Kategorie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Žitná mouka polozrnná mletá kamenem BIO Antico Molino Rosso

5 (2 hodnocení)
Kód:09205
Žitná mouka mletá na kamenném mlýně je vhodná k pečení kváskového chleba a pečiva. Chléb zůstává aromatický a déle čerstvý. Celozrnná mouka obsahuje více živin.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 5 kg): 8
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 5 kg: od 460,00 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 5 kg 09205 Na skladě 460,00 Kč
Hmotnost: 25 kg 09225 Závazná objednávka - do 14 dnů skladem 2.075,00 Kč

Pečivo z žitné mouky je aromatické a zůstává dlouho šťavnaté a čerstvé. Perfektně se hodí k pečení chleba s kváskem, perníků a těstovin.

Žito je bohatá na vitamíny skupiny B, E, niacin a obsahuje minerální látky hořčík, draslík, vápník, železo, síra a fosfor. Rovněž je bohatá na rostlinné látky. lignany. Žito má nižší obsah lepku a proto výrobky z ní jsou těžší a hutnější.

Jaká je to polozrnná mouka typ 2?

Polozrnná mouka typu 2 se vyznačuje snazší zpracovatelností než celozrnná mouka, ale výživovými vlastnostmi podobnými celozrnné mouce. Mouka se vyrábí mletím celého zrna (včetně otrub a klíčku) na kamenném mlýně při pomalých otáčkách . Následně se mouka prosévá a oddělují se některé granule. Mouka se vyznačuje velkými granulemi a větším množstvím vláknitých složek (otrub) než polozrnná mouka typu 1. Mouka obsahuje většinu částí otrub a celý klíček, což jsou nejvýživnější části zrna .

Žitná polozrnná mouka se vyrábí mletím celého zrna žita na kamenném mlýně Antico Molino Rosso. Aby se zajistila maximální kvalita, tak každá fáze výběru a čištění obilovin podléhá přísné kontrole . Obilí se mechanicky čistí a umletou mouku kontrolují odstraňovače kamene a 2 optické třídiče, to vše pro maximální kvalitu. Navíc každá šarže mouky se testuje z pohledu chemických a makrobiologických ukazatelů. Proces mletí na kamenném mlýně probíhá pomalu při 80 ot/min , takže mouka nepřesáhne teplotu 45°C . Mouka si zachová všechny organoleptické vlastnosti čerstvé mouky a všechny živiny, které se nacházejí v klíčku.

Upozorňujeme na skladování mouk - Po zakoupení 5kg balení je třeba mouku ihned přesypat do vlastní uzavíratelné nádoby na mouku (sklo, plastový box) a uskladňovat při teplotě do 24°C a max. 100°C. vlhkosti 60% . Takové 5kg balení slouží pouze k přepravě k vám a ne k uskladňování mouky. Biologické mouky neobsahují žádné stopy pesticidů či herbicidů, proto přitahují potravinové moly a různé škůdce.

TIP: Doporučujeme vyzkoušet i jiné druhy mouk, které byly mleté na kamenném mlýně Antico Molino Rosso .

„Dobrý eshop je jako skutečná láska. Stačí jediný pohled a víte, že je ten pravý.”

Jsme mladá rodinná firma, milujeme Itálii a poctivé potraviny. Proč? Italové si užívají dobré jídlo, dlouhé debaty při sklence sklence vína a skvělých přátel. BIO nákupy chceme přinést příjemnou atmosféru i na rodné Slovensko. Zapomeňte na stres a vychutnejte si kvalitu přetavenou do potravin. Bez lepku, cukru, konzervantů a palmového oleje. Protože s námi se naučíte rozlišit úžasné jídlo od dobrého.

Složení: žitná mouka polozrnná* *=BIO
Alergeny: Může obsahovat stopy sóji, sezamu, hořčice a vlčího bobu.

Technické údaje: polozrnná - typ 2

Hmotnost : 5kg, 25kg
Země původu: Itálie

Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Ražná múka polozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 27.09.2023 07:52

Kŕmim kvások touto múkou a je fantastický. zatiaľ som ju na pečenie nepoužila

...
Ražná múka polozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 12.08.2023 11:54

Na kvásek i pečení používám už jen tuto mouku. Lepší není ❤️

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze