Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Špaldová mouka hladká BIO Antico Molino Rosso

(0 hodnocení)
Kód:02201
Špaldová mouka je vhodná k pečení kváskového chleba a pečiva. Jedná se o typ špaldy, který je primárně určen pro oblast pečení chleba.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 1 kg): 37
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 1 kg: od 172,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 1 kg 02201 Na skladě 172,50 Kč
Hmotnost: 5 kg 02205 Na skladě 797,50 Kč
Hmotnost: 25 kg 02225 Závazná objednávka - do 14 dnů skladem 3.975,00 Kč

Špaldovou mouku můžete použít namísto běžné pšeničné mouky v mnoha receptech na pečení vašich oblíbených moučníků. Hodí se i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky a perníky, kynuté buchty, koláče, sušenky a cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Vhodná je i pro přípravu kynutých cest . Pečivo díky ní získá jemně oříškovou chuť a aroma.

Špaldu si prostě zamilujete, protože

  1. má vysoký obsah bílkovin (až 17%) , které mají významnou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina běžné pšenice
  2. tuk, který obsahuje má příznivé složení mastných kyselin zejména kvůli vysokému podílu nenasycených mastných kyselin
  3. je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a také minerální látky (fosfor, draslík, hořčík, vápník, zinek)
  4. vysoký obsah lepku ve špaldě jí dává vynikající pekárenské vlastnosti a pečivo zůstává déle čerstvé a šťavnaté
  5. špalda stimuluje imunitní systém a obsahem beta-karotenu působí regeneračně na tělové buňky a chrání tělo před infekcemi
  6. špalda je snáze stravitelná než všechny ostatní obiloviny v jakékoli podobě

Špaldová mouka se vyrábí z odrůdy SPELTA (ne Tritticum dicoccum), která je vhodnější pro pečení chleba a pečiva . Nejkvalitnější odrůda špaldy SPELTA se pěstuje v Rakousku, Německu a Maďarsku.

Špaldová mouka se vyrábí mletím na běžném cylindrickém mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů.

Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.

TIP: Doporučujeme vyzkoušet i jiné druhy mouk, které byly mleté na mlýně Antico Molino Rosso .

"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."

Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.

Složení: špaldová mouka hladká* (typ 0 = typ 630 = hladká) *=BIO
Alergeny: Může obsahovat stopy sóji, sezamu, hořčice a lupy.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energie: 1545 kJ (364 kcal)
  • Tuky: 1,3 g
    • z toho nasycené: 0,28 g
    • z toho mononenasycené: 0,5 g
    • z toho polynenasycené: 0,52 g
  • Sacharidy: 74,31 g
    • z toho cukry: 0,9 g
  • Vláknina: 3,89 g
  • Bílkoviny: 11,9 g
  • Sůl: 0,2 g

Hmotnost : 1kg, 5kg, 25kg
Země původu: EU

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze