Slovenský výrobce rybích olejů, jejichž základem je vysoce kvalitní rybí olej z Islandu. Jejich nabídku tvoří také výživové doplňky pro diabetiky.
TESTOVÁNÍ RYBÍCH OLEJŮ PRO OBSAH TĚŽKÝCH KOVŮ
Každá výrobní šarže rybího oleje prochází důkladnou výstupní analýzou na řadu kvalitativních kritérií. Hodnotí se přítomnost možných kontaminantů, toxických látek – těžkých kovů, dioxinů a PCB, dále oxidační číslo (čerstvost oleje) a obsah jednotlivých omega-3 mastných kyselin. Rybí oleje OMEGA-3 HP natural nejen splňují, ale dokonce překračují nejvyšší kritéria farmaceutické kvality na obsah škodlivých příměsí požadovaná Evropským lékopisem.
Obsah těžkých kovů byl testován nejen kontrolní laboratoří výrobce, ale také nezávislou akreditovanou laboratoří na Slovensku.
Výsledky analýzy potvrdily nejvyšší stupeň čistoty. Obsah těžkých kovů je nižší než nejnižší úroveň detekovatelnosti použité analytické metody – atomové absorpční spektrometrie.
- Obsah rtuti: méně než 0,002 mg/kg
- Obsah kadmia: méně než 0,005 mg/kg
- Obsah olova: méně než 0,05 mg/kg
TESTOVÁNÍ PLASTOVÝCH LAHVÍ PRO UVOLŇOVÁNÍ FTALÁTŮ
Plastové láhve (PET) použité na balení přírodních rybích olejů splňují certifikát shody pro dlouhodobý kontakt s potravinami, kvalita obalů byla testována výrobcem obalu v souladu s nařízením EU 1935/2004/EC.
Abychom Vás ujistili, že plastový obal zachovává kvalitu oleje stejně jako obal ze skla, požádali jsme Národní referenční centrum pro předměty běžné spotřeby a obalové materiály v Popradu, které je součástí sítě referenčních center pro potraviny v EU Food Contact Materials o rozbor pro uvolňování celého spektra ftalátů.
Vzorek rybího oleje byl uskladněn ve spotřebitelském balení (PET 270ml) 6 měsíců po naplnění při běžné pokojové teplotě na tmavém místě. Referenční vzorek byl uskladněn ve skleněné láhvi za stejných podmínek. Po odeslání vzorků k analýze pokračovalo uchovávání v obalech dalších 15 dní z důvodu aby byla úředně splněna podmínka testu – za dlouhodobé skladování se považuje kontakt potraviny s obalem minimálně po dobu 10 dnů. Po této době lze zaručeně detekovat uvolnění ftalátů.
Z výsledků analýzy vyplývá, že plastový oblal neuvolňuje žádné ftaláty do potraviny ani při dlouhodobém skladování.
Oba vzorky – referenční ve skle i spotřebitelské balení oleje neobsahovaly detekovatelné hodnoty ftalátů stanovené nejcitlivější analytickou metodou HPLC/FID.