Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Kamutová mouka BIO Antico Molino Rosso

5 (6 hodnocení)
Kód:03201
Kamutová mouka je velmi dobře stravitelná a výrobky z kamutu vydrží déle čerstvé. Obsahuje spoustu selenu, zinku a hořčíku. Není geneticky modifikovaná.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 1 kg): 44
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 1 kg: od 247,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 1 kg 03201 Na skladě 247,50 Kč
Hmotnost: 5 kg 03205 Na skladě 1.225,00 Kč

Kamutová mouka je nažloutlé barvy a má ořechovou příchuť. Velmi dobře stravitelná a výrobky z kamutové mouky vydrží déle čerstvé .

Kamut není název obiloviny, ale ochranná známka pro označení obiloviny s jistými garantovanými vlastnostmi. Ochranná známka Kamut označuje obilninu, která se jmenuje khorasan a jde o starověkou odrůdu tvrdé pšenice s významnými výživovými vlastnostmi.

Tato obilovina byla znovuobjevena v roce 1949 v egyptské pyramidě v Dasharu. Říká se jí i pšenice faraonů. Zrna, která byla nalezena v pyramidě, daroval objevitel americkému letci. Jeho otec je začal pěstovat v americkém státě Montana. Dnes se kamut pěstuje hlavně v USA, Kanadě, Jižní Africe, Belgii a Austrálii.

Kamut khorasan má vyšší obsah bílkovin a minerálů, hlavně selen, zinek a hořčík v porovnání s moderními odrůdami pšenice. Kamut khorasan má velmi vysoký obsah selenu, který má vynikající antioxidační schopnosti.

Díky vysokému obsahu lipidů, které produkují v těle více energie než sacharidy, se kamut khorasan označuje jako vysoce energetická obilovina. I proto se kamut khorasan a výrobky z něj doporučují hlavně sportovcům a lidem, kteří jsou fyzicky a psychicky aktivní.

Kamut® musí:

  • být starověká odrůda obilí typu khorasan
  • být pěstován pouze v biologickém zemědělství
  • mít bílkovinný profil 12-18%
  • na 99% neobsahovat moderní odrůdy pšenice
  • na 98% nevykazovat známky nákazy
  • obsahovat od 400 do 1000ppb selenu
  • nesmí se používat v názvech produktech, jejichž procentuální obsah je neznámý
  • nesmí se směšovat s moderními odrůdami pšenice v těstovinách

Kamutová mouka se vyrábí mletím kamutu na běžném cylindrickém mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů.

O úžasných účincích kamutové mouky se přesvědčil také pekař Mykola z FACH Bratislava, který připravil úžasný kamutový toastový chléb s lievitě madre připravený z naší mouky.

Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.

Jak péct chléb z prastarých muk?

Doporučujeme článek Znovuobjevená starodávná zrna a jak péct chléb z mouky z prastarých zrn .

TIP: Doporučujeme vám přečíst článek Víte, co může způsobit nedostatek selenu?
TIP na recept: Připravte si kamutový chléb z této mouky od kváskové expertky Petronely.

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.

Složení : kamutová mouka* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 1396 kJ (330 kcal)
  • Tuky: 0,82 g
    • z toho nasycené: 0,46 g
  • Sacharidy: 63 g
    • z toho cukry: 1,5 g
  • Vláknina: 8 g
  • Bílkoviny: 13,62 g
  • Sůl: 0,007 g

Hmotnost : 1kg, 5kg
Země původu: mimo EU

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Kamutová múka BIO Antico Molino Rosso 16.05.2024 20:41

Najlepšia múka

...
Kamutová múka BIO Antico Molino Rosso 10.05.2024 15:23

Z mukou zatiaľ spokojnosť, cena privysoká

...
Kamutová múka BIO Antico Molino Rosso 26.03.2024 07:16

Kvalitná, veľmi chutná múka. Krásne vonia a veľmi dobre sa s ňou pracuje. Používame už asi dva mesiace.
Zatiaľ sme veľmi spokojní.

956--1711433784-5409.jpg
...
Kamutová múka BIO Antico Molino Rosso 02.06.2022 07:28

Vyborná chuť chlebíka, použitá v kombinácii s celozrnnou kamutovou múkou...

...
Kamutová múka BIO Antico Molino Rosso 30.05.2022 19:11

🥰

...
Kamutová múka BIO Antico Molino Rosso 24.03.2022 21:36

Dobře se s ni pracuje a je výtečná 🍀

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze