AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 1 kg 009001 | Na skladě | 107,50 Kč | ||
Hmotnost: 5 kg 009005 | Na skladě | 524,75 Kč | ||
Hmotnost: 25 kg 00925 | Na skladě | 2.375,00 Kč |
Manitoba mouka si v domácnosti našla pevné místo. Co takhle ale vyzkoušet zdravější verzi Manitoby? Představujeme vám AIDA 3.3, která je vlajkovou lodí mlýna Antico Molino Rosso.
V čem je AIDA 3.3 revoluční?
Polozrnná mouka typ 1 se vyznačuje zpracovatelností jako hladká mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se největší granule. Přesto, mouka obsahuje většinu částí otrub (vláknitých složek) a celý klíček, což jsou vlastně nejvýživnější části zrna . Takže polozrnná mouka typu 1 obsahuje celý klíček, přesně tak jako celozrnná mouka .
Tajemství mouky AIDA 3.3 spočívá ve vysokém procentu nerozpustných proteinů , gluteninu a gliadinu (75%). Při kontaktu s vodou začne gliadin produkovat lepek . Lepek vytvoří pevnou, elastickou síťku umožňující stoupání těsta a tvoření „bublinek“ odpovídajících za jemnost, nadýchanost těsta.
Mouka AIDA 3.3 je jednou z hlavních ingrediencí při výrobě speciálního chleba, pizzy a celkově pomalého kynutí (36 až 72 hod) .
Své využití si našla při speciálním pečení:
- Pizza : kulatá nebo na plechu - kynutí 36 - 72 hodin
- Slané : buns, bagel, panbocconi, ciabatta, francesini, baguette, focacce, chleby - kynutí 36 - 72 hodin
- Sladké : brioches, panettone, colomba - kynutí 36 - 72 hodin
Jaká je to polozrnná mouka typ 1?
Polozrnná mouka typ 1 se vyznačuje zpracovatelností jako hladká mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se největší granule. Přesto, mouka obsahuje většinu částí otrub (vláknitých složek) a klíčku, což jsou vlastně nejvýživnější části zrna . Takže polozrnná mouka typu 1 obsahuje celý klíček, přesně tak jako celozrnná mouka .
Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.
Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.
Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.
Nevíte, kterou mouku AIDA si vybrat?
Základní rozdíly mezi jednotlivými mouka AIDA a jak vznikla mouka AIDA se dočtete na našem blogu .
TIP. Tuto mouku testuje pro vás Petronela z kvásky jedné plavovlásky - objevte unikátní recepty .
"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."
Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.
Složení : mouka z italské měkké pšenice* a Manitoby* (Německo) *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.
Technické údaje: polozrnná typ 1, W 310/330, P/L 0,63 - 0,68
Výživové hodnoty na 100 g
- Energie: 1460 kJ (344 kcal)
- Tuky: 1,4 g
- z toho nasycené: 0,5 g
- Sacharidy: 67,6 g
- z toho cukry: 0,8 g
- Vláknina: 3 g
- Bílkoviny: 14,2 g
- Sůl: 0,01 g
Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu : EU - Itálie a Německo (Manitoba)
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Je to skutočne kvalitná múka! vyskúšané upečené...
Najlepšia múka akú som kedy použila👌👍odporúčam všetkými desiatimi
Fantasticka muka, velmi dobre sa z nej pecie, miesam s kamutom a chlebik je vzdy velmi chutny.
Múka neuveriteľne zlepšuje kvalitu kváskového chlebíka, či ju použijete samotnú alebo pridáte k iným múkam. Za mňa top
Velmi dobré,na dlhé kváskovanie,na chlieb a na lángose.
Pri pečení čisto pšeničných chlebov nemôže chýbať!
Výborná múka. Jedna z tých, ktoré u nás doma nikdy nesmú chýbať. Používam na pečenie chleba a pečiva.
Dokonala muka, krasne sa s nou pracovalo a velmi chutna
Mouku jsem již zadělala do těsta na chleba, jistě se budu pro ni vracet :-)
Najlepšia múka na chlieb aký som kedy skúšala. Určite ju odporúčam vyskúšať.
mne príde trochu zvláštna na chuť, ale pečivo je z nej výborné
Veľa pozitívneho som čítala o tejto múke, preto som sa rozhodla vyskúšať si aký z nej bude kváskový chlieb. Múka obstála na jednotku s hviezdičkou. Odporúčam !
Múka je super..výborne sa s ňou pracuje a kvaskovy chlebík je vyborny
Tak toto je úžasná múka, na chlebík a aj do vianočky som ju už použila.
veľmi kvalitná múka, na pečenie chleba priam stvorená....za mňa palec hore :-)
Úžasná muka a ešte lepší chlieb, použila som LM a je mňam ????
Najúžasnejšia múka s ešte úžasnejšími vlastnosťami, čo sa týka spracovania aj samotného chleba.
Výborná múka. Chlebík je krásne mäkký a chutný.. Ani by som nepovedala ze je to polozrnna muka
Fantastická múka, chlieb, pečivo,aj koláč sa mi z nej vždy sú podaria. Veľmi kvalitný produkt, odporúčam.????
No co víc k tomu říct, než že mouka je super. Peču z ní kváskový chleba a je jako peříčko ????????
Výborná múka, som veľmi spokojná, pridávam ju do chlebíkov.
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: