Lievito madre špaldové s droždím BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 60 g 25180 | Na skladě | 132,50 Kč | ||
Hmotnost: 1 kg 251500 | Závazná objednávka - do 14 dnů skladem | 900,00 Kč |
Lievito madre, tedy z italštiny kvásek nebo mateřský kvásek, může mít různé podoby. Italští pekaři rádi používají tuhý špaldový kvas. A právě tento se často synonymizuje s označením lievito madre , jelikož se takový pevný či tuhý špaldový kvásek používá často v italských pekárnách, známých svými nadýchanými pekárenskými skvosty.
Pasta madre se získává 50denní fermentací a poté se šetrně suší a balí. Během tohoto období získá Pasta madre vůně a chutě. Pasta madre obsahuje velmi malé procento sušeného droždí (Saccharomyces Cervisiae) , které však slouží jako startér ke spuštění kvašení v okamžiku, kdy se pasta madre spojí s moukou a vodou. Výsledkem kvašení bude mléčné kvašení (matka) a velmi malé procento bude běžné octové kvašení.
Lievito madre ve formě tuhého špaldového kvasu je vhodné zejména do sladkých receptů , protože těsto bude ještě nadýchanější, vláčnější s intenzivnějším aroma. Pokud máte v rodině náročného strávníka, který byl zvyklý na pečení s droždím, ten jistě chuť takového kváskového pečiva ocení.
Doporučujeme použít i na pečení chleba, focacce či pizzy, ale i do všech slaných receptů , ve kterých nechcete použít chuťově výraznější žitný kvásek.
Pasta madre (sušené lievito madre) neobsahuje žádné emulgátory jako běžné droždí. Navíc neobsahuje žádné konzervanty ani regulátory kyselosti.
- Způsob použití:
- 3-6hod kynutí (nebo 24-48hod v chladničce): Na 100g mouky použijte 2g lievitě madre a dobře promíchejte. Teprve po pečlivém promíchání přidejte vodu (26 - 27°C) a další ingredience podle receptu.
- 2-3hod kynutí: Na 100g mouky použijte 4g lievito madre a dobře promíchejte. Teprve po pečlivém promíchání přidejte vodu (26 - 27°C) a další ingredience podle receptu.
TIP: Doporučujeme recepty s lievitě madre od Lenky Mančíkové ze Zdravé pečení či od Petronely z mykitchendiary.s k, které doporučují a pravidelně používají naše mouky.
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Složení: sušené lievito madre ze pšeničné mouky* , sušené droždí* (startér) (5%) *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1603 kJ (379 kcal)
- Tuky: 2,5 g
- z toho nasycené: 0,51 g
- Sacharidy: 68,8 g
- z toho cukry: 3,7 g
- Vláknina: 6,8 g
- Bílkoviny: 16,4 g
- Sůl: 0,08 g
Hmotnost: 60g (na 2kg mouky), 1kg
Země původu: EU
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Don A. Fabbri 6
IT - Buttapietra (VR)
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: