Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Kamutová mouka BIO 500g fior di loto

(0 hodnocení)
Kód:0701220
Výrobce:fior di loto
Kamutová mouka je velmi dobře stravitelná a výrobky z kamutu vydrží déle čerstvé. Obsahuje spoustu selenu, zinku a hořčíku. Není geneticky modifikovaná.
Dostupnost
Na skladě: 8
Dostupnost: Na skladě
Cena: 142,50 Kč

Kamutová mouka je nažloutlé barvy a má ořechovou příchuť. Velice dobře stravitelná a výrobky z kamutové mouky vydrží déle čerstvé.

Kamut není název obiloviny, ale ochranná známka pro označení obiloviny s jistými garantovanými vlastnostmi. Ochranná známka Kamut označuje obilninu, která se jmenuje khorasan a jde o starověkou odrůdu tvrdé pšenice s významnými výživovými vlastnostmi.

Tato obilovina byla znovuobjevena v roce 1949 v egyptské pyramidě v Dasharu. Říká se jí i pšenice faraonů. Zrna, která byla nalezena v pyramidě, daroval objevitel americkému letci. Jeho otec je začal pěstovat v americkém státě Montana. Dnes se kamut pěstuje hlavně v USA, Kanadě, Jižní Africe, Belgii a Austrálii.

Kamut khorasan má vyšší obsah bílkovin a minerálů, hlavně selen, zinek a hořčík v porovnání s moderními odrůdami pšenice. Kamut khorasan má velmi vysoký obsah selenu, který má vynikající antioxidační schopnosti.

Díky vysokému obsahu lipidů, které produkují v těle více energie než sacharidy, se kamut khorasan označuje jako vysoce energetická obilovina. I proto se kamut khorasan a výrobky z něj doporučují hlavně sportovcům a lidem, kteří jsou fyzicky a psychicky aktivní.

Kamut® musí:

  • být starověká odrůda obilí typu khorasan
  • být pěstován pouze v biologickém zemědělství
  • mít bílkovinný profil 12-18%
  • na 99% neobsahovat moderní odrůdy pšenice
  • na 98% nevykazovat známky nákazy
  • obsahovat od 400 do 1000ppb selenu
  • nesmí se používat v názvech produktech, jejichž procentuální obsah je neznámý
  • nesmí se směšovat s moderními odrůdami pšenice v těstovinách

Jak péct chléb z prastarých muk?

Doporučujeme článek Znovuobjevená starodávná zrna a jak péct chléb z mouky z prastarých zrn .

TIP: Doporučujeme vám přečíst článek Víte, co může způsobit nedostatek selenu?
TIP na recept: Připravte si kamutový chléb z této mouky od kváskové expertky Petronely.

"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."

Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.

Složení: mouka ze zrna KAMUT ® * *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat stopy sóji, sezamu, hořčice a vlčího bobu.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 1493 kJ (352 kcal)
  • Tuky: 0,9 g
    • z toho nasycené: 0,2 g
  • Sacharidy: 70 g
    • z toho cukry: 3,8 g
  • Vláknina: 4 g
  • Bílkoviny: 14 g
  • Sůl: 0,01 g

Hmotnost: 500g
Země původu: mimo EU

Baleno v:
Molini Agostini srl
via Gentile 30
IT - Montefiore dell´Aso (AP)
Baleno pro:
Fior di Loto
via Santa Maria in Duno snc
Interporto Bologna Blocco 10.1
IT - Bentivoglio (BO)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze