Manitoba BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 1 kg 00701 | Na skladě | 120,00 Kč | ||
Hmotnost: 5 kg 00705 | Na skladě | 540,00 Kč | ||
Hmotnost: 25 kg 00725 | Na skladě | 2.450,00 Kč |
Manitoba mouka si v domácnostech našla pevné místo. Název Manitoba je odvozen od domorodých obyvatel kanadské oblasti Manitoba . Tato mouka je speciální v tom, že během hnětení a pečení vytváří velké množství lepku . V Itálii díky Manitobě vytvářejí typickou " sílu těsta " a pečou legendární croissanty či bagetky.
Tajemství mouky spočívá ve vysokém procentu nerozpustných proteinů , gluteninu a gliadinu (75%). Při kontaktu s vodou začne gliadin produkovat lepek . Lepek vytvoří pevnou, elastickou síťku umožňující stoupání těsta a tvoření „bublinek“ odpovídajících za jemnost, nadýchanost těsta.
Mouka Manitoba je jednou z hlavních ingrediencí při výrobě speciálního chleba, pizzy a celkově pomalého kvašení . Své využití si našla při speciálním pečení – Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Manitobu jsme si zamilovali při pečení francouzských baget Bageuette a indických Chapati. Biopotraviny eshop spolupracuje také s uznávaným kuchařem p. . Willmann, který z mouky vytvořil úžasnou kváskovou housku pro The CUT v Auparku v Bratislavě.
Manitoba mouka se vyrábí mletím pšenice Manital ve mlýně Antico Molino Rosso. Pšenice Manital se pěstuje přímo v Itálii a Německu.
Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.
TIP: Manitobu z mlýnu Antico Molino Rosso doporučuje i kvásková specialistka Petronela z mykitchendiary.cz a pravidelně ji využívá ve svých úžasných receptech .
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s DOBRIO prostě není o čem.
Složení : pšeničná mouka hladká (tip 0) ze pšenice Manital* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju a sezam.
Pekařské parametry: W 380/400, P/L 0,6
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1472 kJ (347 kcal)
- Tuky: 1 g
- z toho nasycené: 0,4 g
- Sacharidy: 69 g
- z toho cukry: 0,8 g
- Vláknina: 3 g
- Bílkoviny: 14 g
- Sůl: 0,01 g
Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu : EU (Itálie a Německo)
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Skvela muka, pouzivam ju na pecenie vsetkeho sladkeho kvaskoveho. Velmi odporucam.
Múka je chutná, voňavá, prikrmujem s ňou kvások.
Skúšala som zatiaľ iba jedenkrát. Rožteky boli veľmi dobré.
Moja najobľúbenejšia múka, perfektná na dlhú fermentáciu
Najlepšia múka na kváskový chlebík, kupujem opakovane 👍
Muka je skvela na vseky kysnute recepty: zaviny, vianocky, chleby...atd.
Fantasticka muka, pouzivam na dokrmenie LM a do chleba miesam s celozrnou, chlieb je chrumkavy a striedka makka. Z inych, ako odtial uz nepeciem.
úplne úžasná múka, perfektne sa s ňou pracuje, nedá sa porovnať s obyčajnými múkami a chuť chleba je výborná
Piekla som Panettone, Pandoro, Colombu aj nasu
Vianocku.
Muka je vyborna.
Téměř vše peču z této mouky Manitoba, sladké, slané i chléb. Kombinuji s dalšími moukami z tohoto e-shopu.
Nejlepší manitoba jakou jsem kdy použila. Silná mouka, vydrží až 5 hodin autolyzu. Používám i na sladké kváskové pečení. Skvěle se s ní pracuje. Doporučuji, opakovaně kupuji.
Overená klasika, chlebíky s múkami od vás sú fantastické
táto múka je proste úžasná, chlebíky z nej sú ako vatička - proste fantázia
Vynikajúca múka na kvaskovy chlebík,ale aj na pizzu a sladké kysnuté koláče.
Výborná múka na sladké pečenie a kŕmenie lievita madre
Mouka ideální na dlouhá kynutí, dělá mechově nadýchaný tousťák
úžasná múka vhodná na pečenie kváskového chleba, ostane dlhšie mäkký.
S touto múkou som nadmieru spokojná. Má využitie či už pri slanom alebo aj sladkom pečeni
Používala jsem manitobu z Makra a nedá se s toutu porovnat :) Ony všechny mouky od Bionákupy jsou excelentní. Bio manitoba z Antico Mollino Rosso dělá chléb nadýchanější, lednicové kynutí dělá chuť ještě oříškovější. Neskutečný rozdíl.
Najúžasnejšia múka. Lievito madre je krásne nadýchané, cesto nelepivé, krásne elastickē. Chlebík, lievance, všetko má úžasnú chuť. Určite budem kupovať ďalej.
Výborná mouka, nádherně bílá a krásně hladká. Peče se z ní jedna báseň a Lievitu velmi chutná :-)
Dobrý deň. Potrebovala by som kvalitnú hladkú múku na ťahanú štrúdlu. Už dva roky sa mi nedarí povyťahovať štrúdlové cesto. Tieto naše múky sú veľmi nekvalitné. Táto Manitola je hladká múka? Ďakujem za odpoveď. Helena
Manitoba je hladká múka, typ 0. Sila tejto múky je W 380/400, P/L 0,6. Odporúčam vám ešte múku Panettone alebo múku Sfoglia, ktoré sú profesioniálne múky určené na ťahané cestá. Nájdete cez vyhľadávač v našom eshope.
Dobrý deň.
Prosím.chcem si objedbať múky na pečenie chleba.Nie kváskového.obyčajného z droždim sušenym.Ktoré múky mi odporúčate??Doteraz som objednavalq z inej stránky.tiež talianske muky...Primitivo teraz sa premenovali na Perfetto.Pečiem doma uz cez dva roky chlieb žemle rožky a fokaccu..Kedže mi vadia GMO a iné "dobtotky"s ktorými nas krmia hladam ako si pomôct a vsetko menim už nejaky čas...varim pečiem doma.kupujem od malých sk domacich predajcov ..
A hlavne-chcem už namleté múky od vás,nie zrno.
Prosím odporučte mi tie vaše a aby nebola doba kysnutia 24h ...nemám čas na také pečenie.
Ďakujem krasne.
S pozdravom
Andrea
Odporúčame vám namiesto hladkej múky používať Manitobu, resp. pšeničnú hladkú
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/manitoba-muka-bio/#hmotnost1-kg
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/psenicna-muka-bio-antico-molino-rosso/#hmotnost1-kg
a namiesto hrubej, resp. polohrubej múku AIDA, ktorá je mletá na kamennom mlyne (obsahuje aj klíčky a otruby, mletá hrubšie)
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/aida-2.0-bio-antico-molino-rosso/#hmotnost1-kg
A na kváskovanie je najlepšia múka AIDA 3.3, ktorá je mletá na kamennom mlyne a obsahuje aj Manitobu
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/aida-3.3-bio-antico-molino-rosso/#hmotnost1-kg
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: