Kategorie
 
 
 
 
 
 

Lievito madre špaldové s droždím BIO Antico Molino Rosso

(0 hodnocení)
Kód:25180
Lievito madre ze špaldové mouky je vlastně sušené lievito madre nebo jinak nazývané také mateřský kvásek nebo kyselý kvásek.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 60 g): 7
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 60 g: od 132,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 60 g 25180 Na skladě 132,50 Kč
Hmotnost: 1 kg 251500 Závazná objednávka - do 14 dnů skladem 900,00 Kč

Lievito madre, tedy z italštiny kvásek nebo mateřský kvásek, může mít různé podoby. Italští pekaři rádi používají tuhý špaldový kvas. A právě tento se často synonymizuje s označením lievito madre , jelikož se takový pevný či tuhý špaldový kvásek používá často v italských pekárnách, známých svými nadýchanými pekárenskými skvosty.

Pasta madre se získává 50denní fermentací a poté se šetrně suší a balí. Během tohoto období získá Pasta madre vůně a chutě. Pasta madre obsahuje velmi malé procento sušeného droždí (Saccharomyces Cervisiae) , které však slouží jako startér ke spuštění kvašení v okamžiku, kdy se pasta madre spojí s moukou a vodou. Výsledkem kvašení bude mléčné kvašení (matka) a velmi malé procento bude běžné octové kvašení.

Lievito madre ve formě tuhého špaldového kvasu je vhodné zejména do sladkých receptů , protože těsto bude ještě nadýchanější, vláčnější s intenzivnějším aroma. Pokud máte v rodině náročného strávníka, který byl zvyklý na pečení s droždím, ten jistě chuť takového kváskového pečiva ocení.

Doporučujeme použít i na pečení chleba, focacce či pizzy, ale i do všech slaných receptů , ve kterých nechcete použít chuťově výraznější žitný kvásek.

Pasta madre (sušené lievito madre) neobsahuje žádné emulgátory jako běžné droždí. Navíc neobsahuje žádné konzervanty ani regulátory kyselosti.

  • Způsob použití:
    • 3-6hod kynutí (nebo 24-48hod v chladničce): Na 100g mouky použijte 2g lievitě madre a dobře promíchejte. Teprve po pečlivém promíchání přidejte vodu (26 - 27°C) a další ingredience podle receptu.
    • 2-3hod kynutí: Na 100g mouky použijte 4g lievito madre a dobře promíchejte. Teprve po pečlivém promíchání přidejte vodu (26 - 27°C) a další ingredience podle receptu.

TIP: Doporučujeme recepty s lievitě madre od Lenky Mančíkové ze Zdravé pečení či od Petronely z mykitchendiary.s k, které doporučují a pravidelně používají naše mouky.

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.

Složení: sušené lievito madre ze pšeničné mouky* , sušené droždí* (startér) (5%)   *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 1603 kJ (379 kcal)
  • Tuky: 2,5 g
    • z toho nasycené: 0,51 g
  • Sacharidy: 68,8 g
    • z toho cukry: 3,7 g
  • Vláknina: 6,8 g
  • Bílkoviny: 16,4 g
  • Sůl: 0,08 g

Hmotnost: 60g (na 2kg mouky), 1kg
Země původu: EU

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Don A. Fabbri 6
IT - Buttapietra (VR)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze