Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Špaldová mouka celozrnná mletá kamenem BIO Antico Molino Rosso

5 (3 hodnocení)
Kód:02101
Špaldová mouka mletá na kamenném mlýně je vhodná k pečení kváskového chleba a pečiva. Celozrnná mouka obsahuje více živin.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 1 kg): 36
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 1 kg: od 142,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 1 kg 02101 Na skladě 142,50 Kč
attr_img Hmotnost: 5 kg 02105 Na skladě 647,50 Kč
attr_img Hmotnost: 25 kg 02125 Závazná objednávka - do 14 dnů skladem 2.950,00 Kč

Špaldovou mouku můžete použít namísto běžné pšeničné mouky v mnoha receptech na pečení vašich oblíbených moučníků. Hodí se i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky a perníky, kynuté buchty, koláče, sušenky a cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Vhodná je i pro přípravu kynutých cest . Pečivo díky ní získá jemně oříškovou chuť a aroma.

Špaldu si prostě zamilujete, protože

  1. má vysoký obsah bílkovin (až 17%) , které mají významnou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina běžné pšenice
  2. tuk, který obsahuje má příznivé složení mastných kyselin zejména kvůli vysokému podílu nenasycených mastných kyselin
  3. je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a také minerální látky (fosfor, draslík, hořčík, vápník, zinek)
  4. vysoký obsah lepku ve špaldě jí dává vynikající pekárenské vlastnosti a pečivo zůstává déle čerstvé a šťavnaté
  5. špalda stimuluje imunitní systém a obsahem beta-karotenu působí regeneračně na tělové buňky a chrání tělo před infekcemi
  6. špalda je snáze stravitelná než všechny ostatní obiloviny v jakékoli podobě

Špaldová mouka se vyrábí z odrůdy SPELTA (ne Tritticum dicoccum), která je vhodnější pro pečení chleba a pečiva . Nejkvalitnější odrůda špaldy SPELTA se pěstuje v Rakousku, Německu a Maďarsku.

Špaldová celozrnná mouka se vyrábí mletím celého zrna špaldy na kamenném mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.

Biologické celozrnné mouky pocházejí z mletí celých zrn, které nebyly ošetřeny syntetickými pesticidy a jsou pro náš organismus velmi důležité jako zdroj vlákniny (otrub). Pokud si vyberete celozrnnou mouku, tak doporučujeme jen takovou, která pochází z ekologického zemědělství.

Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.

TIP: Doporučujeme špaldový celozrnný chléb připravený z této mouky od kváskové expertky Petronely.

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.

Složení: špaldová mouka celozrnná* *=BIO
Alergeny: Může obsahovat sóju, sezamu, hořčici a vlčí bob.

Testování kvality mouky: Každá šarže je důkladně testována chemicky, makrobiologicky a pod.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 1494 kJ (353 kcal)
  • Tuky: 1,92 g
    • z toho nasycené: 0,47 g
  • Sacharidy: 66,6 g
    • z toho cukry: 1,5 g
  • Vláknina: 4,41 g
  • Bílkoviny: 15 g
  • Sůl: 0,008 g

Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu: Itálie / Rakousko / Maďarsko

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Špaldová múka celozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 05.04.2024 05:27

Na koľko doma pečiem kvaskovy chlieb,tieto múky sú úžastne,svojimi vlastnosťami,ale aj ceny na Dobrio...aj doručenie bolo rýchle.....

...
Špaldová múka celozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 08.02.2023 20:10

Dobrá kvalita

...
Špaldová múka celozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 07.04.2022 10:11

výborná na kŕmenie môjho kvásku

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze