Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso

5 (52 hodnocení)
Kód:009001
Zdravější verze milované Manitoby. AIDA je vhodná pro všechny speciality, které vyžadují dlouhé kynutí a krásně nadýchané těsto.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 1 kg): 245
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 1 kg: od 107,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 1 kg 009001 Na skladě 107,50 Kč
attr_img Hmotnost: 5 kg 009005 Na skladě 524,75 Kč
attr_img Hmotnost: 25 kg 00925 Na skladě 2.375,00 Kč

Manitoba mouka si v domácnosti našla pevné místo. Co takhle ale vyzkoušet zdravější verzi Manitoby? Představujeme vám AIDA 3.3, která je vlajkovou lodí mlýna Antico Molino Rosso.

V čem je AIDA 3.3 revoluční?

Polozrnná mouka typ 1 se vyznačuje zpracovatelností jako hladká mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se největší granule. Přesto, mouka obsahuje většinu částí otrub (vláknitých složek) a celý klíček, což jsou vlastně nejvýživnější části zrna . Takže polozrnná mouka typu 1 obsahuje celý klíček, přesně tak jako celozrnná mouka .

Tajemství mouky AIDA 3.3 spočívá ve vysokém procentu nerozpustných proteinů , gluteninu a gliadinu (75%). Při kontaktu s vodou začne gliadin produkovat lepek . Lepek vytvoří pevnou, elastickou síťku umožňující stoupání těsta a tvoření „bublinek“ odpovídajících za jemnost, nadýchanost těsta.

Mouka AIDA 3.3 je jednou z hlavních ingrediencí při výrobě speciálního chleba, pizzy a celkově pomalého kynutí (36 až 72 hod) .

Své využití si našla při speciálním pečení:

  • Pizza : kulatá nebo na plechu - kynutí 36 - 72 hodin
  • Slané : buns, bagel, panbocconi, ciabatta, francesini, baguette, focacce, chleby - kynutí 36 - 72 hodin
  • Sladké : brioches, panettone, colomba - kynutí 36 - 72 hodin

Jaká je to polozrnná mouka typ 1?

Polozrnná mouka typ 1 se vyznačuje zpracovatelností jako hladká mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se největší granule. Přesto, mouka obsahuje většinu částí otrub (vláknitých složek) a klíčku, což jsou vlastně nejvýživnější části zrna . Takže polozrnná mouka typu 1 obsahuje celý klíček, přesně tak jako celozrnná mouka .

Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.

Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.

Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.

Nevíte, kterou mouku AIDA si vybrat?

Základní rozdíly mezi jednotlivými mouka AIDA a jak vznikla mouka AIDA se dočtete na našem blogu .

TIP. Tuto mouku testuje pro vás Petronela z kvásky jedné plavovlásky - objevte unikátní recepty .

"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."

Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.

Složení : mouka z italské měkké pšenice* a Manitoby* (Německo) *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.

Technické údaje: polozrnná typ 1, W 310/330, P/L 0,63 - 0,68

Výživové hodnoty na 100 g

  • Energie: 1460 kJ (344 kcal)
  • Tuky: 1,4 g
    • z toho nasycené: 0,5 g
  • Sacharidy: 67,6 g
    • z toho cukry: 0,8 g
  • Vláknina: 3 g
  • Bílkoviny: 14,2 g
  • Sůl: 0,01 g

Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu : EU - Itálie a Německo (Manitoba)

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 14.05.2024 20:48

Nejlepší mouka na chleba

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 25.04.2024 10:52

Uzasna muka, velmi odporuclm na kvaskovanie.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 17.04.2024 09:39

Perfektné

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 18.03.2024 06:33

Spokojnosť s produktom👍

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 12.03.2024 20:18

Je to skutočne kvalitná múka! vyskúšané upečené...

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 19.02.2024 19:05

Perfektná kvalitná múka...

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 06.02.2024 09:05

Top muka

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 22.01.2024 18:07

Veľká spokojnosť

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 21.12.2023 09:14

Najlepšia múka
Na hydratované kvaskové pecenie

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 19.12.2023 18:47

Kvalitná múka.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 14.12.2023 07:07

pekla jsem zatím perníčky a byly skvělé

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 06.12.2023 19:23

Najlepšia múka akú som kedy použila👌👍odporúčam všetkými desiatimi

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 03.08.2023 10:45

Fantasticka muka, velmi dobre sa z nej pecie, miesam s kamutom a chlebik je vzdy velmi chutny.

1102--1691052350-2896.jpg
...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 02.08.2023 19:15

Výborná kvalitná muka

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 08.06.2023 11:29

Múka neuveriteľne zlepšuje kvalitu kváskového chlebíka, či ju použijete samotnú alebo pridáte k iným múkam. Za mňa top

1102--1686216541-2725.jpeg
...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 10.05.2023 15:49

Maximální spokojenost

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 13.04.2023 17:46

Chutná, dobře se s ní pracuje.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 13.04.2023 02:52

Úžasná múka na kváskové chlebíky.

1102--1681347157-9177.jpg
...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 12.04.2023 19:41

👍

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 20.03.2023 19:51

Rada používam túto muku

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 15.02.2023 19:03

Nejlepší mouka , krásně se s těstem pracuje😉

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 18.12.2022 16:57

Velmi dobré,na dlhé kváskovanie,na chlieb a na lángose.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 13.12.2022 19:26

Je výborná, pečiem s ňou aj vianočkové oblátky 👍

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 12.12.2022 22:26

Skvela muka. Chlieb z nej je vyborny.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 12.12.2022 19:23

Super produkt

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 01.11.2022 07:07

Veľmi dobrá múka, chlebiky sú z nej výborné

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 01.10.2022 14:20

Pri pečení čisto pšeničných chlebov nemôže chýbať!

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 09.09.2022 11:36

Výborná múka. Jedna z tých, ktoré u nás doma nikdy nesmú chýbať. Používam na pečenie chleba a pečiva.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 07.09.2022 19:18

Dokonala muka, krasne sa s nou pracovalo a velmi chutna

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 28.06.2022 19:02

Mouku jsem již zadělala do těsta na chleba, jistě se budu pro ni vracet :-)

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 15.05.2022 18:27

Múka je úžasná pečiem z nej a som spokojná veľmi.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 15.04.2022 19:03

Najlepšia múka na chlieb aký som kedy skúšala. Určite ju odporúčam vyskúšať.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 12.04.2022 10:45

Vyborna

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 07.04.2022 10:10

mne príde trochu zvláštna na chuť, ale pečivo je z nej výborné

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 06.04.2022 21:04

Super 👍👍

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 24.03.2022 21:38

Také skvělá mouka 🍀

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 18.03.2022 21:24

najlepšia múka z akej som piekla

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 16.02.2022 11:01

Veľa pozitívneho som čítala o tejto múke, preto som sa rozhodla vyskúšať si aký z nej bude kváskový chlieb. Múka obstála na jednotku s hviezdičkou. Odporúčam !

1102--1645005659-6185.jpg
...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 11.02.2022 19:47

kvalitná múka

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 09.02.2022 20:10

Múka je super..výborne sa s ňou pracuje a kvaskovy chlebík je vyborny

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 08.02.2022 21:18

Tak toto je úžasná múka, na chlebík a aj do vianočky som ju už použila.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 23.01.2022 15:22

veľmi kvalitná múka, na pečenie chleba priam stvorená....za mňa palec hore :-)

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 10.01.2022 10:13

Zatiaľ som ešte nevyskúšala

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 23.12.2021 17:59

perfektná, dobre sa s ňou pečie

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 16.12.2021 22:07

Úžasná muka a ešte lepší chlieb, použila som LM a je mňam ????

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 22.11.2021 19:47

Vyborna muka , chlebik ako papucka !

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 16.11.2021 20:48

Najúžasnejšia múka s ešte úžasnejšími vlastnosťami, čo sa týka spracovania aj samotného chleba.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 12.11.2021 19:11

Kvalitná múka

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 25.10.2021 19:19

Výborná múka. Chlebík je krásne mäkký a chutný.. Ani by som nepovedala ze je to polozrnna muka

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 12.10.2021 21:24

Naše oblíbená mouka na kváskování

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 11.10.2021 20:39

Krasne sa s nou pracuje výborná muka

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 25.08.2021 23:38

Najobľúbenejľšia múka na pečenie chleba.

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 16.08.2021 19:07

Fantastická múka, chlieb, pečivo,aj koláč sa mi z nej vždy sú podaria. Veľmi kvalitný produkt, odporúčam.????

1102--1629133663-149.jpg
...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 04.08.2021 22:08

kvalitní výrobek

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 20.07.2021 19:57

výborná múka, chlieb z nej je neskutočne dobrý

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 07.06.2021 19:38

No co víc k tomu říct, než že mouka je super. Peču z ní kváskový chleba a je jako peříčko ????????

...
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 03.06.2021 08:34

Výborná múka, som veľmi spokojná, pridávam ju do chlebíkov.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze