Mouky s lepkem
Mouky s obsahem lepku jsou důležitou součástí mnoha receptů. Existuje mnoho druhů muk, které jsou vhodné pro různé účely.
Mezi nejběžnější druhy mouk patří pšeničná mouka, žitná mouka, celozrnná mouka a špaldová mouka . Každý druh mouky má své vlastnosti, a proto je vhodný do různých typů cest. Například pšeničná mouka se používá k pečení chleba a koláčů, zatímco žitná mouka se často používá k pečení tmavého chleba. Celozrnná mouka je bohatší na vlákninu a vitamíny a může se použít k pečení chleba a koláčů. Špaldová mouka se vyznačuje jemnou chutí a používá se k pečení chleba.
Objevte mouku AIDA = biologické polozrnné mouky mleté na kamenném mlýně. AIDA se vyznačuje zpracovatelností jako hladká mouka , ale výživovými vlastnostmi je podobná celozrnné mouce . Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Například mouka AIDA 2.0 je vhodná pro přípravu pizzového těsta, mouka AIDA 3.3 je zase vhodná pro všechny speciality, které vyžadují dlouhé kynutí a nadýchané těsto. S moukou AIDA 2.6 si zase připravíte úžasný chlebíček bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu.