AIDA 2.5 BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 5 kg 0094205 | Na skladě | 510,00 Kč | ||
Hmotnost: 25 kg 0094225 | Na skladě | 2.300,00 Kč |
AIDA 2.5 je úžasná polozrnná mouka typu 1, která je mletá pomalu na kamenném mlýně při nízké teplotě. Vyrábí se výhradně z italské měkké pšenice. AIDA 2.5 je sestra mouky AIDA 3.3, rovněž obsahuje Manitobu, ale je vhodná pro kratší kynutí (24 - 36 hodin).
AIDA 2.5 doporučujeme na
- pizzu: typu Neapol, pizzu kulatou či na plech - kynutí 24 - 36 hodin
- slané: buns, bagel, panbocconi, chleby - kynutí 6 - 8 hodin
Jaká je to polozrnná mouka typ 1?
Polozrnná mouka typ 1 se vyznačuje zpracovatelností jako hladká mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se největší granule. Přesto, mouka obsahuje většinu částí otrub (vláknitých složek) a celý klíček, což jsou vlastně nejvýživnější části zrna . Takže polozrnná mouka typu 1 obsahuje celý klíček, přesně tak jako celozrnná mouka .
Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.
Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.
Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.
Nevíte, kterou mouku AIDA si vybrat?
Základní rozdíly mezi jednotlivými mouka AIDA a jak vznikla mouka AIDA se dočtete na našem blogu .
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Složení : mouka z italské měkké pšenice* a Manitoby* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.
Technické údaje: polozrnná typ 1, W 250/260, P/L 0,57 - 0,6
Výživové hodnoty na 100 g
- Energie: 1460 kJ (344 kcal)
- Tuky: 1,2 g
- z toho nasycené: 0,4 g
- Sacharidy: 69,5 g
- z toho cukry: 0,85 g
- Vláknina: 3,5 g
- Bílkoviny: 12,5 g
- Sůl: 0,02 g
Hmotnost : 5kg, 25kg
Země původu : EU / mimo EU
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR
Perfektná muka, z ktorej ma baví piecť a chlebiky sú podľa mojich predstáv
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: