Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Manitoba BIO Antico Molino Rosso

5 (47 hodnocení)
Kód:00701
Manitoba mouka si v domácnostech našla pevné místo. Manitoba je oblíbená pro úžasné vlastnosti při pečení různých specialit. Tato mouka je speciální v tom, že během hnětení a pečení vytváří velké množství lepku. V Itálii díky Manitobě vytvářejí typickou „sílu těsta“ a pečou legendární croissanty či bagetky.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 1 kg): 240
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 1 kg: od 120,00 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 1 kg 00701 Na skladě 120,00 Kč
attr_img Hmotnost: 5 kg 00705 Na skladě 540,00 Kč
attr_img Hmotnost: 25 kg 00725 Na skladě 2.450,00 Kč

Manitoba mouka si v domácnostech našla pevné místo. Název Manitoba je odvozen od domorodých obyvatel kanadské oblasti Manitoba . Tato mouka je speciální v tom, že během hnětení a pečení vytváří velké množství lepku . V Itálii díky Manitobě vytvářejí typickou " sílu těsta " a pečou legendární croissanty či bagetky.

Tajemství mouky spočívá ve vysokém procentu nerozpustných proteinů , gluteninu a gliadinu (75%). Při kontaktu s vodou začne gliadin produkovat lepek . Lepek vytvoří pevnou, elastickou síťku umožňující stoupání těsta a tvoření „bublinek“ odpovídajících za jemnost, nadýchanost těsta.

Mouka Manitoba je jednou z hlavních ingrediencí při výrobě speciálního chleba, pizzy a celkově pomalého kvašení . Své využití si našla při speciálním pečení – Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Manitobu jsme si zamilovali při pečení francouzských baget Bageuette a indických Chapati. Biopotraviny eshop spolupracuje také s uznávaným kuchařem p. . Willmann, který z mouky vytvořil úžasnou kváskovou housku pro The CUT v Auparku v Bratislavě.

Manitoba mouka se vyrábí mletím pšenice Manital ve mlýně Antico Molino Rosso. Pšenice Manital se pěstuje přímo v Itálii a Německu.

Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.

TIP: Manitobu z mlýnu Antico Molino Rosso doporučuje i kvásková specialistka Petronela z mykitchendiary.cz a pravidelně ji využívá ve svých úžasných receptech .

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s DOBRIO prostě není o čem.

Složení : pšeničná mouka hladká (tip 0) ze pšenice Manital* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat sóju a sezam.

Pekařské parametry: W 380/400, P/L 0,6

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 1472 kJ (347 kcal)
  • Tuky: 1 g
    • z toho nasycené: 0,4 g
  • Sacharidy: 69 g
    • z toho cukry: 0,8 g
  • Vláknina: 3 g
  • Bílkoviny: 14 g
  • Sůl: 0,01 g

Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu : EU (Itálie a Německo)

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



avatar
Helena

Dobrý deň. Potrebovala by som kvalitnú hladkú múku na ťahanú štrúdlu. Už dva roky sa mi nedarí povyťahovať štrúdlové cesto. Tieto naše múky sú veľmi nekvalitné. Táto Manitola je hladká múka? Ďakujem za odpoveď. Helena

...
avatar
DOBRIO

Manitoba je hladká múka, typ 0. Sila tejto múky je W 380/400, P/L 0,6. Odporúčam vám ešte múku Panettone alebo múku Sfoglia, ktoré sú profesioniálne múky určené na ťahané cestá. Nájdete cez vyhľadávač v našom eshope.

...
avatar
Andrea

Dobrý deň.
Prosím.chcem si objedbať múky na pečenie chleba.Nie kváskového.obyčajného z droždim sušenym.Ktoré múky mi odporúčate??Doteraz som objednavalq z inej stránky.tiež talianske muky...Primitivo teraz sa premenovali na Perfetto.Pečiem doma uz cez dva roky chlieb žemle rožky a fokaccu..Kedže mi vadia GMO a iné "dobtotky"s ktorými nas krmia hladam ako si pomôct a vsetko menim už nejaky čas...varim pečiem doma.kupujem od malých sk domacich predajcov ..
A hlavne-chcem už namleté múky od vás,nie zrno.
Prosím odporučte mi tie vaše a aby nebola doba kysnutia 24h ...nemám čas na také pečenie.
Ďakujem krasne.
S pozdravom
Andrea

...
avatar
DOBRIO

Odporúčame vám namiesto hladkej múky používať Manitobu, resp. pšeničnú hladkú
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/manitoba-muka-bio/#hmotnost1-kg
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/psenicna-muka-bio-antico-molino-rosso/#hmotnost1-kg

a namiesto hrubej, resp. polohrubej múku AIDA, ktorá je mletá na kamennom mlyne (obsahuje aj klíčky a otruby, mletá hrubšie)
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/aida-2.0-bio-antico-molino-rosso/#hmotnost1-kg

A na kváskovanie je najlepšia múka AIDA 3.3, ktorá je mletá na kamennom mlyne a obsahuje aj Manitobu
https://www.dobrio.sk/muky-s-lepkom/aida-3.3-bio-antico-molino-rosso/#hmotnost1-kg

...

Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 25.04.2024 10:52

Skvela muka, pouzivam ju na pecenie vsetkeho sladkeho kvaskoveho. Velmi odporucam.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 26.03.2024 07:18

Múka je chutná, voňavá, prikrmujem s ňou kvások.
Skúšala som zatiaľ iba jedenkrát. Rožteky boli veľmi dobré.

933--1711433915-1054.jpg
...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 20.03.2024 07:03

kvalita a sila

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 12.03.2024 19:45

Moja najobľúbenejšia múka, perfektná na dlhú fermentáciu

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 12.03.2024 19:30

Najlepšia múka na kváskový chlebík, kupujem opakovane 👍

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 11.03.2024 19:07

Skvela muka na sladke pecenie

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 19.12.2023 18:47

Kvalitná múka.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 14.11.2023 19:04

Tuto muku miluje.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 20.09.2023 08:46

Muka je skvela na vseky kysnute recepty: zaviny, vianocky, chleby...atd.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 03.08.2023 10:48

Fantasticka muka, pouzivam na dokrmenie LM a do chleba miesam s celozrnou, chlieb je chrumkavy a striedka makka. Z inych, ako odtial uz nepeciem.

933--1691052484-023.jpg
...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 02.08.2023 19:17

Super muka úžasna na
chleba aj kolace

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 15.07.2023 09:24

úplne úžasná múka, perfektne sa s ňou pracuje, nedá sa porovnať s obyčajnými múkami a chuť chleba je výborná

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 08.06.2023 11:30

Vynikajúca pre Lievito Madre

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 25.03.2023 07:18

Piekla som Panettone, Pandoro, Colombu aj nasu
Vianocku.
Muka je vyborna.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 14.03.2023 21:24

Spokojná

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 09.03.2023 19:08

Vyborna muka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 23.02.2023 19:54

Téměř vše peču z této mouky Manitoba, sladké, slané i chléb. Kombinuji s dalšími moukami z tohoto e-shopu.

933--1677178488-1719.jpg
...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 18.12.2022 16:55

Velmi dobré ,na kváskovanie.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 13.12.2022 19:27

👍

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 12.12.2022 19:19

Výborná múka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 06.12.2022 23:21

Výborná muka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 14.11.2022 23:46

Múka je velmi kvalitna

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 14.11.2022 19:06

Veľká spokojnosť..

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 03.11.2022 19:02

Fantastická múka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 13.09.2022 20:03

Vynikajúca múka chlebík z nej je úžasný.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 06.08.2022 12:53

Výborná múka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 16.05.2022 21:13

Maximálna spokojnosť

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 04.05.2022 19:33

Uzasna muka...velmi dobre sa s nou pracuje...

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 12.04.2022 10:43

Super muka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 07.04.2022 10:12

dobý chlebík je z nej

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 06.04.2022 21:03

Úžasná múka 😃

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 22.02.2022 06:00

Nejlepší manitoba jakou jsem kdy použila. Silná mouka, vydrží až 5 hodin autolyzu. Používám i na sladké kváskové pečení. Skvěle se s ní pracuje. Doporučuji, opakovaně kupuji.

933--1645506017-1812.jpeg
...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 18.02.2022 10:43

Pouzivam ju na sladke cesto, je super

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 11.02.2022 19:51

Overená klasika, chlebíky s múkami od vás sú fantastické

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 23.01.2022 15:20

táto múka je proste úžasná, chlebíky z nej sú ako vatička - proste fantázia

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 10.01.2022 10:12

Výborná múka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 30.12.2021 19:37

Vynikajúca múka na kvaskovy chlebík,ale aj na pizzu a sladké kysnuté koláče.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 25.12.2021 14:11

Výborná múka na sladké pečenie a kŕmenie lievita madre

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 23.12.2021 18:00

je výborná na koláče, knedle....nadýchané cesto

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 21.12.2021 20:07

Super múka, som veľmi spokojná

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 09.11.2021 19:38

Skvělá mouka

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 12.10.2021 21:23

Mouka ideální na dlouhá kynutí, dělá mechově nadýchaný tousťák

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 05.10.2021 20:49

Velká spokojenost, kvalitní mouka.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 27.09.2021 19:10

Skvelá

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 25.08.2021 23:37

úžasná múka vhodná na pečenie kváskového chleba, ostane dlhšie mäkký.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 07.08.2021 22:02

S touto múkou som nadmieru spokojná. Má využitie či už pri slanom alebo aj sladkom pečeni

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 15.07.2021 10:01

Používala jsem manitobu z Makra a nedá se s toutu porovnat :) Ony všechny mouky od Bionákupy jsou excelentní. Bio manitoba z Antico Mollino Rosso dělá chléb nadýchanější, lednicové kynutí dělá chuť ještě oříškovější. Neskutečný rozdíl.

...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 13.07.2021 19:50

Najúžasnejšia múka. Lievito madre je krásne nadýchané, cesto nelepivé, krásne elastickē. Chlebík, lievance, všetko má úžasnú chuť. Určite budem kupovať ďalej.

933--1626198592-3288.jpg
...
Manitoba BIO Antico Molino Rosso 07.06.2021 21:49

Výborná mouka, nádherně bílá a krásně hladká. Peče se z ní jedna báseň a Lievitu velmi chutná :-)

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze