Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Alicorno prastará mouka z jednozrnky mletá kamenem BIO Antico Molino Rosso

5 (1 hodnocení)
Kód:02550
Chléb připravený z prastaré mouky Alicorno je unikátní z důvodu bohatých výživových vlastností, unikátní vůni a charakteristické jedinečné chuti.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 500 g): 41
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 500 g: od 142,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 500 g 02550 Na skladě 142,50 Kč
attr_img Hmotnost: 5 kg 2605 Na skladě 1.125,00 Kč
Hmotnost: 12.5 kg 312514 Závazná objednávka - do 14 dnů skladem 2.724,99 Kč

Projekt Filiéra Corta Bio dei Cereali Antichi se zrodil v roce 2008, kdy Antico Molino Rosso ve spolupráci s A.Ve.Pro.Bi. (Benátské sdružení ekologických výrobců) zahájilo projekt výběrem jedné z 5 stávajících odrůd jednozrnky (Piccolo Farro) a 2 odrůd měkké pšenice, jako jsou Canove a Piave . V roce 2011 bylo první produkcí asi 20 tun jednozrnky a několik tun odrůd Canove a Piave. Provádí se velmi mnoho výzkumu a vývoje, prováděných prostřednictvím výrobních testů, analýz a zejména testů pečení ve spolupráci s Padovskou univerzitou v laboratoři Antico Molino Rosso.

Pšenice jednozrnná (Triticum monococcum) je jedna z nejstarších rostlin, která byla domestifikována před 10 000 lety. O tom svědčí archeologické nálezy z neolitického období v Evropě (iv Maďarsku), v Turecku a v Egyptě.

Právě fakt, že jednozrnka byla dočasně vytlačena z pěstování, ji ochránilo před hybridizací a genetickou úpravou a zároveň její pěstování není poznamenáno moderními zemědělskými postupy. Tak si zachovala své jedinečné vlastnosti.

Mouku Alicorno z jednozrnky SI ZAMILUJETE, PROTOŽE

  1. neobsahuje gliadiny, které jsou přímo zodpovědné za alergickou reakci imunitního a trávicího systému u člověka.
  2. má nejnižší glykemický index ze všech obilovin.
  3. má vysoký obsahem riboflavinu (vitamin B2), vysokým obsahem selenu (moderní pšenice neosahuje téměř žádný), vyšší obsah fosforu, pyridoxinu (vitamin B6), vyšší obsahem tokoferolů a vitaminu E.
  4. má až 2-násobně vyšší obsah luteinu (vitamin A) než moderní pšenice má pozitivní vliv na vývin zraku u dětí a kondici očí u dospělých.
  5. vysoký obsah β-karotenu a tokoferolů (prekurzor vitamínu E) svou antioxidační aktivitou pomáhá udržovat tělo ve vysokém tempu regenerace, což se projevuje mladistvým vzhledem a posílením imunity a schopnosti ochrany před škodlivým zářením.

Mouku Alicorno z jednozrnky rozhodně doporučujeme k pečení kváskového chleba (chléb je mimořádně chutný a mohou ho konzumovat i lidé s intolerancí na lepek nebo jinými trávicími obtížemi). Mouka je vhodná na pečení zákusků a nekynutých moučníků, ale také na kváskový knedlík.

Prastarou mouku si oblíbíte, protože prastará zrna:

  • nebyly žádným způsobem nikdy člověkem upravovány
  • jsou mnohem méně zpracovávány
  • obsahují mnohem méně lepku
  • jsou snáze stravitelné
  • zabraňují rozvoji intolerancí
  • jsou chutnější a cennější
  • ochraňují biodiverzitu

Jaká je to polozrnná mouka typ 2?

Polozrnná mouka typu 2 se vyznačuje snazší zpracovatelností než celozrnná mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se některé granule. Mouka se vyznačuje velkými granulemi a větším množstvím vláknitých složek (otrub) a klíčka jako polozrnná mouka typu 1. Mouka obsahuje většinu částí otrub a celý klíček, což jsou nejvýživnější části zrna .

Alicorno prastará mouka se vyrábí mletím celého zrna jednozrnky na kamenném mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.

Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.

Jak péct chléb z prastarých muk?

Doporučujeme článek Znovuobjevená starodávná zrna a jak péct chléb z mouky z prastarých zrn .

TIP: Přečtěte si více o starodávných zrnech a důvodech, proč bychom neměli jíst moderní pšenici .

„Dobrý eshop je jako skutečná láska. Stačí jediný pohled a víte, že je ten pravý.”

Jsme mladá rodinná firma, milujeme Itálii a poctivé potraviny. Proč? Italové si užívají dobré jídlo, dlouhé debaty při sklence sklence vína a skvělých přátel. BIO nákupy chceme přinést příjemnou atmosféru i na rodné Slovensko. Zapomeňte na stres a vychutnejte si kvalitu přetavenou do potravin. Bez lepku, cukru, konzervantů a palmového oleje. Protože s námi se naučíte rozlišit úžasné jídlo od dobrého.

Složení : mouka z jednozrnky mletá kamenem* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju a sezam.

Pekařské parametry:

  • W: 120 - 140
  • p/l: 0,4 - 0,5

Výživové hodnoty na 100 g

  • Energie: 1440 kJ (340 kcal)
  • Tuky: 2,33 g
    • z toho nasycené: 0,8 g
  • Sacharidy: 62,4 g
    • z toho cukry: 0,47 g
  • Vláknina: 6,67 g
  • Bílkoviny: 14,16 g
  • Sůl: 0,01 g

Hmotnost : 1kg, 5kg, 12,5kg, 25kg
Země původu : Itálie

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)


Technický list


Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Alicorno prastará múka z jednozrnky mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 09.07.2024 21:01

SUPER

...
Alicorno prastará múka z jednozrnky mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 21.06.2024 14:24

Super kvalitná múka

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze