AIDA 2.0 na pizzu s pastou madre BIO 1kg Antico Molino Rosso
AIDA 2.0 je speciálně určena pro přípravu pravé italské pizzy . AIDA 2.0 je polozrnná mouka typu 1 mletá na kamenném mlýně při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C .
Jaká je to polozrnná mouka typ 1?
Polozrnná mouka typ 1 se vyznačuje zpracovatelností jako hladká mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se největší granule. Přesto, mouka obsahuje většinu částí otrub (vláknitých složek) a celý klíček, což jsou vlastně nejvýživnější části zrna . Takže polozrnná mouka typu 1 obsahuje celý klíček, přesně tak jako celozrnná mouka .
Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.
Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.
Recept na pizzu z mouky AIDA - 3 menší pizzy
Ingredience: 500g AIDA 2.0, 300ml vody, 10g soli, 2 lžičky olivového oleje
Postup: Spojíme mouku a vlažnou vodu, které necháme uhnětet 4-5 min. Zakryjeme a necháme odpočívat 10min. Přidáme olivový olej a sůl, pokračujeme v hnětení těsta 5 min., dokud nebude těsto hladké a dobře vypracované. Necháme nakynout na 2násobek objemu (2-3hod) v přikryté misce (např. čepicí ke koupání). Těsto rozdělíme na 3 kusy o hmotnosti cca. 270g a necháme znovu nakynout na 2 násobek. Troubu zahřejeme na 250°C. Na plech dáme pečící papír, vyformujeme tvar pizzy a pečeme 13 min – z toho prvních 8 min. pečeme pizzu jen s pasírovanými rajčaty, poté pizzu ochutíme a pečeme dalších 5 min.
TIP. Tuto mouku testuje pro vás Petronela z kvásky jedné plavovlásky - objevte unikátní recepty .
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Složení : pšeničná mouka polozrnná typ 1*, sušená pasta madre pšeničná * (1%) (s droždím jako startér) * =BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.
Technické údaje: polozrnná typ 1, W 200/220, P/L 0,53 - 0,55
Výživové hodnoty na 100 g
- Energie: 1446 kJ (341 kcal)
- Tuky: 1,08 g
- z toho nasycené: 0,2 g
- Sacharidy: 69,2 g
- z toho cukry: 1,26 g
- Vláknina: 3,7 g
- Bílkoviny: 11,8 g
- Sůl: < 0,01 g
Hmotnost : 1 kg
Země původu: Itálie
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: