Pšeničná mouka celozrnná speciál ŽARNŮ Kamenný mlýn
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 5 kg 2206_5 | Na skladě | 274,75 Kč | ||
Hmotnost: 20 kg 2206_20 | Na skladě | 999,75 Kč |
Už nemusíte přemýšlet, čím nahradíte bílou „nezdravou“ mouku. Řešením je jedinečná mouka z Kamenného mlýna. Ať už pečete slané, nebo sladké , v každém receptu vám poskytne přesně to, co od mouky očekáváte - jemnost a nadýchanost bílé hladké mouky, spolu s vlákninou a minerály typickými pro celozrnnou mouku ak tomu navíc vitamíny a enzymy v množstvích, jaké v žádné jiné mouce nenajdete.
Jak je možné, že mouka z Kamenného mlýna má takové výjimečné vlastnosti?
Na začátku má přece každá mouka stejný základ - obilný klíček ukrytý v zrnku , zasazeném do úrodné půdy. Kromě divotvorné síly přírody musí ruku k dílu přiložit i člověk. Jen tak se ze zasetého zrnka vyvine životaschopná rostlina. Příroda dopřeje rostlinám pšenice dostatek času, aby vyformovaly zralé obilné klasy. Po jejich sklizni jsou zrna připravena předat svou vzácnou nutriční hodnotu mlynářům na výrobu mouky.
Každé obilné zrnko obsahuje před svým umletím unikátní směs vitamínů, minerálních látek, enzymů, bílkovin, stopových prvků a vlákniny . Dnešní mlýnářské technologie však vyrábějí mouku mletím obilí při vysokých teplotách a rychlých otáčkách ocelových válců. Výsledkem je mouka, zbavená mnoha původních výživných látek . Mouka z Kamenného mlýna je však jiná.
Poctivé řemeslné mletí mouky mezi mlýnskými kameny probíhá pomalu a za studena . Pouze takový postup umožní zachovat v mouce všechny „živé“ látky, obsažené v původním zrnu. Aktivita přírodních enzymů, podpořená přítomností vitamínů a minerálních látek , tak zůstává v mouce z Kamenného mlýna zachována a působí jako přírodní katalyzátor všech dalších biochemických procesů.
Zpracování obilí na kamenném mlýně je nejlepší způsob mletí, starý několik tisíciletí, prověřený mnoha generacemi. Mletí mouky probíhá bez oddělení jednotlivých částí zrna a za studena, při teplotě do 35 °C.
Moukou z Kamenného mlýna můžete ve všech receptech zcela nebo částečně nahradit obyčejnou pšeničnou hladkou mouku . Těsto připravené z mouky z Kamenného mlýna má unikátní vlastnosti, které po upečení dodají výslednému produktu potřebnou nadýchanost, krásnou vůni, výraznou chuť a prodlouženou trvanlivost .
Navíc mletí mouky na kamenném mlýně šetří životní prostředí , protože je výrazně méně energeticky náročné v porovnání s průmyslovou velkovýrobou běžné mouky na ocelových válcích. I tímto přispívá Kamenný mlýn k trvalé udržitelnosti a snaze o zachování zdravé planety pro příští generaci.
Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky.
TIP: Doporučujeme vyzkoušet i jiné druhy mouk, které byly mleté na kamenném mlýně Antico Molino Rosso .
"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."
Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.
Složení: 100% potravinářská pšenice
Alergeny: Výrobek obsahuje lepek.
Fyzikálně-chemické parametry
- Vlhkost Max. 15%
- Obsah lepku v sušině min. 26%
- Granulace - propad sítem 250μm 100%
- Hodnota deformační energie W (stabilita cesta) 224 10-4J
- Hodnota pružnosti P (zpracovatelnost těsta) 123 mmH2O
- Hodnota roztažnosti L (odolnost těsta proti rychlému poklesu) 52mm
- Hodnoty P/L (poměrový ukazatel typu těsta) 2,37
- Hodnota pádového čísla (enzymatická aktivita amylas) 469s
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1451 kJ (343 kcal)
- Tuky: 1,81 g
- z toho nasycené: 0,3 g
- Sacharidy: 65,23 g
- z toho cukry: 2,75 g
- Vláknina: 8,83 g
- Bílkoviny: 12,02 g
- Sůl: 0,02 g
Hmotnost : 5kg, 20kg
Země původu: Slovensko (obilí z oblasti Levic)
Výrobce:
WBI sro
Bauerova 19
CS - 04023 Košice
Specifikace výrobku - potvrzení o původu pšenice ze Slovenska
Chlieb, dlhé kysnutie, krásna štruktúra, chuť a vôňa
Plnohodnotná náhrada hladkej pšeničnej múky, od ktorej som sa dlho bála odpútať. Chlebík z tejto múky je krásne lahodný, s mäkkou striedkou a s orieškovou kôrkou. Tak krásne mi cesto ešte nikdy nebublinkovalo. ❤️
Zatiaľ najlepšia celozrnná múka akú som skúšala!
Uzasna muka objednavam znova krasna farba chlebika a poctiva chut
S touto múkou som veľmi spokojná
Velice kvalitní mouka, určitě koupím znovu
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: