Špaldová mouka celozrnná mletá kamenem BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 1 kg 02101 | Na skladě | 142,50 Kč | ||
Hmotnost: 5 kg 02105 | Na skladě | 647,50 Kč | ||
Hmotnost: 25 kg 02125 | Závazná objednávka - do 14 dnů skladem | 2.950,00 Kč |
Špaldovou mouku můžete použít namísto běžné pšeničné mouky v mnoha receptech na pečení vašich oblíbených moučníků. Hodí se i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky a perníky, kynuté buchty, koláče, sušenky a cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Vhodná je i pro přípravu kynutých cest . Pečivo díky ní získá jemně oříškovou chuť a aroma.
Špaldu si prostě zamilujete, protože
- má vysoký obsah bílkovin (až 17%) , které mají významnou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina běžné pšenice
- tuk, který obsahuje má příznivé složení mastných kyselin zejména kvůli vysokému podílu nenasycených mastných kyselin
- je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a také minerální látky (fosfor, draslík, hořčík, vápník, zinek)
- vysoký obsah lepku ve špaldě jí dává vynikající pekárenské vlastnosti a pečivo zůstává déle čerstvé a šťavnaté
- špalda stimuluje imunitní systém a obsahem beta-karotenu působí regeneračně na tělové buňky a chrání tělo před infekcemi
- špalda je snáze stravitelná než všechny ostatní obiloviny v jakékoli podobě
Špaldová mouka se vyrábí z odrůdy SPELTA (ne Tritticum dicoccum), která je vhodnější pro pečení chleba a pečiva . Nejkvalitnější odrůda špaldy SPELTA se pěstuje v Rakousku, Německu a Maďarsku.
Špaldová celozrnná mouka se vyrábí mletím celého zrna špaldy na kamenném mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.
Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.
Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.
TIP: Doporučujeme špaldový celozrnný chléb připravený z této mouky od kváskové expertky Petronely.
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Složení: špaldová mouka celozrnná* *=BIO
Alergeny: Může obsahovat sóju, sezamu, hořčici a vlčí bob.
Testování kvality mouky: Každá šarže je důkladně testována chemicky, makrobiologicky a pod.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1494 kJ (353 kcal)
- Tuky: 1,92 g
- z toho nasycené: 0,47 g
- Sacharidy: 66,6 g
- z toho cukry: 1,5 g
- Vláknina: 4,41 g
- Bílkoviny: 15 g
- Sůl: 0,008 g
Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu: Itálie / Rakousko / Maďarsko
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Na koľko doma pečiem kvaskovy chlieb,tieto múky sú úžastne,svojimi vlastnosťami,ale aj ceny na Dobrio...aj doručenie bolo rýchle.....
výborná na kŕmenie môjho kvásku
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: