Kamutová mouka BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 1 kg 03201 | Na skladě | 247,50 Kč | ||
Hmotnost: 5 kg 03205 | Na skladě | 1.225,00 Kč |
Kamutová mouka je nažloutlé barvy a má ořechovou příchuť. Velmi dobře stravitelná a výrobky z kamutové mouky vydrží déle čerstvé .
Kamut není název obiloviny, ale ochranná známka pro označení obiloviny s jistými garantovanými vlastnostmi. Ochranná známka Kamut označuje obilninu, která se jmenuje khorasan a jde o starověkou odrůdu tvrdé pšenice s významnými výživovými vlastnostmi.
Tato obilovina byla znovuobjevena v roce 1949 v egyptské pyramidě v Dasharu. Říká se jí i pšenice faraonů. Zrna, která byla nalezena v pyramidě, daroval objevitel americkému letci. Jeho otec je začal pěstovat v americkém státě Montana. Dnes se kamut pěstuje hlavně v USA, Kanadě, Jižní Africe, Belgii a Austrálii.
Kamut khorasan má vyšší obsah bílkovin a minerálů, hlavně selen, zinek a hořčík v porovnání s moderními odrůdami pšenice. Kamut khorasan má velmi vysoký obsah selenu, který má vynikající antioxidační schopnosti.
Díky vysokému obsahu lipidů, které produkují v těle více energie než sacharidy, se kamut khorasan označuje jako vysoce energetická obilovina. I proto se kamut khorasan a výrobky z něj doporučují hlavně sportovcům a lidem, kteří jsou fyzicky a psychicky aktivní.
Kamut® musí:
- být starověká odrůda obilí typu khorasan
- být pěstován pouze v biologickém zemědělství
- mít bílkovinný profil 12-18%
- na 99% neobsahovat moderní odrůdy pšenice
- na 98% nevykazovat známky nákazy
- obsahovat od 400 do 1000ppb selenu
- nesmí se používat v názvech produktech, jejichž procentuální obsah je neznámý
- nesmí se směšovat s moderními odrůdami pšenice v těstovinách
Kamutová mouka se vyrábí mletím kamutu na běžném cylindrickém mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů.
O úžasných účincích kamutové mouky se přesvědčil také pekař Mykola z FACH Bratislava, který připravil úžasný kamutový toastový chléb s lievitě madre připravený z naší mouky.
Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.
Jak péct chléb z prastarých muk?
Doporučujeme článek Znovuobjevená starodávná zrna a jak péct chléb z mouky z prastarých zrn .
TIP: Doporučujeme vám přečíst článek Víte, co může způsobit nedostatek selenu?
TIP na recept: Připravte si kamutový chléb z této mouky od kváskové expertky Petronely.
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Složení : kamutová mouka* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju, sezam, hořčici a vlčí bob.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1396 kJ (330 kcal)
- Tuky: 0,82 g
- z toho nasycené: 0,46 g
- Sacharidy: 63 g
- z toho cukry: 1,5 g
- Vláknina: 8 g
- Bílkoviny: 13,62 g
- Sůl: 0,007 g
Hmotnost : 1kg, 5kg
Země původu: mimo EU
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Kvalitná, veľmi chutná múka. Krásne vonia a veľmi dobre sa s ňou pracuje. Používame už asi dva mesiace.
Zatiaľ sme veľmi spokojní.
Vyborná chuť chlebíka, použitá v kombinácii s celozrnnou kamutovou múkou...
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: