Špaldová mouka hladká BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 1 kg 02201 | Na skladě | 172,50 Kč | ||
Hmotnost: 5 kg 02205 | Na skladě | 797,50 Kč | ||
Hmotnost: 25 kg 02225 | Závazná objednávka - do 14 dnů skladem | 3.975,00 Kč |
Špaldovou mouku můžete použít namísto běžné pšeničné mouky v mnoha receptech na pečení vašich oblíbených moučníků. Hodí se i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky a perníky, kynuté buchty, koláče, sušenky a cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Vhodná je i pro přípravu kynutých cest . Pečivo díky ní získá jemně oříškovou chuť a aroma.
Špaldu si prostě zamilujete, protože
- má vysoký obsah bílkovin (až 17%) , které mají významnou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina běžné pšenice
- tuk, který obsahuje má příznivé složení mastných kyselin zejména kvůli vysokému podílu nenasycených mastných kyselin
- je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a také minerální látky (fosfor, draslík, hořčík, vápník, zinek)
- vysoký obsah lepku ve špaldě jí dává vynikající pekárenské vlastnosti a pečivo zůstává déle čerstvé a šťavnaté
- špalda stimuluje imunitní systém a obsahem beta-karotenu působí regeneračně na tělové buňky a chrání tělo před infekcemi
- špalda je snáze stravitelná než všechny ostatní obiloviny v jakékoli podobě
Špaldová mouka se vyrábí z odrůdy SPELTA (ne Tritticum dicoccum), která je vhodnější pro pečení chleba a pečiva . Nejkvalitnější odrůda špaldy SPELTA se pěstuje v Rakousku, Německu a Maďarsku.
Špaldová mouka se vyrábí mletím na běžném cylindrickém mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů.
Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.
TIP: Doporučujeme vyzkoušet i jiné druhy mouk, které byly mleté na mlýně Antico Molino Rosso .
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Složení: špaldová mouka hladká* (typ 0 = typ 630 = hladká) *=BIO
Alergeny: Může obsahovat stopy sóji, sezamu, hořčice a lupy.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1545 kJ (364 kcal)
- Tuky: 1,3 g
• z toho nasycené: 0,28 g
• z toho mononenasycené: 0,5 g
• z toho polynenasycené: 0,52 g - Sacharidy: 74,31 g
• z toho cukry: 0,9 g - Vláknina: 3,89 g
- Bílkoviny: 11,9 g
- Sůl: 0,2 g
Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu: EU
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: