít na mlýnku i chilli či jiné druhy koření , aniž byste si zašpinili (kontaminovali) mlecí kameny, které používáte nejčastěji.
Čištění mlecích kamenů bílou dlouhozrnnou rýží
Pokud chcete, aby mlecí kameny byly stále jako nové, doporučujeme je pravidelně čistit. To znamená, alespoň jednou týdně umlít za hrst bílé dlouhozrnné rýže nahrubo . Dlouhozrnná rýže je extrémně důležitá, protože její hroty dokáží krásně znovu otevřít póry na mlecích kamenech. U mlecích kamenů je nezbytné, aby jejich póry byly stále otevřené a to zajistíte jedině pravidelným čištěním bílou dlouhozrnnou rýží.
Ochrana motoru - tepelná pojistka
Motor mlýnku je chráněn tepelnou pojistkou proti přehřátí. Max. doba mletí bez vypnutí mlýnku je otestována na 42 minut . Z našich zkušeností je to cca. 30 minut. Takže po 30 minutách mletí se mlýnek automaticky vypne . Po vypnutí doporučujeme 30 minutové ochlazení motoru. Následně můžete mlýnek znovu zapnout a mlít.
Chcete-li mlít déle než 30 minut, tak vám doporučujeme profi mlýnek Fidibus XL Plus , který je dimenzován na mletí bez přestávky.
TIP ke čtení: Přečtěte si inspirativní článek, Proč si pořídit domácí mlýnek na obilí
Moudrost "Méně je někdy více" zkrátka u mlýnků KOMO neplatí. Vsaďte na velká balení obilovin a užijte si skvělé pečení.
KOMO - rodinná firma z Tyrolska
Naše rodinná společnost KoMo je specialistou na mlýnky na mouku od roku 1985 , naše zařízení jsou populární po celém světě. S úspěchem se rozrůstala i naše společnost. Navzdory rostoucí poptávce po produktech se naše filozofie nikdy nezměnila: vysoká kvalita, životnost a osobní zákaznický servis jsou pro nás nesmírně důležité.
Pro mnohé se taková filozofie společnosti může jevit jako zastaralá - ale my nejenže zůstaneme věrni sami sobě, také perfektně zapadneme i do rychle se měnícího spotřebitelského světa, ve kterém se udržitelnost (opět) stala v každém ohledu rozhodujícím nákupním argumentem.
Proto se naše mlýnky vyrábějí v chráněné dílně v Tyrolsku s podporou lidí se zdravotním postižením . Osobně známe všechny lidi, kteří každý den pracují s velkým nasazením a potěšením, aby zajistili dodání našich zařízení v perfektním stavu do více než 30 zemí . Podporujeme regionální ekonomiku a spoléháme na regionální dodavatele – i když jsou o něco dražší. A ochrana životního prostředí je pro nás důležitá: krátké přepravní trasy, materiály ohleduplné k životnímu prostředí, certifikace udržitelnosti – to vše je pro nás samozřejmé!
Rozměry: 35,8 x 18,4 x 19,2 cm
Váha: 6,5 kg
Délka přívodního kabelu: 1,5 m
Barva: bílá + přírodní barva dřeva
Složení mlýnku
- Těleso: buková překližka; Rohové hrany, zadní díl a horní část krytu vyrobeny z Arboblendu® (biologicky rozložitelný materiál, který se vyrábí hlavně z dřevních složek ligninu a celulózy).
- Násypka: 100% korek
- Víko, vývod mouky: Arboblend
- Frézovací komora: plast pro potravinářské účely (bez BPA)
- Samoostřící mlecí kameny vyrobené ze speciální směsi keramiky a korundu
Objem násypky: 850 g
Průměr mlecích kamenů: 75 mm
Výkon mletí: 100 g/min
Hlučnost: cca. 70 dB
Výkon motoru: 250 W
Bezúdržbový a mimořádně výkonný průmyslový motor - chráněn tepelnou pojistkou proti přehřátí.
Zařízení má certifikát TÜV GS - testovaná bezpečnost
Výrobce: Komo
Země původu: Rakousko
Záruka: 12 let
Stáhněte si Návod k použití
Produktové video mlýnku KoMoMio ECO
Jak na to: Jednoduché čištění mlecích kamenů s rýží
Mlynček funguje tak ako má. Som spokojný. Je zo zaujímavých materiálov - korkový násypný lievik vyzerá zaujímavo a pomerne pevne. Po nastavení na najjemnejšiu pozíciu namlel múku naozaj jemne, bola taká drobná, že bola všade v byte. Časom snáď zistím ako ho rozobrať a vyčistiť, zatiaľ som na to neprišiel.
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: