Kategorie
 
 
 
 
 
 

Lievito madre s droždím BIO Antico Molino Rosso

5 (1 hodnocení)
Kód:23180
Lievito madre ze pšeničné mouky je vlastně sušené lievito madre nebo jinak nazývané také mateřský kvásek nebo kyselý kvásek.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 80 g): 20
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 80 g: od 115,00 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 80 g 23180 Na skladě 115,00 Kč
attr_img Hmotnost: 200 g 23120 Na skladě 222,50 Kč
attr_img Hmotnost: 1 kg 231500 Na skladě 975,00 Kč

Lievito madre, tedy z italštiny kvásek nebo mateřský kvásek, může mít různé podoby. Italští pekaři rádi používají tuhý pšeničný kvas. A právě tento se často synonymizuje s označením lievito madre , jelikož se takový pevný či tuhý pšeničný kvásek používá často v italských pekárnách, známých svými nadýchanými pekárenskými skvosty.

Pasta madre se získává 50denní fermentací a poté se šetrně suší a balí. Během tohoto období získá Pasta madre vůně a chutě. Pasta madre obsahuje velmi malé procento sušeného droždí (Saccharomyces Cervisiae) , které však slouží jako startér ke spuštění kvašení v okamžiku, kdy se pasta madre spojí s moukou a vodou. Výsledkem kvašení bude mléčné kvašení (matka) a velmi malé procento bude běžné octové kvašení.

Lievito madre ve formě tuhého pšeničného kvasu je vhodné zejména do sladkých receptů , protože těsto bude ještě nadýchanější, vláčnější s intenzivnějším aroma. Pokud máte v rodině náročného strávníka, který byl zvyklý na pečení s droždím, ten jistě chuť takového kváskového pečiva ocení.

Doporučujeme použít i na pečení chleba, focacce či pizzy, ale i do všech slaných receptů , ve kterých nechcete použít chuťově výraznější žitný kvásek.

Způsob použití: Na 100g mouky použijte 4g (4%) lievito madre a dobře promíchejte. Teprve po důkladném promíchání přidejte vodu (26 - 27°C) a další ingredience podle receptu.

  • 4% levit na 2-6 hodin. kynutí
  • 3% lévita na 4-15 hodinové kynutí
  • 2% lévita na 24-30 hodinové kynutí
  • 1% lévita na 30-48 hodinové kynutí
  • 0,5% lévita na 48-72 hodinové kynutí

Pasta madre (sušené lievito madre) neobsahuje žádné emulgátory jako běžné droždí. Navíc neobsahuje žádné konzervanty ani regulátory kyselosti.

TIP: Doporučujeme recepty s lievitě madre od Lenky Mančíkové ze Zdravé pečení či od Petronely z mykitchendiary.s k, které doporučují a pravidelně používají naše mouky.

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.

Složení: sušené Lievito madre ze pšeničné mouky* (84%), sušené droždí* (startér) *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju a hořčici.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 1584 kJ (374 kcal)
  • Tuky: 2,1 g
    • z toho nasycené: 0,57 g
  • Sacharidy: 70,1 g
    • z toho cukry: 3,1 g
  • Vláknina: 7,6 g
  • Bílkoviny: 15 g
  • Sůl: 0,08 g

Hmotnost: 80g (na 3kg mouky), 200g (na 7,5kg mouky), 1kg (na 37kg mouky)
Země původu: EU

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Don A. Fabbri 6
IT - Buttapietra (VR)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Lievito madre s droždím BIO Antico Molino Rosso 09.03.2022 18:08

spokojná

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze